Επική ανάρτηση του Ναβάλνι μετά από τη νέα του καταδίκη στη Ρωσία: Φράση - μήνυμα στον Πούτιν από ένα σήριαλ της ΗΒΟ

Επική ανάρτηση του Ναβάλνι μετά από τη νέα του καταδίκη στη Ρωσία: Φράση - μήνυμα στον Πούτιν από ένα σήριαλ της ΗΒΟ

Πώς ο γνωστός αντιφρονών χρησυμοποίησε μία φράση από το σήριαλ Τhe wire της ΗΒΟ για να δείξει ότι είναι μάταιες οι διώξεις εναντίον του από το καθεστώς του Πούτιν

navalny-arthro
Σε μία ανάρτηση που απευθύνεται στον Πούτιν και θέλει να δείξει ότι δεν πτοείται από τις συνεχείς διώξεις προχώρησε ο Αλεξέι Ναβάλνι μετά από τη νέα του καταδίκη σε 9 χρόνια φυλάκισης από δικαστήριο στη Ρωσία. 

Σε ανάρτησή του, μετά το άκουσμα της ετυμηγορίας, ο Αλεξέι Ναβάλνι έγραψε: «9 χρόνια. Λοιπόν, όπως έλεγαν οι χαρακτήρες της αγαπημένης μου τηλεοπτικής σειράς "The Wire": "Εκτίεις μόνο δύο ημέρες. Η πρώτη είναι η ημέρα που μπαίνεις και η άλλη η ημέρα που βγαίνεις έξω''. Είχα και ένα μπλουζάκι με αυτό το σλόγκαν, αλλά οι αρχές της φυλακής το κατάσχεσαν, θεωρώντας το εξτρεμιστικό έντυπο».

Φανερά αδυνατισμένος ο Ναβάλνι στεκόταν δίπλα στους δικηγόρους του σε ένα δωμάτιο με την παρουσία αξιωματικών της υπηρεσίας ασφαλείας των φυλακών καθώς ο δικαστής διάβαζε τις κατηγορίες εναντίον του. Ο 45χρονος έδειχνε ατάραχος με χαμηλωμένο το βλέμμα και φυλλομετρούσε δικαστικά έγγραφα.

Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε τον περασμένο χρόνο όταν επέστρεψε στη Ρωσία αφού νοσηλεύτηκε στη Γερμανία έπειτα από τη δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα σοβιετικής κατασκευής στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σιβηρία, το 2020. Ο ίδιος κατηγορεί τον Πούτιν για την επίθεση.

Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι δεν έχει δει κάποιες αποδείξεις ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε και αρνήθηκε ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε τυχόν δηλητηρίασή του.

The wire, από τα πιο διάσημα σήριαλ όλων των εποχών

Τοποθετημένο στην Βαλτιμόρη, το The Wire ξεκίνησε να προβάλλεται το 2002 και ολοκληρώθηκε το 2008 Πρόκεται για ένα σήριαλ της HBO, που δεν πήρε ποτέ κανένα τηλεοπτικό βραβείο, αλλά υμνήθηκε από τους τηλεκριτικούς, που θεώρησαν ότι επηρέασε βαθιά τις επόμενες τηλεοπτικές αστυνομικές σειρές. . Η σειρά εστιάζει στην σχέση των πολιτών και των εγκληματιών με την επιβολή του νόμου. Ο κάθε κύκλος εξετάζει αυτό το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία: το εμπόριο ναρκωτικών, το σύστημα του λιμανιού και τους λιμενεργάτες, την διεφθαρμένη κυβέρνηση της πόλης, το σύστημα εκπαίδευσης στην πόλη και την δημοσιογραφία στον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο, τον τέταρτο και τον πέμπτο κύκλο αντίστοιχα.  Οι χαρακτήρες είναι πάρα πολλοί και τους υποδύονται κυρίως άγνωστοι (την περίοδο που εμφανίστηκαν στην σειρά) ηθοποιοί ή πραγματικοί εγκληματίες, πολιτικοί, αστυνομικοί ή απλοί πολίτες από την Βαλτιμόρη.


Ειδήσεις σήμερα:


Απίστευτο περιστατικό σε σουσάδικο της Αθήνας - Άνδρας με μουστάκι μπήκε, παρήγγειλε και αυνανίστηκε μπροστά σε όλους

Δέκα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου, λέει ο Ουκρανός υπουργός Υγείας

«Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν και βασανίζουν όπως οι Ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», λέει ο Ζελένσκι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης