Πληρωμένοι κλακαδόροι και δημόσιοι υπάλληλοι οι «αυθόρμητοι χειροκροτητές» του Πούτιν λέει το BBC

Πληρωμένοι κλακαδόροι και δημόσιοι υπάλληλοι οι «αυθόρμητοι χειροκροτητές» του Πούτιν λέει το BBC

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πιέστηκαν από τους εργοδότες τους να φύγουν από τη δουλειά προκειμένου να παρευρεθούν στη συγκέντρωση αναφέρει ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα - Αναφορές και για εκατοντάδες λεωφορεία που τους μετέφεραν 

putin-omilia-main
Καλά σκηνοθετημένη με χιλιάδες πληρωμένους κομπάρσους φαίνεται ότι ήταν η φιλοπολεμική φιέστα του Πούτιν στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας.

Ο Ρώσος πρόεδρος που μίλησε για την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία και επεδίωξε να περάσει το μήνυμα ότι η κοινή γνώμη της χώρας του είναι στο πλευρό του για τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, επέλεξε σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης να απευθυνθεί σε... πληρωμένους κλακαδόρους και σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως αναφέρει μάλιστα το BBC σε ανταπόκριση από τη Μόσχα, οι δημόσιοι υπάλληλοι ουσιαστικά εξαναγκάστηκαν να παρευρεθούν στην φιέστα του Πούτιν η οποία είχε όμως απρόοπτο τέλος με το «μαύρο» που έπεσε στη διάρκεια της ομιλίας του.

Σύμφωνα με μαρτυρία του δημοσιογράφου του BBC News, Will Vernon, πολλοί από τους παρευρισκομένους στη σημερινή κατάμεστη διαδήλωση υπέρ του πολέμου στο εθνικό στάδιο της Μόσχας δήλωσαν ότι εργάζονταν στον δημόσιο τομέα και είχαν πιεστεί από τους εργοδότες τους να φύγουν από τη δουλειά προκειμένου να παρευρεθούν στη συγκέντρωση.
Κλείσιμο

«Μίλησα με δεκάδες από αυτούς που έκαναν ουρά για να μπουν στον χώρο της συγκέντρωσης υπέρ των ενεργειών Κρεμλίνου. Ένας άνδρας, που εργάζεται στο μετρό της Μόσχας, μου είπε ότι αυτός και άλλοι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να παρευρεθούν στη συγκέντρωση» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος του BBC, και παραθέτει ακριβώς τα λόγια του Ρώσου εργαζομένου.



«Θα είμαι εδώ για λίγο και μετά θα φύγω… Νομίζω ότι οι περισσότεροι εδώ δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο. Εγώ σίγουρα όχι», φέρεται να είπε ο Ρώσος που βρέθηκε στη φιλοπολεμική φιέστα του Πούτιν σήμερα στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, μάλιστα, πολλοί άνθρωποι δεν ήθελαν να κινηματογραφηθούν ή να απαντήσουν σε ερωτήσεις, ενώ κάλυπταν τα πρόσωπά τους, ντροπιασμένοι όταν μάθαιναν ότι μιλάνε σε δημοσιογράφους.

Για 300 ρούβλια...

Η κριτική στα social media για την φιλοπολεμική φιέστα ήταν έντονη. Πολλοί λογαριασμοί ανέφεραν ότι ο κόσμος που συγκεντρώνεται έχει λάβει πληρωμή για να δώσει το «παρών». «Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου - που συγκεντρώνεται στο στάδιο Λουζνίκι - πληρώνεται. Αυτή η αγγελία προσφέρει 300 RUB. Έχω δει αναφορές πληρωμών έως και 1.400 RUB. Προφανώς τα περισσότερα ανώτερα στελέχη του Κρεμλίνου δεν θα παρευρεθούν για το κατόρθωμα της τρομοκρατικής επίθεσης», αναφέρει χρήστης στο Twitter.


Η διακοπή της ομιλίας

Η διακοπή της τηλεοπτικής σύνδεσης, την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλούσε, στη διάρκεια εκδήλωσης στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας το απόγευμα της Παρασκευής, για την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, προκάλεσε έκπληξη και απορίες. 

Συγκεκριμένα, την ώρα που μιλούσε, υποστηρίζοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία έγινε λόγω της «γενοκτονίας που διαπράττεται στο Ντονμπάς», η live μετάδοση διεκόπη με την κρατική τηλεόραση να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν «παίξει» νωρίτερα στην εκδήλωση. 



«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» είπε στην ομιλία του ο Πούτιν, στη διάρκεια συναυλίας, ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά πως οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014, καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία».  «Αναβαθμίσαμε την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες είχαν ταπεινωθεί, όσο ανήκαν στην Ουκρανία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και επαίνεσε τον ρωσικό στρατό για τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Ωστόσο ξαφνικά η τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας κόπηκε στον αέρα και άρχισαν να παίζουν εμβατήρια. Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε πως η μετάδοση της ομιλίας του Πούτιν στη συναυλία διακόπηκε ξαφνικά, επειδή υπήρξε τεχνική βλάβη στον σέρβερ.

Πολλά λεωφορεία είδαν οι  Financial Times

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το εσωτερικό του γηπέδου γεμάτο κόσμο και ρωσικές σημαίες, ενώ οι οθόνες δείχνουν εικόνες εναντίον της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Μαξ Σέντον, επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Financial Times στη Μόσχα, υπάρχουν αναφορές ότι η οργάνωση έχει ετοιμάσει πολλά λεωφορεία με κρατικούς υπαλλήλους για να βεβαιωθεί ότι το γήπεδο είναι γεμάτο.


Δείτε βίντεο:






Δείτε βίντεο: Διακόπηκε ξαφνικά η ομιλία του Πούτιν στο στάδιο Λουζνίκι - Συναυλία με πληρωμένους χειροκροτητές

Διακόπηκε ξαφνικά η ομιλία του Πούτιν στο στάδιο Λουζνίκι -  Συναυλία με πληρωμένους χειροκροτητές



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση της ενέργειας, οι εθνικές πρωτοβουλίες δεν αρκούν

Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού απέχει πολύ, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Αυτοί είναι οι τρεις απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης