Κινηματογραφική μεταφορά ναρκωτικών στην Ισπανία: «Μας έχουν επιτεθεί όρκες, ελάτε να βοηθήσετε» είπαν οι διακινητές

Κινηματογραφική μεταφορά ναρκωτικών στην Ισπανία: «Μας έχουν επιτεθεί όρκες, ελάτε να βοηθήσετε» είπαν οι διακινητές

Η σπείρα μετέφερε τα ναρκωτικά στην καμπίνα ιστιοφόρου στις μαροκινές ακτές - Καθώς εισερχόταν στα ισπανικά ύδατα, ισχυρίστηκε ότι έπαθε βλάβη λόγω επίθεσης από όρκες

narkotika
Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε ένα δίκτυο διακινητών ναρκωτικών, τα μέλη του οποίου προσποιούνταν ότι το σκάφος τους είχε δεχθεί επίθεση από όρκες, προκειμένου να το ρυμουλκήσουν οι αρχές και να μεταφέρουν ανενόχλητοι ναρκωτικά στα λιμάνια.

Το δίκτυο μετέφερε τα ναρκωτικά στην καμπίνα ενός ιστιοφόρου στις μαροκινές ακτές. Μόλις εισερχόταν στα ισπανικά ύδατα, ισχυρίστηκε ότι είχε πάθει βλάβη ή είχε κάποιο ατύχημα, εξήγησε η αστυνομία σε δελτίο τύπου.

Οι διασωστικές αρχές ρυμουλκούσαν στη συνέχεια το σκάφος προς τα λιμάνια της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, όπου τα ναρκωτικά ξεφορτώνονταν σε μικρές ποσότητες και αποθηκεύονταν σε ειδική κρυψώνα.

Ιστιοφόρο, που χρησιμοποιούσε το δίκτυο, είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι Μπαρμπάτε, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Κάδιθ, αφότου οι επιβαίνοντές επιβεβαίωσαν ότι «δέχθηκαν επίθεση από όρκες, καθώς διέσχιζαν το Στενό του Γιβραλτάρ», διευκρίνισε η αστυνομία.

Κλείσιμο
Η έρευνα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021, όταν ένα σκάφος έκανε ύποπτες κινήσεις στη θάλασσα, ενώ οι επιβαίνοντες ηταν γνωστοί στις αρχές για βεβαρυμμένο ποινικό ιστορικό.

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν και 172 κιλά ναρκωτικών, όπως και περισσότερα από 63.000 ευρώ κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Ισπανία απαγόρευσε προσωρινά στα ιστιοφόρα να προσεγγίζουν ένα τμήμα των ακτών της στο βορειοδυτικό τμήμα της, έπειτα από περίπου 50 επιθέσεις από όρκες.


Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν 29 κρούσματα της υποπαραλλαγής «Omicron2» στην χώρα μας

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πρίγκιπας Κάρολος

Συνελήφθη ο Αλβανός φυγάς που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης