Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη «έντονες μάχες» σε όλη τη γραμμή του μετώπου, λέει ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη «έντονες μάχες» σε όλη τη γραμμή του μετώπου, λέει ο Ζελένσκι

Το Κλιεβο στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή του Χαρκόβου και απαντά στη ρωσική επίθεση με δυνάμεις πυροβολικού και drones - Η ρωσική επίθεση θα ενταθεί εκτιμά η Ουάσινγκτον

26500685
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα το βράδυ ότι «έντονες μάχες» μαίνονται σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Σημειώνονται έντονες μάχες σε όλη τη γραμμή του μετώπου», είπε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων.



Κλείσιμο
«Συζητήσαμε για αμυντικές ενέργειες και (τρόπους) για να ενισχύσουμε τις θέσεις μας στην περιοχή του Χάρκιβ» (βορειοανατολικά), πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι η Ουκρανία στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή του Χάρκιβ και απαντά στη ρωσική επίθεση με δυνάμεις πυροβολικού και drones.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι το Κίεβο θα απαντήσει στη νέα ρωσική πρόκληση με ισχύ και κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παράσχουν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια.

Παράλληλα ο Λευκός Οίκος εκτίμησε ότι η Ρωσία «σίγουρα θα εντείνει τις επιθέσεις της και θα διατηρήσει περισσότερους στρατιώτες» στη βορειοανατολική Ουκρανία μέσα «τις επόμενες εβδομάδες» και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» κατά μήκος των συνόρων.

«Δεν αναμένουμε κάποια σημαντική πρόοδο» από τα ρωσικά στρατεύματα, ωστόσο, πρόσθεσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, καταλήγοντας ότι: «έχουμε εμπιστοσύνη στις ουκρανικές δυνάμεις και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να τις στείλουμε (... ) τα όπλα που χρειάζονται για να αμυνθούν από αυτές τις επιθέσεις».


Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις σεισμικές δονήσεις σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά - Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν ανησυχούμε, λέει ο Λέκκας

Νέα στοιχεία για την εκτέλεση του 32χρονου στον Βύρωνα - Κρυβόταν στο Ντουμπάι, ήρθε στην Ελλάδα και τον σκότωσαν

Θρίλερ με νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα - Υπό έρευνα οι γονείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης