Τα «έξυπνα γυαλιά» του Facebook διαθέτουν ενσωματωμένη βιντεοκάμερα -Αξίας 299 δολαρίων

Τα «έξυπνα γυαλιά» του Facebook διαθέτουν ενσωματωμένη βιντεοκάμερα -Αξίας 299 δολαρίων

Με τα γυαλιά «Ray-Ban Stories», ακούς μουσική, απαντάς κλήσεις, τραβάς φωτογραφίες και βίντεο και τα μοιράζεται σε Facebook και Instagram

gyalia_facebook
Εξοπλισμένα με μικροκάμερες και μικρόφωνα, τα «έξυπνα γυαλιά» του Facebook σε συνεργασία με την εταιρεία Ray-Ban, παρέχουν τη δυνατότητα στον κάτοχό τους να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί ότι του κινεί το ενδιαφέρον.

Μόνο που, για κάποια βρετανικά ΜΜΕ, τίθεται θέμα ιδιωτικού απορρήτου. «Το θέμα είναι ότι για να φωτογραφηθούν ή να τους τραβήξει η κάμερα των γυαλιών , οι περαστικοί για παράδειγμα , δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους , όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Με τα γυαλιά «Ray-Ban Stories», ακούς μουσική, απαντάς κλήσεις, τραβάς φωτογραφίες και βίντεο και τα μοιράζεται σε Facebook και Instagram.  Και όπως επισημαίνουν οι κατασκευαστές τους, έχουν ένα μικρό φωτάκι LED που αναβοσβήνει πάνω στα γυαλιά κάθε φορά που ο χρήστης τα χρησιμοποιεί, ώστε να γνωρίζουν οι γύρω του πότε είναι ενεργή η κάμερα.

Φορτίζονται μέσω καλωδίου USB-C σε έξι ώρες και μπορούν να τραβήξουν έως 35 βίντεο των 30 δευτερολέπτων και 500 φωτογραφίες, που μπορούν να αποθηκευτούν και στο smartphone ή το tablet .
Διαθέτουν δύο κάμερες , δύο ηχεία, τρία μικρόφωνα επιτρέποντας στον χρήστη να τραβά φωτογραφίες και βίντεο μόνο με φωνητικές εντολές.

Tα Ray- Ban Stories κυκλοφορούν ήδη στην αγορά σε 20 διαφορετικά σχέδια στυλ φακών και χρωμάτων. Το Facebook δεν είναι η πρώτη εταιρεία που κατασκευάζει τέτοιου είδους γυαλιά. Η πρώτη ήταν η Google, που κυκλοφόρησε τα Google Glass τα οποία η αλήθεια είναι πως απέτυχαν παταγωδώς κυρίως λόγω της υψηλής τιμής τους.
gialia-facebook
Κλείσιμο
 

Λίγο πριν την κυκλοφορία των έξυπνων γυαλιών που φέρουν την υπογραφή της Facebook και της Ray-Ban, η Xiaomi παρουσίασε το δικό της αντίστοιχο προϊόν.  Τα γυαλιά της Xiaomi ζυγίζουν μόλις 28 γραμμάρια και αποτελούνται από 497 διαφορετικά μέρη ανάμεσα στα οποία μικροσκοπικούς αισθητήρες και επικοινωνιακά συστήματα που σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες των γυαλιών μπορούν να βλέπουν γραφικές απεικονίσεις χωρίς να χάνουν την οπτική τους επαφή με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται ή κινούνται.

Ο χρήστης των γυαλιών μπορεί να καταγράφει φωτογραφίες και βίντεο τα οποία να μοιράζεται στα social media. Θα μπορεί να βλέπει μπροστά στα μάτια του κάθε είδους μηνύματα και ειδοποιήσεις και να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαζί μας στο ξενοδοχείο ήρθε και μια άλλη ανήλικη με τον φίλο της, λέει ο 40χρονος που κατηγορείται για την αποπλάνηση της 14χρονης

Η απίστευτη ιστορία της Σάρλοτ Μπέλις: Οι Ταλιμπάν προσφέρουν καταφύγιο στην ανύπαντρη έγκυο δημοσιογράφο από τη Νέα Ζηλανδία

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μπλόκαρε το Transfermarkt γιατί τον κοστολόγησε μόλις στα... 75 εκατ. ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης