Αφγανιστάν: Η Γαλλία μεταφέρει υπηρεσίες της πρεσβείας της στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Η Γαλλία μεταφέρει υπηρεσίες της πρεσβείας της στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Προκειμένου να  διευκολύνει την απομάκρυνση των Γάλλων πολιτών που ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη στη χώρα

24582726
Η Γαλλία μεταφέρει την πρεσβεία της στο Αφγανιστάν στον χώρο του αεροδρομίου της Καμπούλ για να διευκολύνει την απομάκρυνση των Γάλλων πολιτών που ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, προσθέτοντας ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία θα παραμείνει σε λειτουργία προκειμένου να φύγουν όλοι οι Γάλλοι από τη χώρα.

«Με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας, το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων θα αναπτύξει τις επόμενες ώρες στρατιωτικές ενισχύσεις και αεροπορικές δυνάμεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έτσι ώστε να μπορέσουν ν' αρχίσουν οι πρώτες αναχωρήσεις προς το Αμπού Ντάμπι», πρόσθεσε ο Λε Ντριάν.

«Η πρεσβεία και το κέντρο κρίσης και υποστήριξης του υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών είναι σε επαφή με τους Γάλλους που είναι καταχωρημένοι», διευκρινίζει το Παρίσι, το οποίο υπενθυμίζει ότι αυτές οι «επιχειρήσεις μεθοδικής απομάκρυνσης και μεταφοράς των πολιτών μας βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και εβδομάδες» και ότι μια ειδική πτήση είχε ναυλωθεί από τις 16 Ιουλίου.

Η Γαλλία επανέλαβε επίσης τη βούλησή της να «συνεχίσει να προστατεύει τις προσωπικότητες της αφγανικής κοινωνίας των πολιτών, υπερασπιστές των δικαιωμάτων, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους που απειλούνται ιδιαίτερα για την προσήλωση στο έργο τους. Προς το παρόν καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί, στο μέτρο του δυνατού, η δυνατότητα έκδοσης βίζας από το αεροδρόμιο της Καμπούλ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Δεκαπενταύγουστος με ήλιο αλλά και πολλά... μποφόρ

Οι Ταλιμπάν πήραν και την Τζαλαλάμπαντ χωρίς μάχη - Πλέον μένει μόνο η Καμπούλ

Καναδάς: Γιατί ο Τζάστιν Τριντό ετοιμάζεται να προκηρύξει εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης