Διακοπές στην Ισπανία κάνει η «φυλακισμένη» πριγκίπισσα Λατίφα;

Διακοπές στην Ισπανία κάνει η «φυλακισμένη» πριγκίπισσα Λατίφα;

Για πρώτη φορά η 35χρονη πριγκίπισσα φέρεται να ταξιδεύει εκτός Ντουμπάι - Το 2018 ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της την κρατάει όμηρο

latifa
Εάν η φωτογραφία δεν είναι fake, τότε είναι η πρώτη φορά που η πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι εμφανίζεται στην Ευρώπη, από τότε που ισχυρίστηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που δημοσίευσε το BBC ότι κρατείται όμηρος από τον πατέρα της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η τελευταία φωτογραφία που απεικονίζει την 35χρονη πριγκίπισσα του Ντουμπάι αναρτήθηκε την Κυριακή στο λογαριασμό της Βρετανίδας Σιονέντ Τέιλορ, στο Instagram.

Η γυναίκα αυτή εμφανίζεται στα βρετανικά ΜΜΕ ως πρώην στέλεχος του Βασιλικού Ναυτικού.

Η Σιονέντ ποζάρει στο πλευρό της πριγκίπισσας Λατίφα στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

«Υπέροχες διακοπές στη Ευρώπη με τη Λατίφα. Διασκεδάζουμε εξερευνώντας» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας, στην οποία και οι δύο γυναίκες εμφανίζονται φορώντας μάσκα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ντέιβιντ Χάι, συνιδρυτής της εκστρατείας για τον εντοπισμό της «αιχμάλωτης» πριγκίπισσας, «Free Latifa» (Ελευθερώστε τη Λατίφα), τόνισε πως «χαίρεται που βλέπει πως η Λατίφα φέρεται να έχει διαβατήριο και να ταξιδεύει και να απολαμβάνει μια μεγαλύτερη ελευθερία».

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως η 35χρονη πριγκίπισσα του Ντουμπάι επικοινώνησε με μέλη της ομάδας, προσθέτοντας, ωστόσο, πως δεν μπορούσε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την επικοινωνία τους.

Πριν από ένα μήνα, άλλη μία φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Instagram φέρεται να εμφάνιζε την πριγκίπισσα Λατίφα σε ένα εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι, το «Mall of the Emirates», μαζί με άλλες δύο γυναίκες. Φίλοι της πριγκίπισσας δήλωσαν στο BBC πως αναγνωρίζουν τις δύο γυναίκες, οι οποίες είναι γνωστές της Λατίφα.

Υπενθυμίζεται ότι, στα μέσα Φεβρουαρίου, ένα βίντεο που μεταδόθηκε στην εκπομπή του BBC Panorama, παρουσίαζε την πριγκίπισσα να εξομολογείται -από μία τουαλέτα- ότι κρατείται όμηρος και φοβάται για τη ζωή της.

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησαν τον Απρίλιο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να παρέχει «σημαντικές πληροφορίες» σχετικά με την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας.

Κλείσιμο
Ο ηγέτης του Ντουμπάι και πατέρας της Λατίφα, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, έχει κατηγορηθεί από την ίδια του την κόρη ότι την κακομεταχειριζόταν επί πολλά χρόνια, όπως και από μία άλλη κόρη του, τη Σάμσα. Ο ίδιος έχει αρνηθεί επανειλημμένως τους ισχυρισμούς αυτούς.
Σύμφωνα με βρετανικό δικαστήριο, η κόρη του Σάμσα είχε απαχθεί από ανθρώπους του από τους δρόμους του Κέμπριτζ το 2000 και έκτοτε αγνοείται η τύχη της.

Από την πλευρά της, η Λατίφα είχε επιχειρήσει να εγκαταλείψει τη χώρα το 2018 αλλά έγινε αντιληπτή η απόδρασή της. Επέστρεψε στο πατρικό της όταν τρεις κομάντο την έπιασαν σε σκάφος στα ανοιχτά της Ινδίας.

Η όλη υπόθεση έχει αμαυρώσει την εικόνα της οικογένειας του σείχη Μοχάμεντ, που φέρεται να έχει δεκάδες παιδιά, από διάφορες συζύγους. Κάποιοι γιοι και κόρες εμφανίζονται συχνά στα τοπικά ΜΜΕ ενώ άλλα παιδιά εμφανίζονται σπάνια.


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: «Η μητέρα της Καρολάιν αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της»

Μετς: Πατέρας και γιος έβαλαν ροτβάιλερ να επιτεθεί σε 30χρονο - Φωτογραφίες

Ερντογάν για Μητσοτάκη: «Αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις απευθείας επαφές μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης