Κορωνοϊός - Βρετανία: Πάνω από 1,7 εκατ. πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα

Κορωνοϊός - Βρετανία: Πάνω από 1,7 εκατ. πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα

Ένα νέο υπολογιστικό μοντέλο εντόπισε τους ευάλωτους στον ιό με τις αρχές να τους δίνουν άμεσα προτεραιότητα - Οι αρχικοί υπολογισμοί έδιναν 900.000 πολίτες

vaccine_england
Χάρη σε ένα νέο πρωτοποριακό υπολογιστικό μοντέλο, οι βρετανικές αρχές θα εμβολιάσουν κατά προτεραιότητα όχι εννιακόσιες χιλιάδες πολίτες, αλλά 1,7 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των πολιτών που πρέπει να εμβολιαστεί άμεσα στην Αγγλία σχεδόν θα διπλασιαστεί σχεδόν χάρη σε έναν αλγόριθμο με την κυβέρνηση του Λονδίνου να εντοπίζει επιπλέον σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τη νόσο Covid- 19.

Για το λόγο αυτό, παρατείνεται κατά ένα μήνα ο εμβολιασμός- αντί για τις 21 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει δηλαδή έως τις 31 Μαρτίου, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Mirror».

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα στείλει επιστολές στους πολίτες μέσα στις επόμενες που θα τους δίνει προτεραιότητα στη σειρά εμβολιασμού.

Κλείσιμο
Οι ερευνητές του Εθνικού Συστήματος Υγείας που ασχολούνται με το ψηφιακό κομμάτι και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με εκείνους που χρειάστηκε να νοσηλευτούν και εκείνους που πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να υπολογίσουν τον αριθμό όλων όσοι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το νέο υπολογιστικό μοντέλο εκτίμησης κινδύνων έρχεται να προσθέσει άλλα 1,7 εκατομμύρια Άγγλους πολίτες στη λίστα όσων θεωρούνται «από κλινικής άποψης εξαιρετικά ευάλωτοι». Το μοντέλο - που ονομάζεται «QCovid» - θεωρείται ότι είναι το πρώτο του είδους του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror, το υπολογιστικό μοντέλο λαμβάνει υπόψη το πού ζει κάποιος χρησιμοποιώντας τον ταχυδρομικό κώδικα καθώς και την εθνικότητά του .

Επιπλέον, οι παράγοντες κινδύνου που συνεκτιμώνται περιλαμβάνουν επίσης την κατάσταση της υγείας των πολιτών την ηλικία, το φύλο και τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

Σε αυτό το στάδιο , τα άτομα που προστίθενται στη λίστα επηρεάζουν μόνο την Αγγλία.

Από τα 1,7 εκατομμύρια ασθενείς που εντόπισε το υπολογιστικό μοντέλο, σχεδόν 900.000 είναι πάνω από 70 ετών, κατά συνέπεια θα έχουν ήδη κληθεί για εμβολιασμό.

Οι άλλοι 820.000 ενήλικες, ηλικίας μεταξύ 19 και 69 ετών, θα έχουν άμεσα προτεραιότητα για εμβολιασμό.

Σε δηλώσεις της, η αξιωματούχος σε θέματα Υγείας της Αγγλίας,δρ. Τζένι Χάρις, τόνισε ότι με την βοήθεια του υπολογιστικού μοντέλου, προσδιορίζονται πιο εύστοχα οι ευάλωτες ομάδες στον κορωνοιό.

Ειδήσεις σήμερα:

Ομάδα χάκερ του Κιμ Γιονγκ Ουν επιχείρησε να υποκλέψει την τεχνολογία των εμβολίων της Pfizer

«Μήδεια» και στην αγορά – Τα lockdowns φέρνουν σαρωτικές αλλαγές στο λιανεμπόριο

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καταγγέλλει το Εθνικό Θέατρο για αθέμιτες μεθόδους επιλογής ηθοποιών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης