Βρετανία: Ο κορωνοϊός «χτύπησε» ένα από τα πρώτα ζευγάρια που παντρεύτηκαν έχοντας σύνδρομο Down

Βρετανία: Ο κορωνοϊός «χτύπησε» ένα από τα πρώτα ζευγάρια που παντρεύτηκαν έχοντας σύνδρομο Down

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο 62χρονος Tommy Pilling κατέληξε από κορωνοϊό

tommy_pilling
Ο κορωνοϊός «χτύπησε» ένα από τα πρώτα ζευγάρια με σύνδρομο Down που είχαν παντρευτεί στη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα ο 62χρονος Tommy Pilling από το Southend του Essex πέθανε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ο Pilling είχε υποβληθεί σε θεραπεία σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία και στις αρχές του Δεκεμβρίου είχε υποστεί λοίμωξη στο στήθος. 

Αυτός και η σύζυγός του Maryanne, 49 ετών, παντρεύτηκαν πριν από 25 χρόνια. Τα μέλη της οικογένειας είπαν ότι πριν από αυτό το γάμο η Maryanne ήταν «εντελώς κατεστραμμένη». Την ίδια ώρα η αδερφή της Lindi Newman μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Tommy περιγράφοντάς τον μάλιστα ως «μοναδικό». Μάλιστα ανέφερε ότι ο 62χρονος άνδρας και η αδερφή της από τη στιγμή που η μητέρα της τον υιοθέτησε και τον έκανε μέλος της οικογένειάς τους δεν είχαν χωρίσε παρά μόνο για λίγες ώρες.

«Δεν θυμάται τη ζωή πριν από τον Tommy», είπε η Lindi για την αδερφή της. «Την ημέρα που τον συνάντησε, είχε το μεγαλύτερο χαμόγελο στο πρόσωπό της και δεν μπορούσε να σταματήσει να μιλάει γι 'αυτόν», πρόσθεσε.

Ο Tommy έπασχε από άνοια

Ο Tommy Pilling έπασχε από άνοια. Aν και είχε προστατευτεί για δέκα μήνες υπέστη λοίμωξη στο στήθος και την 1η Δεκεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία.  Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που το ζευγάρι έμεινε χωριστά. Στις 17 Δεκεμβρίου νόσησε από τον κορωνοϊό και την 1η Ιανουαρίου κατέληξε.

Από την πλευρά της η μητέρα της Maryanne συγκλονισμένη για το χαμό του Tommy ανέφερε ότι «άφησε μια τεράστια τρύπα στη ζωή μας που κανείς δεν θα γεμίσει ποτέ». «Τον θεωρούσα γιο μου και δεν μετανιώσαμε ποτέ ούτε μια στιγμή από τις τρεις δεκαετίες που ήταν στη φροντίδα μου», συμπλήρωσε.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που φρόντισε τον Tommy. «Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω το προσωπικό. Η φροντίδα και η συμπόνια τους ήταν εξαιρετική -ειδικά σε αυτές τις φοβερές στιγμές», είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν, αλλά έβρισκαν χρόνο να με ενημερώνουν καθημερινά αναφορικά με την κατάστασή του».




Ειδήσεις σήμερα: 
 
Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Η πολιτική διάσταση της προαγωγής του σε υφυπουργό
 
Τάνια Ρόμπερτς: Ζωντανή η «Σίνα, η Βασίλισσα της Ζούγκλας» και «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ»-Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Κορωνοϊός: Ομάδα του ΠΟΥ μεταβαίνει στην Κίνα για να ερευνήσει την προέλευση του ιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης