Απίστευτες δηλώσεις της εκλεκτής Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο: «Ο θάνατος του Φλόιντ είχε προσωπικά κίνητρα»

Απίστευτες δηλώσεις της εκλεκτής Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο: «Ο θάνατος του Φλόιντ είχε προσωπικά κίνητρα»

Υποβάθμισε την υπόθεση δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ - Η Μπάρετ δήλωσε ότι δεν ξέρει αν μπορεί να κάνει κάτι ως δικαστής για το πρόβλημα του ρατσισμού

Amy_ar
Την έχουν εντάξει, με χαρακτηρισμούς όπως «βαθιά θρησκευόμενη», στους σκληροπυρηνικά συντηρητικούς. Στον σχηματισμό αυτής της εικόνας συνέβαλαν και οι απαντήσεις της 48χρονης Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στη διάρκεια των ερωτήσεων, κατά τη δεύτερη ημέρα της ακρόασης για τον διορισμό της στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η Μπάρετ επελέγη από τον Ντόναλντ Τραμπ για να αντικαταστήσει τη φιλελεύθερη δικαστή Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ. Παρόλο που οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται σθεναρά στον διορισμό της, οι Ρεπουμπλικανοί διαθέτουν πλειοψηφία 53-47 εδρών στη Γερουσία, οπότε η επιβεβαίωση της Μπάρετ μοιάζει σχεδόν βέβαιη.

Στο «καυτό» θέμα των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, η Μπάρετ αρνήθηκε να εκφράσει απόψεις που να δείχνουν διάθεση παραχώρησης ελευθεριών. Η 48χρονη έχει, δε, επικριθεί για το ζήτημα αυτό, καθώς την έχουν εγκαλέσει για ομοφοβικές πεποιθήσεις.

Εκείνο, πάντως, που σχολιάστηκε πολύ από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αφορά στη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, περιστατικό το οποίο προκάλεσε, πριν από λίγο διάστημα, πρωτοφανή κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Μπάρετ απέδωσε σε προσωπική κόντρα τη δολοφονία του Φλόιντ από τον αστυνομικό. Mάλιστα, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να προβεί σε δήλωση για το πρόβλημα του ρατσισμού, καθώς - όπως χαρακτηριστικά είπε - δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα κάνει για το θέμα ως δικαστίς.

Οι Δημοκρατικοί επικεντρώνουν μέχρι τώρα την κριτική τους στον ενδεχομένως ζωτικό ρόλο της Μπάρετ σε μια υπόθεση που εκκρεμεί έναντι του Ανώτατου Δικαστηρίου στην οποία ο Τραμπ και πολιτείες των οποίων ηγούνται Ρεπουμπλικανοί επιδιώκουν να ακυρώσουν το νόμο για την υγειονομική περίθαλψη, ο οποίος αποκαλείται συχνά Obamacare.

Κλείσιμο
Μια σημαντική πρόνοια του νόμου αυτού απαγορεύει στις ασφαλιστικές εταιρίες να αρνούνται την κάλυψη σε ανθρώπους με προϋπάρχοντα θέματα υγείας.

Οι Δημοκρατικοί έχουν καλέσει την Μπάρετ να εξαιρέσει τον εαυτό της από την υπόθεση, επικαλούμενοι σύγκρουση συμφερόντων επειδή ο Τραμπ έχει ζητήσει την κατάργηση του νόμου.

Έχουν ζητήσει επίσης να απόσχει από οποιεσδήποτε υποθέσεις έχουν σχέση με τις προεδρικές εκλογές επειδή ο Τραμπ έχει πει ότι το δικαστήριο είναι πιθανό να κληθεί να διευθετήσει θέματα εκλογικών διαφορών.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 408 τα νέα κρούσματα - 89 οι διασωληνωμένοι

Ελληνοτουρκικά: Τα μυστικά της πορείας του Oruc Reis

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης