ΗΠΑ: Η Πελόζι επικαλείται την 25η τροπολογία για να «ρίξει» τον Τραμπ

ΗΠΑ: Η Πελόζι επικαλείται την 25η τροπολογία για να «ρίξει» τον Τραμπ

Η πρόεδρος του κοινοβουλίου θα θέσει θέμα αμφισβήτησης της «ψυχικής υγείας» του Αμερικανού πρόεδρου, επικαλούμενη τις επιπλοκές από τα φάρμακα και την ασθένεια του κορωνοϊού στον οργανισμό του Ντόναλντ Τραμπ - Τι απάντησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος 

pelosi
Την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, βάσει της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκπίπτει του αξιώματός τους λόγω «διαταραχής της ψυχικής του υγείας», επικαλείται η πρόεδρος του αμερικανικού κοινοβουλίου και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών, Νάνσι Πελόζι, με αφορμή την ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ από τον νέο κορωνοϊό.

Η Πελόζι ζήτησε από το Κογκρέσο να γίνει συζήτηση την Παρασκευή, προκειμένου να εκτιμηθεί αν η περίπτωση του Ρεπουμπλικανού προέδρου υπάγεται στις διατάξεις της 25ης τροπολογίας. Η κίνηση της Πελόζι έρχεται λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση των αμερικανικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την ένταση ανάμεσα στις δύο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις.

Η πρόεδρος του κοινοβουλίου κάλεσε τους ρεπόρτερ να καλύψουν το θέμα, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πελόζι θα θέσει θέμα αμφισβήτησης της «ψυχικής υγείας» του Αμερικανού πρόεδρου, επικαλούμενη τις επιπλοκές από τα φάρμακα και την ασθένεια του κορωνοϊού στον οργανισμό του Ντόναλντ Τραμπ.

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι διέφυγε τον κίνδυνο και ότι είναι πάνω από 72 ώρες χωρίς συμπτώματα της Covid-19. «Είμαι πολύ καλά και αισθάνομαι πολυ νεώτερος», δήλωσε στο Fox χαρακτηριστικά.

Το βράδυ, ο Τραμπ απάντησε μέσω Twitter, λέγοντας: «Η τρελή Νάνσι είναι αυτή που χρειάζεται [ιατρική] παρακολούθηση. Δεν την λένε αδίκως τρελή Νάνσι» .
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα: 

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε πίσω στο Αιγαίο, δεν θα περιοριστούμε στις ακτές μας

Οι Χρυσαυγίτες θα μπορούν να είναι ξανά υποψήφιοι ακόμα και αν καταδικαστούν βάσει του Ποινικού Κώδικα

Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ για να συλλάβει όσους Χρυσαυγίτες πάνε φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης