Κορωνοϊός - Αίγυπτος: Επανεκκίνηση πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια από τον Ιούλιο

Κορωνοϊός - Αίγυπτος: Επανεκκίνηση πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια από τον Ιούλιο

Οι πτήσεις είχαν ανασταλλεί από τις 19 Μαρτίου - Αποστείρωση όλων των αεροσκαφών και παροχή μόνο ξηράς τροφής στους επιβάτες, τα μέτρα προφύλαξης για την πανδημία

covid_egypt
Η Αίγυπτος θα επανεκκινήσει τις πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμιά της με χώρες που έχουν ανοίξει τα αεροδρόμια τους από την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας Μοχάμεντ Μανάρ.

Αυτό μεταδίδει το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA και ο αιγυπτιακός Tύπος.

Ο κ. Μοχάμεντ Μανάρ δήλωσε την Κυριακή ότι όλα τα αεροδρόμια σε εθνικό επίπεδο θα συνεχίσουν και πάλι τις πτήσεις τους από τις αρχές Ιουλίου, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την επανάληψη δραστηριοτήτων σε τουριστικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι και ο υπουργός Πληροφοριών Οσάμα Χαϊκάλ.

«Οι πτήσεις θα συνεχιστούν με χώρες που θα ανοίξουν ξανά τα αεροδρόμια τους τον επόμενο μήνα», είπε χαρακτηριστικά ο Αιγύπτιος υπουργός.

Επίσης, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι ήδη έλεγχοι υγιεινής πραγματοποιούνται σε όλα τα αιγυπτιακά αεροδρόμια, όλα τα αεροπλάνα θα αποστειρωθούν, ενώ σε αυτά θα σερβίρονται μόνον ξηρά γεύματα και τυποποιημένα ποτά και επίσης θα απαγορευθούν τα έντυπα στα αεροσκάφη.

Κλείσιμο
Όπως ο κ. Μοχάμεντ Μανάρ δήλωσε και αναμεταδίδει ο αιγυπτιακός Τύπος, οι επιβάτες θα πρέπει να υπογράφουν μια δήλωση κατά την αναχώρηση, ενώ οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν από χώρες με υψηλά ποσοστά μολύνσεων COVID-19, θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον ιό.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των αιγυπτιακών αερολιμένων που εξοπλίζονται με σύγχρονο εξοπλισμό για την ασφάλεια των επιβατών, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται συσκευές υπέρυθρης θερμικής ανίχνευσης που ήδη εγκαταστάθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου και συνεχίζεται η εγκατάστασή τους και στα υπόλοιπα αιγυπτιακά αεροδρόμια.

Επίσης, προσέθεσε ότι θα υπάρχουν ενδείξεις με διαχωριστικά που να υπενθυμίζουν την ανάγκη αποστάσεων μεταξύ των επιβατών μπροστά από τα γκισέ και τις καφετέριες.

Παράλληλα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα παρέχει κίνητρα στις αεροπορικές εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν στις τουριστικές περιοχές, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής περιόδου, με τα αεροσκάφη τους να απολαμβάνουν έκπτωση 50% στα τέλη προσγείωσης και επιβίβασης, έκπτωση 20% στις υπηρεσίες εδάφους που προσφέρονται για τις απευθείας πτήσεις προς το Σαρμ ελ Σέιχ, τη Χουργκάντα και τη Μάρσα Ματρούχ, έκπτωση 20% στα εισιτήρια όλων των μουσείων και ιστορικών τόπων που λειτουργούν υπό την επίβλεψη του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.

Να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος ανέστειλε τις διεθνείς πτήσεις της στις 19 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διάδοση του κορωνοϊού. Από τότε επέτρεψε στα αεροδρόμιά τη, την πραγματοποίηση μόνον εσωτερικών πτήσεων, κάργκο και ειδικού επαναπατρισμού.

Παράλληλα, αναφορικά με τα ξενοδοχεία που ήδη έχουν εγκριθεί για τη λειτουργία τους με την τήρηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ανακοινώθηκε ότι τα δωμάτια του ξενοδοχείου θα αποστειρώνονται και θα αφήνονται κενά για 12 ώρες μετά από κάθε αποχώρηση των πελατών, ενώ παράλληλα όλοι οι επισκέπτες των ξενοδοχείων θα ελέγχονται για την θερμοκρασία τους όταν θα εισέρχονται στις τουριστικές εγκαταστάσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές της διεθνούς κοινότητας: Βομβάρδισε περιοχές στο Βόρειο Ιράκ

Μακρόν: Η Γαλλία θα είναι ανυποχώρητη στον ρατσισμό, αλλά δεν θα αποκαθηλώσει αγάλματα

New Yorker: Το συγκλονιστικό εξώφυλλο με τον Τζορτζ Φλόιντ και τους μαύρους θύματα της βίας στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης