Πλουσιότερος κατά 5,4 δισεκατομμύρια σε μία ημέρα ο Τζεφ Μπέζος

Πλουσιότερος κατά 5,4 δισεκατομμύρια σε μία ημέρα ο Τζεφ Μπέζος

Τρελή πορεία ακολουθεί η μετοχή της Amazon λόγω της πρωτόγνωρης ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου - Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος υπολογίζεται πλέον στα 138 δισεκατομμύρια

jeff_bezos_0
Με την ζήτηση για προϊόντα από την Amazon να φτάνει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέφερε η πανδημία, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Τζεφ Μπέζος, είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται κατά 5% εν μέσω κορωνοϊού.

Η μετοχή της Amazon σημείωσε άνοδο 5,3% την Τρίτη φτάνοντας σε νέο ρεκόρ στα 2.283 δολάρια ανά μετοχή. Από τις αρχές του χρόνου ο τίτλος του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει κέρδη 20%.

Είναι μάλιστα η πρώτη μεγάλη εταιρεία που ανέκαμψε μετά το ξεπούλημα που προκάλεσε στην Wall Street ο πανικός της πανδημίας.

Κινητήριος μοχλός στις εντυπωσιακές αυτές επιδόσεις είναι η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς οι καταναλωτές παραμένουν εγκλωβισμένοι κατ' οίκον και χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για τις αγορές τους περισσότερο από ποτέ.

Καθώς η μετοχή της Amazon ανεβαίνει, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Τζεφ Μπέζος γίνεται πλουσιότερος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes η περιουσία του αυξήθηκε κατά 5,4 δισεκατομμύρια την Τρίτη.

Με το μερίδιό του στην εταιρεία να ανέρχεται σε 11,2%, η συνολική του περιουσία υπολογίζεται πλέον στα 138 δισεκατομμύρια.

Η κεφαλαιοποίηση της Amazon έχει αγγίξει το 1,14 τρισ. δολάρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο - Ραγδαίες οι εξελίξεις

Σκληρή γλώσσα της Μόσχας κατά Τραμπ για το «ψαλίδι» των ΗΠΑ στον ΠΟΥ

Washington Post: Οι επιταγές των Αμερικανών μπορεί να καθυστερήσουν γιατί ο Τραμπ θέλει να γράφουν το όνομά του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης