Κορωνοϊός: Drive-in σινεμά στην ταράτσα εμπορικού δημιούργησαν στο Ντουμπάι

Κορωνοϊός: Drive-in σινεμά στην ταράτσα εμπορικού δημιούργησαν στο Ντουμπάι

Κορωνοϊός: Το σινεμά δημιουργήθηκε  στην ταράτσα ενός εκ των μεγαλύτερων εμπορικών κέντρων του κόσμου - Πόσο κοστίζει το εισιτήριο και πόσα είναι τα οχήματα που μπορούν να φιλοξενηθούν στο πάρκινγκ ανά προβολή

dubai_cinema3
Οι κινηματογραφόφιλοι στο Ντουμπάι, απογοητευμένοι από το κλείσιμο των σινεμά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα μπορούν σύντομα να απολαμβάνουν ταινίες από την άνεση του δικού τους αυτοκινήτου σε ένα νέο drive-in κινηματογράφο που δημιουργήθηκε στην ταράτσα ενός εκ των μεγαλύτερων εμπορικών κέντρων του κόσμου.

Καθώς η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι υποχρεωτική στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να περιοριστεί ο ιός, η εταιρία VOX Cinemas ανακοίνωσε ότι οι θεατές θα περιοριστούν σε δύο ανά όχημα στο υπαίθριο σινεμά, που ανοίγει την Κυριακή και μπορεί να φιλοξενήσει έως 75 αυτοκίνητα τη φορά.

First look inside Dubai's new drive-in cinema


Τα εισιτήρια κοστίζουν 180 ντιράμ (50 δολάρια) ανά όχημα και περιλαμβάνουν ποπ κορν, σνακ και ποτά.

«Διατηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις άρα, κατά την άποψή μου, είναι μια εξαιρετική ιδέα», δήλωσε στο Reuters ο Χαβιέ Λίμπρεχτ, που οδηγεί Porsche, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας του υπαίθριου "κινηματογράφου αυτοκινήτων".



Το Ντουμπάι, το επιχειρηματικό και τουριστικό κέντρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό από τότε που ξεκίνησε ο ιερός για τους μουσουλμάνους μήνας του Ραμαζανιού πριν από τρεις εβδομάδες, επιτρέποντας να ανοίξουν και πάλι εμπορικά κέντρα και εστιατόρια αλλά με μειωμένο αριθμό πελατών.

Κλείσιμο

Ωστόσο, για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και άτομα άνω των 60 ισχύει απαγόρευση πρόσβασης σε τέτοιου είδους, μεταξύ των οποίων και του υπαίθριου σινεμά, που βρίσκεται στην ταράτσα του εμπορικού κέντρου Majid Al Futtaim. Η οθόνη βρίσκεται κάτω από την πίστα για σκι που διαθέτει το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο.


«Οποιαδήποτε αφορμή για να βγούμε από το σπίτι την εποχή του κορωνοϊού», δήλωσε ο Πάτρικ, επίσης μέλος του κλαμπ αυτοκινήτων Porsche που είχε προσκληθεί στη χθεσινή εκδήλωση. «Είσαι στην άνεση του αυτοκινήτου σου, και δεν έχεις να ανησυχείς εάν μασάς με θόρυβο», πρόσθεσε.

Οι θεατές απόλαυσαν ένα δροσερό βραδινό αεράκι, αλλά και πάλι κάποιοι έβαλαν μπροστά τα αυτοκινητά τους για να θέσουν σε λειτουργία τον κλιματισμό. Οι θερμοκρασίες μπορούν να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και η υγρασία είναι αποπνικτική.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν μέχρι στιγμής καταγράψει 20.386 κρούσματα του κορονοϊού και 206 θανάτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρεκόρ ζέστης στην Ελλάδα - 44άρι στη Λάρισα, 42άρια στην Αθήνα

Τουρισμός: Αγωνιούν οι ξενοδόχοι - «Βασικοί μας πελάτες οι χώρες με τη χειρότερη απόδοση υγειονομικά!»

Κλιματιστικά και κορωνοϊός: Τα τέσσερα SOS και οι έξι συμβουλές των ειδικών για σωστή χρήση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης