«Nordic Food Lab»: Επιστήμονες και σεφ μας συμβουλεύουν να τρώμε αίμα, έντομα και κόπρανα

«Nordic Food Lab»: Επιστήμονες και σεφ μας συμβουλεύουν να τρώμε αίμα, έντομα και κόπρανα

Ο στόχος του εργαστηρίου ήταν να κατανοηθεί καλύτερα η γεύση και οι γαστρονομικές δυνατότητες και προοπτικές των τροφών

«Nordic Food Lab»: Επιστήμονες και σεφ μας συμβουλεύουν να τρώμε αίμα, έντομα και κόπρανα

Μια ομάδα σεφ και επιστημόνων από τη Δανία κατέληξαν στα τρόφιμα που θα έπρεπε να τρώμε για να διατηρούμε ακμαία την υγεία μας και το πόρισμα τους σοκάρει. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι θα έπρεπε να τρεφόμαστε με έντομα, αίμα, μέδουσες, κόπρανα και μουχλιασμένα προϊόντα.


Το «Nordic Food Lab» είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του 2008 στην Κοπεγχάγη υπό τη διεύθυνση του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, René Redzepi και του επιχειρηματία Claus Mayer. Ο στόχος των δύο αντρών ήταν να κατανοήσουν καλύτερα τη γεύση και τις γαστρονομικές δυνατότητες και προοπτικές των σκανδιναβικών τροφών και όχι μόνο.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής γαστρονομικής έρευνας και ανάπτυξης του εργαστηρίου, Roberto Flore: «
Κλείσιμο
Προσπαθούμε να δουλέψουμε με κάθε είδος παραγωγής. Έντομα, αίμα, μέδουσες, μουχλιασμένα ή σαπισμένα προϊόντα. Το νόημα έγκειται στο να προσφέρεις στους ανθρώπους μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για κάθε είδος παραγωγής και να ενώνονται μέσα από τη διαδικασία παραγωγής φαγητού».



Για του λόγου το αληθές, το εργαστήριο προσπαθεί να παράγει φαγώσιμα έντομα, από μυρμήγκια έως σκουλήκια. Άλλα πειράματα ασχολούνται με το αίμα ζώων, και τα θρεπτικά του στοιχεία σαν υποκατάστατο αυγών.



Τα μέλη του ιδιόμορφου εργαστηρίου τολμούν να πάνε ένα βήμα παρακάτω, καθώς ισχυρίζονται ότι ακόμα και τα κόπρανα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πηγή τροφής, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι κάποιοι μικροοργανισμοί του εντέρου είναι πολύτιμοι για την υγεία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης