Γιατί καθυστερούν οι κλινικές μελέτες στη χώρα μας – Οι κινήσεις επιτάχυνσης του Υπουργείου Υγείας
Το προσχέδιο της ΚΥΑ για τα Γραφεία Κλινικών Μελετών σε 10 νοσοκομεία παρουσιάστηκε στη χθεσινή, δεύτερη στη σειρά, συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Υγείας
Μαρία-Νίκη Γεωργαντά
Ταχύτητα επιχειρεί να ανεβάσει το Υπουργείο Υγείας για την αύξηση των κλινικών μελετών που πραγματοποιούνται στη χώρα μας. Η ανάπτυξη νέων φαρμάκων και κατ’ επέκταση η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες αλλά και η απορρόφηση πολύ μεγαλύτερων κονδυλίων από την Ελλάδα για κλινικές μελέτες, είναι ζητούμενο τόσο για το Υπουργείο όσο και για τη φαρμακοβιομηχανία.
Στο Vione Paros, υπό την διαχείρηση της SWOT Hospitality, η φιλοξενία, η γαστρονομία και η θέα στο Αιγαίο συνθέτουν μια πρόταση διαμονής που αποτυπώνει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νησιού.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς