Πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών βασική αρχή του management

Πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών βασική αρχή του management

Η νέα διευθύνουσα Σύμβουλος του TÜV HELLAS (TÜV NORD) Βάσια Καζάζη, μιλάει για το μέλλον της πιστοποίησης στην Ελλάδα.

βασια2α-696x463
Ένα πρότυπο πιστοποίησης περιγράφει τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληροί ένα προϊόν, μια διαδικασία ή μια υπηρεσία για να διασφαλίσει ότι η ποιότητά του είναι συνεπής. Η πιστοποίηση στην Ελλάδα, δεν διαφέρει από αυτό που συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Όμως πρέπει, όλοι να κατανοήσουν πως πλέον τα ISO και τα συστήματα ποιότητας είναι βασικές αρχές management. Η πιστοποίηση ήρθε, έμεινε και εξελίσσεται. Αυτό που κάποτε ήταν ο στόχος της πιστοποίησης, τώρα είναι αυτονόητο και πλέον περάσαμε στη βιωσιμότητα. Η τάση που κερδίζει συνεχώς έδαφος, είναι πως όλα τα πρότυπα μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα του sustainability. Άρα πλέον, ποιότητα=βιωσιμότητα.

Στη σημασία της πιστοποίησης αναφέρεται μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο Cibum.gr, η Βάσια Καζάζη (φωτογραφία), η νέα Διευθύνουσα σύμβουλος του TÜV HELLAS (TÜV NORD), ενός από τους μεγαλύτερους φορείς πιστοποίησης στην Ελλάδα που διαχειρίζεται πάνω από 8.000 ενεργά πιστοποιητικά σε περισσότερους από 5.000 πελάτες.

Είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά που μία γυναίκα αναλαμβάνει ηγετική θέση σε φορέα πιστοποίησης, ανεβαίνοντας την σκάλα τη ιεραρχίας με σταθερά βήματα. Ξεκίνησε από επιθεωρήτρια ασφάλειας τροφίμων στον TÜV HELLAS (TÜV NORD) το 2005, το 2009 ανέλαβε υπεύθυνη ποιότητας του φορέα, μετάδΔιευθύντρια Διεύθυνσης Πιστοποίησης Συστημάτων και Cluster Manager South East Europe τροφίμων για λογαριασμό του TÜV NORD και το 2022 διευθύνουσα σύμβουλος στον φορέα πιστοποίησης, αλλά όπως λέει η ίδια «επιθεωρήτρια ήμουν, είμαι και θα είμαι για πάντα». Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Βάσιας Καζάζη εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης