Καταδικάστηκε chef για τον θάνατο ηλικιωμένης και τη δηλητηρίαση 31 ατόμων με πίτα

Καταδικάστηκε chef για τον θάνατο ηλικιωμένης και τη δηλητηρίαση 31 ατόμων με πίτα

Ο  Guardian γράφει ότι γλίτωσαν μόνο τρεις επειδή ήταν χορτοφάγοι

foodpoisoning_large
            Ένα δείπνο της εκκλησίας σε παμπ του Northamptonshire στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέληξε σε τραγωδία, όταν ένας άνθρωπος πέθανε και 31 άλλοι υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση αφού έφαγαν μια πίτα βοσκού γεμάτη με πρόχειρα παρασκευασμένο κιμά, που είχε προετοιμάσει ένας “βιαστικός” σεφ.

              Η Ελίζαμπεθ Νιούμαν, 92 ετών, έκανε επανειλημμένα εμετό αφού έφαγε την πίτα και πέθανε ενώ άλλοι ενορίτες αρρώστησαν, με πολύ δυσάρεστα συμπτώματα όπως αναφέρει η Guardian, και τρεις από τους παρευρισκόμενους τη γλίτωσαν μόνο επειδή ήταν χορτοφάγοι, σύμφωνα με το δικαστήριο του Reading crown.

              Ο μάγειρας, John Croucher, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν επικεφαλής σεφ στο Crewe Arms στο χωριό Northamptonshire του Hinton-in-the-Hedges, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με αναστολή για 12 μήνες, αφού παραδέχθηκε την κατηγορία της παραβίασης των κανονισμών περί τροφίμων.

               Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του στο δικαστήριο, ο Croucher, 40 ετών, δήλωσε: «Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι που το λέω, αλλά νομίζω ότι βιάστηκα. Βιαζόμουν.” Είπε ότι εργαζόταν σε κουζίνες για 20 χρόνια και τώρα ήταν “καλύτερος σεφ” λόγω της “φρικτής, φρικτής περίστασης”. Πρόσθεσε: “Η μεταμέλεια είναι υποτιμημένη. Αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Εξαιτίας αυτού, είμαι καλύτερος σεφ και είναι κρίμα που το κόστος του έπρεπε να είναι αυτό που ήταν.”

               Η δικαστής, Sarah Campbell, δήλωσε: «Στις 8 Οκτωβρίου 2018, 35 χωρικοί πήγαν στο Crewe Arms για ένα γεύμα. Τριάντα δύο άνθρωποι έφαγαν την πίτα του βοσκού. Ένα υγιές άτομο πέθανε από γαστρεντερική αιμορραγία που προκλήθηκε από έμετο. Καμία ποινή που θα περάσω δεν μπορεί να αντικατοπτρίζει την απώλεια που προκλήθηκε στην οικογένεια.

                “Ο Croucher ήταν ο σεφ εκείνο το βράδυ. Ο κιμάς δεν μαγειρεύθηκε σωστά και τοποθετήθηκε σε ένα τηγάνι με παγωμένο νερό. Ο σεφ έπρεπε να φύγει, οπότε έβαλε τον κιμά σε μεμβράνη και τον τοποθέτησε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αφού το άφησε, το μαγείρεψε ξανά και πρόσθεσε ζεστό πουρέ πατάτας. Δεν το θερμομέτρησε όταν το πρόσφερε.” Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης