Ρόδος, Κως και Κέρκυρα στους πιο ασφαλείς προορισμούς των Βρετανών για διακοπές

Ρόδος, Κως και Κέρκυρα στους πιο ασφαλείς προορισμούς των Βρετανών για διακοπές

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης - Δημοσιεύματα στο Νησί περιλαμβάνουν τα τρία ελληνικά νησιά στους ασφαλέστερους προορισμούς για το καλοκαίρι, μαζί με Γιβραλτάρ, Μάλτα και Πορτογαλία

kerkyra1
Στη λίστα με τις χώρες, οι οποίες θεωρούνται ασφαλείς προορισμοί για τους Βρετανούς βρίσκεται η Ελλάδα.

Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, η χώρα μας, και ειδικότερα τρία ελληνικά νησιά, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα «φιγουράρουν» στη λίστα με τα πιο «ασφαλή» μέρη για διακοπές, μαζί με το Γιβραλτάρ, τη Μάλτα και την Πορτογαλία.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό θα είναι διαθέσιμες για τους Βρετανούς, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ποιοι προορισμοί θα περιλαμβάνονται στη λίστα.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό θα μπορούσαν να επιτραπούν για τους Άγγλους από τις 17 Μαΐου. Η κυβέρνηση Τζόνσον σκέφτεται να εφαρμόσει ένα σύστημα αξιολόγησης των υποψήφιων προορισμών, με βάση την επιδημιολογική κατάσταση που παρουσιάζουν. Κάποιες χώρες θα βρίσκονται στην πράσινη, κάποιες στην πορτοκαλί και κάποιες στην κόκκινη λίστα.


kos13
Κως

Κλείσιμο
Τα δεδομένα αυτά θα καθορίζουν εάν οι Βρετανοί που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να απομονωθούν σε καραντίνα, αλλά και τυχόν πρόσθετα μέτρα, όπως η διενέργεια τεστ πριν την επιστροφή των τουριστών στο Νησί.

Η πράσινη λίστα θα είναι αναμφίβολα η πιο ελκυστική για τους παραθεριστές, καθώς δεν θα απαιτείται αυτοαπομόνωση ή καραντίνα κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται ασφαλώς για ιδιαίτερα ικανοποιητική εξέλιξη για την Ελλάδα, η οποία παραμένει στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος για τους Βρετανούς τουρίστες.

Τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τη Mirror, είναι ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές λόγω του μικρού πληθυσμού που υπάρχει σ' αυτά αλλά και του μικρού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το σύστημα ταξιδιωτικών διαδρομών, το Foreign Office συμβούλεψε τους τουρίστες να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα, με εξαίρεση τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.
rodos-port
Ρόδος


Επί του παρόντος, όπως επισημαίνει η Mirror, οι ελληνικές Αρχές έχουν δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των νησιωτών, έτσι ώστε να μπορούν να υποδεχθουν τους τουρίστες τον Μάιο, και να είναι ασφαλείς τόσο οι κάτοικοι των νησιών όσο και οι τουρίστες.

Η επιχειρήση «Ελευθερία», προσθέτει το βρετανικό Μέσο, έχει ως στόχο να εμβολιαστούν οι κάτοικοι σε πάνω από 60 νησιά, έτσι ώστε να ανοίξει με μεγαλύτερη ασφάλεια ο τουρισμός τον Μάιο.

1375664
Κέρκυρα


Οι υπόλοιποι «ασφαλείς» προορισμοί είναι το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Ανγκουίλα,  τα νησιά Μπαρμπέιντος, ο Μαυρίκιος, οι Μαλδίβες, η Ισλανδία, οι Σεϋχέλλες και οι ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα 

Υποχρεωτικά self test σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, μεταφορές, κομμωτήρια, εστίαση 

Κορωνοϊός: Στα 3.089 τα νέα κρούσματα - 809 οι διασωληνωμένοι, 81 θάνατοι 

Κικίλιας: 1,2 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Pfizer στη χώρα μας μέχρι τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης