Bild για Καστελλόριζο: «Παράδεισος χωρίς κορωνοϊό - Αυτό το νησί έχει ήδη εμβολιαστεί εξ ολοκλήρου»

Bild για Καστελλόριζο: «Παράδεισος χωρίς κορωνοϊό - Αυτό το νησί έχει ήδη εμβολιαστεί εξ ολοκλήρου»

«Είμαστε κάτι περισσότερο από έτοιμοι να υποδεχθούμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο», λέει στη γερμανική εφημερίδα ο αντιδήμαρχος του νησιού 

kastelorizo
«Στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης βρίσκεται ένα καταπράσινο νησί στα υπέροχα γαλάζια νερά του Αιγαίου.

Και τώρα όλοι του οι κάτοικοι είναι και ασφαλείς! Όλοι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 ΚΑΙ το νησί δεν έχει κρούσματα κορωνοϊού», γράφει η γερμανική «Bild». 

«Τώρα στεκόμαστε εδώ στο λιμάνι και μιλάμε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχώ ότι η μάσκα μου δεν έχει τοποθετηθεί σωστά», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Αχλαδιώτης. Μπορεί κανείς κυριολεκτικά να νοιώσει το γέλιο και την ανακούφισή του, σχολιάζει η δημοσιγράφος Λιάνα Σπυροπούλου που υπογράφει το κείμενο και προσθέτει: Το Καστελλόριζο είναι το πρώτο νησί στην Ελλάδα χωρίς κορωνοϊό. Δεν είναι «γνωστό» στους τουρίστες, όπως είναι η Μύκονος ή η Κρήτη, αλλά είναι ένας μυστικός παράδεισος. Και είναι γνωστό σε όλους όσοι αναζητούν εναλλακτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Γιατί κύλησαν τα πράγματα τόσο γρήγορα εκεί; Πώς κατάφερε το Καστελλόριζο να απελευθερωθεί από την πανδημία;

Είναι απλό: Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τη στρατηγική απόφαση να εμβολιάσει τους κατοίκους των νησιών με λιγότερους από 1.000 κατοίκους, προκειμένου να προστατεύσει μικρές και πιο απομακρυσμένες περιοχές. Στο Καστελλόριζο ζουν μόνο 250 άνθρωποι!

«Εμβολιάσαμε 350 άτομα», δήλωσε ο Αχλαδιώτης στην BILD. «Οι κάτοικοι, οι γιατροί, οι δάσκαλοι και το Λιμενικό -είναι όλοι ασφαλείς τώρα. Και όλοι οι εργαζόμενοι που είναι εδώ στο νησί, για παράδειγμα σε εργοτάξια, κάνουν τεστ. Το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσουμε από τους υπευθύνους να ανοίξουν οι ταβέρνες και τα καφέ. Δεν έχουμε πολλούς επισκέπτες αυτήν τη στιγμή, οπότε αν οι ειδικοί το επέτρεπαν, θα ήταν υπέροχο».

«Είμαστε κάτι περισσότερο από έτοιμοι να υποδεχθούμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, μόλις αυτά τα ταξίδια επιτραπούν ξανά. Ελπίζουμε να φτάσουμε στο 60% της υπέροχης σεζόν του 2019 -τότε είχαμε περίπου 50.000 επισκέπτες στο νησί», λέει.

Η Ελλάδα έχει πλέον πραγματοποιήσει πάνω από 850.000 εμβολιασμούς, ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο Υπουργός επαίνεσε τις προσπάθειες των εργαζόμενων στον ιατρικό τομέα και το έργο της Αρχής Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Είμαστε στα πρόθυρα του να επιτύχουμε τον στόχο μας και να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα για την Υγεία που μας απασχολεί εδώ και ένα χρόνο», συνεχίζει ο Αχλαδιώτης.

Απομένει να δούμε αν η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ψηφιακή κάρτα εμβολιασμού θα υιοθετηθεί και από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αν ναι, το Καστελόριζο περιμένει με λαχτάρα!


Ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε ο Λιβαθινός: «Ζητώ συγγνώμη αν πλήγωσα κάποιον», γράφει στους σπουδαστές του

Αμετακίνητη η κυβέρνηση για Κουφοντίνα - Στα άκρα η σύγκρουση με ΣΥΡΙΖΑ

Προς παράταση το lockdown στη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης