Τουρισμός - ΙΑΤΑ: Τι προβληματίζει τους ταξιδιώτες στις πτήσεις

Τουρισμός - ΙΑΤΑ: Τι προβληματίζει τους ταξιδιώτες στις πτήσεις

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών

airplane_pixabay_755825391
Tις κυριότερες ανησυχίες των ταξιδιωτών όσον αφορά τον κίνδυνο μόλυνσής τους από τον κορωνοϊό στην πτήση παρουσιάζει η Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) βάσει των πορισμάτων έρευνας που πραγματοποίησε σε 11 χώρες την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου του 2020.

Οι ταξιδιώτες λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό με το 77% να αναφέρει ότι πλένει τα χέρια του συχνότερα, το 71% ότι αποφεύγει τις μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου και το 67% ότι φορά μάσκα προσώπου σε δημόσιους χώρους. Το 58% δήλωσε ότι έχει αποφύγει τις πτήσεις και το 33% ότι θα αποφύγει τα ταξίδια στο μέλλον προκειμένου να μειώσει την πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό.

airplane_pixabay_755825391


Οι ταξιδιώτες ανέδειξαν τις σημαντικότερες ανησυχίες τους στα αεροπορικά ταξίδια, οι οποίες, με σειρά προτεραιότητας, είναι…

Στο αεροδρόμιο

1. Η παρουσία σε τρένο ή λεωφορείο γεμάτο κόσμο για τη μεταφορά προς το αεροσκάφος (59%)

2. Οι ουρές στο τσεκ ιν, τους ελέγχους ασφαλείας, τους διασυνοριακούς ελέγχους ή την επιβίβαση (42%)

3. Η χρήση εγκαταστάσεων αποχωρητηρίου (38%)

Στο αεροσκάφος

1. Η θέση δίπλα σε κάποιον που μπορεί να είναι κρούσμα κορωνοϊού (65%)

2. Η χρήση εγκαταστάσεων αποχωρητηρίου (42%)

3. Ο αέρας μέσα στη καμπίνα του αεροσκάφους (37%).

Όσον αφορά τα μέτρα που θα τους έκαναν να νιώσουν πιο ασφαλείς, το 37% ανέφερε την καταγραφή θερμοκρασίας σώματος στα αεροδρόμια αναχώρησης, το 34% την υποχρέωση μάσκας και το 33% την κοινωνική αποστασιοποίηση στο αεροσκάφος.

airplane-1670266_960_720


Οι ταξιδιώτες προτίθενται να παίξουν ρόλο στην ασφάλεια της πτήσης κάνοντας τα εξής…

- Να περνούν από έλεγχο θερμοκρασίας σώματος (43%)

- Να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (42%)

-Να κάνουν τσεκ ιν διαδικτυακά για να περιορίσουν την αλληλεπίδραση με άλλους στο αεροδρόμιο (40%)

- Να κάνουν τεστ για κορωνοϊό πριν το ταξίδι (39%)

- Να απολυμαίνουν τη θέση τους (38%)

airport-1822133_960_720
Κλείσιμο


Επιπλέον, η έρευνα ανέδειξε ζητήματα-κλειδιά όσον αφορά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών στη βιομηχανία, με τα σημαντικότερα εξ αυτών να είναι…

- Η ποιότητα αέρα στην καμπίνα | Ενώ το 57% πιστεύει ότι η ποιότητα του αέρα στις πτήσεις είναι επικίνδυνος παράγοντας, το 55% θεωρεί ότι ο αέρας αυτός είναι το ίδιο καθαρός με ενός νοσοκομείου.

- Κοινωνική αποστασιοποίηση | Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν την κάλυψη προσώπου με μάσκα όταν η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν είναι εφικτή, όπως στη δημόσια συγκοινωνία.

Επιπλέον, παρότι οι επιβάτες στις πτήσεις κάθονται κοντά ο ένας στον άλλον, η ροή αέρα στη καμπίνα ξεκινά από το ταβάνι και κατευθύνεται προς το πάτωμα περιορίζοντας την πιθανή διασπορά ιών ή βακτηρίων στη καμπίνα.

Ενώ το 45% δήλωσε ότι θα επιστρέψει στα ταξίδια μέσα σε μερικούς μήνες αφότου υποχωρήσει η πανδημία, το ποσοστό αυτό τον Απρίλιο του 2020 ήταν στο 61%. Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν χάσει τη διάθεσή τους για διακοπές, όμως υπάρχουν ακόμα εμπόδια για την αποκατάσταση της ζήτησης…

Η πλειονότητα των ταξιδιωτών που μετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι το συντομότερο δυνατό μετά την υποχώρηση της πανδημίας, προγραμματίζουν να κάνουν ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν μέλη της οικογένειας και φίλους (57%), να κάνουν διακοπές (56%) ή για επαγγελματικούς λόγους (55%).

Όμως το 66% θα ταξιδέψει λιγότερο για διακοπές και επαγγελματικούς λόγους μετά την πανδημία και το 64% θα αναβάλλει τα ταξίδια μέχρι να βελτιωθούν οι οικονομικοί παράγοντες, προσωπικοί και ευρύτεροι.Ένα από τα σοβαρότερα εμπόδια στα ταξίδια αυτή την περίοδο είναι η καραντίνα.

Το 85% των ερωτηθέντων είπαν ότι ανησυχούν για το ενδεχόμενο να τεθούν σε καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδίου, ποσοστό δηλαδή παρόμοιο με όσους ανησυχούν μήπως μολυνθούν από τον κορωνοϊό (84%).Από τα μέτρα που προτίθενται να ακολουθήσουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια ή μετά την πανδημία, σε καραντίνα θα ήθελε να τεθεί μόλις το 17%.

airplane


Πηγή: tornos.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοδος 30 θέσεων για το ΕΚΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη του CWUR

Βέλγιο: Μην κοιτάτε τη λίστα που είχε την Ελλάδα «πορτοκαλί» - Δεν είναι ανανεωμένη

Νάγια Ριβέρα: Αγνοείται η ηθοποιός του «Glee» - Μόνος του σε σκάφος βρέθηκε ο 4χρονος γιος της
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης