Βρετανία: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα από τις 10 Ιουλίου

Βρετανία: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα από τις 10 Ιουλίου

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται τελικά στη «λευκή λίστα» με τις χώρες, απ' όπου οι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί από τις 10 Ιουλίου χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ήμερης καραντίνας

heathrow43222
Η Ελλάδα δεν είναι τελικά στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας με τις χώρες που υποχρεούνται οι ταξιδιώτες τους να μπουν σε καραντίνα.

Το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε η «λευκή λίστα» με τις χώρες από όπου οι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί από τις 10 Ιουλίου χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης καραντίνας.

Τελικώς η χώρας μας -μαζί με άλλες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο- περιλαμβάνεται στη λίστα.
list-uk

Αντίθετα εκτός λίστας είναι χώρες όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Σουηδία και η Πορτογαλία, το Μεξικό κ.ά. γεγονός που σημαίνει ότι οι αφιχθέντες από αυτές πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

Κλείσιμο
Η απόφαση αυτή ισχύει για όλες τις μετακινήσεις προς την Αγγλία, με τρένο, φέριμποτ, λεωφορείο, αεροπλάνο ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.

Όπως σημειώνεται, οι αποφάσεις για τα ταξίδια στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω από τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες.

Νωρίτερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα είναι στην «κόκκινη λίστα» των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται καραντίνα,  παρά την καλή της επιδημιολογική εικόνα.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι περίμενε ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Πριν αναχωρήσουν για το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα ειδικό έντυπο για το πού θα βρίσκονται και να το παρουσιάζουν στις αρχές κατά την άφιξή τους στην Αγγλία. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τους μονίμους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα οπαδών του ΠΑΟΚ στον Μπίσεσβαρ: Αν συνεχίσεις να περπατάς, καλύτερα να φύγεις

Λιονέλ Μέσι: Φουντώνουν τα σενάρια αποχώρησης από τη Μπαρτσελόνα

Τέλος ο Παππάς από τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης