Tαξίδι με παιδιά: Επίσκεψη στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου

Tαξίδι με παιδιά: Επίσκεψη στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου

Η Επίδαυρος απέχει 2 ώρες από την Αθήνα, οπότε μπορείτε να προγραμματίσετε ακόμη και μια μονοήμερη εκδρομή

Asklipeio
Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου ήταν το αρχαιότερο οργανωμένο ιαματικό κέντρο με τεράστια φήμη. Τα περίπου 70 μνημεία που ήρθαν στο φως με τις ανασκαφές θεωρούνται αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης και έδωσαν πολλές πληροφορίες στους ερευνητές για τον τρόπο με τον οποίο ασκούνταν η ιατρική στην αρχαιότητα. Το Ασκληπιείο έχει ενταχθεί από το 1988 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Όταν ήρθε στο φως, ο αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου ήταν ένας απέραντος επίπεδος ερειπιώνας. Επιδιώκοντας να προσδώσουν ξανά την τρίτη διάσταση, το ύψος, οι ομάδες των ειδικών επέλεξαν κτίρια στα οποία έγιναν, και συνεχίζουν να γίνονται, έργα αποκατάστασης και αναστήλωσης. Είναι η στοά του Αβάτου, το τελετουργικό Εστιατόριο με το εμβληματικό Πρόπυλο και η Θόλος, μαζί με κάποια μνημεία στο ιερό του Απόλλωνα Μαλεάτα. Μεγάλα έργα αποκατάστασης σε διάστημα πολλών ετών υλοποιήθηκαν στο Θέατρο.

Πολλά τμήματα αρχιτεκτονικών μελών των οικοδομημάτων θα δείτε στο αρχαιολογικό μουσείο της Επιδαύρου, μαζί με γλυπτά και γύψινα αντίγραφα αγαλμάτων που βρίσκονται στο Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ