NASA: Γιατί κρατά κρυφό τον νέο διευθυντή για τα UFO - Τι μάθαμε και τι όχι για την «ύπαρξη» εξωγήινων

NASA: Γιατί κρατά κρυφό τον νέο διευθυντή για τα UFO - Τι μάθαμε και τι όχι για την «ύπαρξη» εξωγήινων

«Μυστική» η ταυτότητά του και ο μισθός του - «Κάπου εκεί έξω πρέπει να υπάρχει ζωή» είπε ο Διοικητής της NASA - Δείτε τις ανακοινώσεις και τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας - Μυστήριο και απειλή τα ΑΤΙΑ

nasa-mak3
Σε ιστορικής σημασίας ανακοινώσεις προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης η NASA με τους επιστήμονες του οργανισμού να μιλούν και να απαντούν σε ερωτήσεις για τα ΑΤΙΑ και το ενδεχόμενο ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Η εν λόγω έρευνα που δημοσιεύθηκε μάλιστα μισή ώρα πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι εξωγήινοι βρίσκονται πίσω από τα ανεξήγητα φαινόμενα, αλλά η διαστημική υπηρεσία δεν μπορούσε επίσης να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. Αν η αλήθεια υπάρχει εκεί έξω, αυτή η πολυαναμενόμενη έκθεση δεν προσφέρει καμία πειστική απόδειξη, προς το παρόν τουλάχιστον. Περιγράφει ωστόσο τον τρόπο με τον οποίο η NASA θα διερευνήσει αυτό που αποκαλεί UAPs (Unidentified Anomalous Phenomena) με βελτιωμένη τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε τα ευρήματα της έρευνα ΕΔΩ

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, με τα όσα ειπώθηκαν εξ αρχής, «εάν μας ρωτάτε εάν στην απεραντοσύνη του σύμπαντος υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής, τότε η απάντηση είναι ναι», είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της NSA και πρώην αστροναύτης, Μπιλ Νέλσον.

Ο διοικητής της NASA, Μπιλ Νέλσον, δήλωσε ότι η αμερικανική διαστημική υπηρεσία όχι μόνο θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην έρευνα πιθανών περιστατικών UAP, αλλά θα μοιράζεται τα δεδομένα με μεγαλύτερη διαφάνεια.

Δείτε τις ανακοινώσεις:

NASA Live: Official Stream of NASATV
Κλείσιμο
Αποδείξεις για εξωγήινους δεν υπάρχουν, αλλά μπορεί και να υπάρχουν

Στην τελευταία σελίδα της έκθεσης αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμπεράνουμε» ότι εξωγήινες πηγές βρίσκονται πίσω από τις εκατοντάδες θεάσεις UAP που έχει ερευνήσει η NASA. «Ωστόσο... τα αντικείμενα αυτά πρέπει να έχουν ταξιδέψει μέσω του ηλιακού μας συστήματος για να φτάσουν εδώ», ανέφερε η έκθεση. Αν και η έκθεση δεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή, η NASA δεν αρνήθηκε την πιθανότητα «πιθανής άγνωστης εξωγήινης τεχνολογίας που λειτουργεί στη γήινη ατμόσφαιρα».

Περιορισμένη ποσότητα δεδομένων για τα UFO

Η Nicola Fox, αναπληρώτρια διαχειρίστρια της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA, δήλωσε: «Τα UAP είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη μας» και αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη δεδομένων υψηλής ποιότητας.

Παρά τις πολυάριθμες αναφερθείσες εμφανίσεις UAP, η κυρία Fox δήλωσε ότι συνήθως δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που "μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή οριστικών επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση και την προέλευση των UAP". Η κ. Φοξ ανακοίνωσε ότι η Nasa θα διορίσει έναν νέο διευθυντή έρευνας UAP για να "δημιουργήσει μια ισχυρή βάση δεδομένων για την αξιολόγηση των μελλοντικών δεδομένων". Η διεύθυνση θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση στη διαδικασία συλλογής και ανάλυσης δεδομένων.

Ο Νέλσον λέει ότι "είναι πολύ δύσκολο να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με τη φύση του UAP". Τόνισε την ανεξαρτησία της ομάδας που συγκρότησε η NASA και δήλωσε ότι οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του τηλεσκοπίου James Webb, το οποίο εκτοξεύτηκε το 2021, καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι θα βρούμε και άλλους πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη στο διάστημα.

Το αν αυτό σημαίνει ότι μας έχουν επισκεφθεί εξωγήινοι είναι ένα άλλο θέμα. Ο Nelson λέει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι UAPs προέρχονται από το διάστημα - αλλά απλά δεν ξέρουμε τι είναι. "Ξεκινάμε αυτό το εγχείρημα χωρίς προκαταλήψεις, αλλά κατανοώντας ότι βρισκόμαστε σε έναν κόσμο ανακάλυψης", λέει.

Η ταυτότητα του νέου διευθυντή του UFO παραμένει μυστήριο λόγω απειλών

Όπως είπε ο Μπιλ Νέλσον, η NASA τοποθετεί αρμόδιο διευθυντή για τον εντοπισμό των UFO στην ατμόσφαιρα και την ανάλυση των συγκεκριμένων φαινομένων, ενώ θα διοχετευτούν χρηματικοί πόροι για αυτόν τον σκοπό. Ο Νέλσον είπε ότι η NASA θα διορίσει έναν διευθυντή έρευνας UAP, του οποίου η δουλειά θα είναι "η ανάπτυξη και η επίβλεψη της εφαρμογής του οράματος της NASA για την έρευνα UAP".

Ενδιαφέρον ωστόσο προκαλεί ότι η ταυτότητά του εν λόγω στελέχους παραμένει μυστήριο. Οι λεπτομέρειες του ρόλου και το πόσο θα αμείβεται έμειναν περιέργως ασαφείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης, δεδομένου ότι η NASAέχει δεσμευτεί να είναι πιο διαφανής με την έρευνα UAP.

Ένας λόγος γι' αυτό θα μπορούσε να είναι η προστασία του νέου διευθυντή από κάθε πιθανή δημόσια παρενόχληση. Ο Δρ Ντάνιελ Έβανς, βοηθός αναπληρωτή αναπληρωτή διοικητή της Nasa για την έρευνα, δήλωσε ότι τα μέλη της ερευνητικής ομάδας UAP είχαν δεχθεί "πραγματικές απειλές".

Είπε ότι η NASA λαμβάνει την ασφάλεια και την προστασία της ομάδας "εξαιρετικά σοβαρά" και ότι οι απειλές έπαιξαν ρόλο στην απόφαση να μη δημοσιευθεί το όνομα του διευθυντή της έρευνας UAP.

Το πάνελ αντέδρασε στα «πτώματα εξωγήινων» ηλικίας 1.000 ετών

Η επιτροπή κλήθηκε να σχολιάσει δύο δήθεν "μη ανθρώπινα" πτώματα στο Μεξικό. Τα μουμιοποιημένα δείγματα εκτέθηκαν σε γυάλινες θήκες στο πλαίσιο επίσημων αποκαλυπτηρίων στο Κογκρέσο του Μεξικού, σε μια ακρόαση που προκάλεσε ενθουσιασμό στους λάτρεις των UFO.

Ο πρόεδρος της μελέτης David Spergel λέει ότι έχει δει μόνο αναφορές στο Twitter (X) και "δεν γνωρίζουμε τη φύση αυτών των δειγμάτων". Προέτρεψε τη μεξικανική κυβέρνηση να διαθέσει τα δείγματα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

"Ένα από τα κύρια πράγματα που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ σήμερα είναι να μετακινήσουμε τις εικασίες και τις συνωμοσίες προς την επιστήμη και τη λογική και αυτό το κάνεις με δεδομένα", προσθέτει ο Νταν Έβανς, βοηθός αναπληρωτή διοικητή για την έρευνα.
Τι αναφέρει η έκθεση

Αυτή η έκθεση είναι το αποτέλεσμα της έρευνας μιας ανεξάρτητης επιτροπής, που απαρτίζεται από 16 επιστήμονες, αεροναυπηγούς και ειδικούς δεδομένων, με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel, και είχε την υποστήριξη της NASA από το 2022. Ο στόχος της ομάδας ήταν να μελετήσει τα UAP με βάση την επιστήμη και να δημιουργήσει οδηγίες για το πώς να ενσωματώνουμε τα επιστημονικά εργαλεία και δεδομένα για μεγαλύτερη κατανόηση των UAP. Ο Daniel Evans, ανώτερος αξιωματούχος της NASA, επισήμανε προηγουμένως ότι η έκθεση θα διατίθεται δημοσίως σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας και επιστημονικής ακεραιότητας του οργανισμού, ενθαρρύνοντας τον καθένα να την εξετάσει και να τη μελετήσει.

Όπως αναφέρει το BBC μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, με την πρώτη ματιά μάς λέει αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Ότι πρόσφατα, «πολλοί αξιόπιστοι μάρτυρες, συχνά στρατιωτικοί αεροπόροι, ανέφεραν ότι είδαν αντικείμενα που δεν αναγνώρισαν πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ». Λέει ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν από τότε εξηγηθεί «αλλά μια μικρή χούφτα δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί άμεσα ως γνωστά ανθρωπογενή ή φυσικά φαινόμενα». Αυτά τα γεγονότα αναφέρονται πλέον συλλογικά ως Αγνώστου Ταυτότητας Ανωμαλά Φαινόμενα ή UAP, λέει.

nasa-ekthesi-1
Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Nasa είναι η έλλειψη δεδομένων για να καθορίσει αν ένα αντικείμενο είναι πράγματι UAP ή όχι. «Οι αναφορές των αυτοπτών μαρτύρων... δεν είναι προς αναπαραγωγή και συνήθως στερούνται των πληροφοριών που απαιτούνται για την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων», αναφέρει η έκθεση.

Όπως αναμενόταν, η έκθεση τονίζει ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος να συμπεράνουμε» ότι οι υπάρχουσες θεάσεις ΑΤΙΑ είναι εξωγήινης προέλευσης. Αλλά παρόλα αυτά συνιστά να μην διαγραφούν τέτοιου είδους ισχυρισμοί, λέγοντας ότι ο γαλαξίας «δεν σταματάει στις παρυφές του ηλιακού συστήματος».

Ακριβώς όπως ερευνούμε το άγνωστο μέσα στο δικό μας Γαλαξία, έτσι θα πρέπει επίσης να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την προοπτική της άγνωστης τεχνολογίας που θα μπορούσε να προέρχεται από άλλες γωνιές του γαλαξία.

«Πολλές από τις επιστημονικές αποστολές της NASA επικεντρώνονται, τουλάχιστον εν μέρει, στην απάντηση του ερωτήματος αν υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη», αναφέρεται. «Αυτές οι έρευνες περιλαμβάνουν αποστολές που αναζητούν βιοϋπογραφές, ίσως στον Άρη ή στα παγωμένα φεγγάρια που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Δία και τον Κρόνο - καθώς και πιο μακριά, στις αναλογίες των μορίων που υπάρχουν στις ατμόσφαιρες των εξωπλανητών».

«Η αναζήτηση ενδείξεων εξωγήινης τεχνολογίας αποτελεί φυσική επέκταση αυτών των ερευνών». Προσθέτει: «Αν αναγνωρίσουμε την αληθοφάνεια οποιουδήποτε από αυτά, τότε θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όλα είναι τουλάχιστον αληθοφανή.

Τα UFO "αποτελούν απειλή" για τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ

"Η απειλή για την ασφάλεια του αμερικανικού εναέριου χώρου που συνιστούν τα UFO είναι αυταπόδεικτη", αναφέρει η επιτροπή στην έκθεση, προτού περιγράψει λεπτομερώς πώς τα μέλη της πιστεύουν ότι η απειλή αυτή μπορεί να μειωθεί.

Λέει ότι υπάρχει μια "ιδιαίτερα ελπιδοφόρα οδός για βαθύτερη ενσωμάτωση" που αφορά το Σύστημα Αναφοράς Ασφάλειας της Αεροπορίας (ASRS), το οποίο διαχειρίζεται η NASA για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το εμπιστευτικό και εθελοντικό σύστημα αναφοράς για πιλότους, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και άλλο επαγγελματικό προσωπικό της αεροπορίας, λαμβάνει περίπου 100.000 αναφορές ετησίως - αν και οι περισσότερες δεν αφορούν ΑΤΙΑ.

Ωστόσο, οι εκθέσεις αναφέρουν: "Αν και αρχικά δεν είχε σχεδιαστεί για τη συλλογή UAP, η καλύτερη αξιοποίησή του για την αναφορά UAP από εμπορικούς πιλότους θα παρείχε μια κρίσιμη βάση δεδομένων που θα ήταν πολύτιμη για την προσπάθεια ολόκληρης της κυβέρνησης [για την κατανόηση των UFO]".

Έκκληση στον Έλον Μασκ να βοηθήσει!

Η NASA υπαινίσσεται ότι οι δορυφόροι του Έλον Μασκ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση εξωγήινων. 
Ένα άλλο ενδιαφέρον απόσπασμα από την περίληψη επικεντρώνεται στον πιθανό ρόλο της «αμερικανικής εμπορικής βιομηχανίας τηλεπισκόπησης», η οποία λέει ότι «προσφέρει ένα ισχυρό μείγμα δορυφόρων παρατήρησης της Γης που προσφέρουν εικόνες με χωρική ανάλυση κάτω των μερικών μέτρων, η οποία ταιριάζει καλά με τις τυπικές χωρικές κλίμακες των γνωστών UAP [ΑΤΙΑ]».

Και σε παρατηρήσεις που θα είναι αξιοσημείωτες για όσους γνωρίζουν το δορυφορικό σύστημα Starlink που ανήκει στην εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ αναφέρει ότι «η επιτροπή διαπιστώνει ότι τέτοιοι σχηματισμοί θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα ισχυρό συμπλήρωμα για την ανίχνευση και τη μελέτη των UAP, όταν συμβαίνει συμπτωματική συλλογή».

Δεδομένων των εκτεταμένων ανησυχιών που προκλήθηκαν από την προφανή εμπλοκή -και την εξάρτηση- του Μασκ στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, το τμήμα αυτό θα προκαλέσει αναμφίβολα μια σειρά αντιδράσεων.

Άτυπη μετάφραση των συμπερασμάτων της έκθεσης:

«Συνιστούμε η NASA να διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κατανοήσει την UAP, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρογνωμοσύνη της για να συμβάλει σε μια ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη προσέγγιση που βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο.

Συστήνουμε συγκεκριμένα στη NASA να χρησιμοποιήσει τα υπάρχοντα και σχεδιαζόμενα μέσα παρατήρησης της Γης για να διερευνήσει τις τοπικές περιβαλλοντικές συνθήκες που σχετίζονται με την UAP, οι οποίες ανιχνεύονται αρχικά με άλλα μέσα. Με τον τρόπο αυτό, η NASA μπορεί να διερευνήσει άμεσα κατά πόσον ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες συμπίπτουν με γνωστούς UAP. Συνιστούμε επίσης στη NASA να διερευνήσει την ενίσχυση των συνεργασιών με την αμερικανική εμπορική βιομηχανία τηλεπισκόπησης, η οποία προσφέρει ισχυρούς αστερισμούς δορυφόρων υψηλής ανάλυσης για την παρατήρηση της Γης.

Επί του παρόντος, η ανίχνευση UAP είναι συχνά τυχαία, καταγράφεται από αισθητήρες που δεν έχουν σχεδιαστεί ή βαθμονομηθεί για το σκοπό αυτό και οι οποίοι δεν διαθέτουν ολοκληρωμένα μεταδεδομένα. Σε συνδυασμό με την ελλιπή αρχειοθέτηση και επιμέλεια των δεδομένων, αυτό σημαίνει ότι η προέλευση πολλών UAP παραμένει αβέβαιη. Η σημασία της ανίχνευσης UAP με πολλαπλούς, καλά βαθμονομημένους αισθητήρες είναι επομένως υψίστης σημασίας και, κατά συνέπεια, συνιστούμε στη NASA να αξιοποιήσει τη σημαντική της τεχνογνωσία στον τομέα αυτό για να χρησιμοποιήσει ενδεχομένως πολυφασματικά ή υπερφασματικά δεδομένα στο πλαίσιο μιας αυστηρής εκστρατείας συλλογής δεδομένων.

Με τη σειρά της, η ομάδα διαπιστώνει ότι εξελιγμένες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ανίχνευσης UAP, όταν συνδυάζονται με συστηματική συλλογή δεδομένων και ισχυρή επιμέλεια. Στο σημείο αυτό, συνιστούμε να συνεισφέρει η εμπειρογνωμοσύνη της NASA σε αυτούς τους βασικούς τομείς στην προσπάθεια της κυβέρνησης στο σύνολό της για τον εντοπισμό UAP.

Η ομάδα διαπιστώνει ότι η συμμετοχή του κοινού στην προσπάθεια καλύτερης κατανόησης της UAP θα είναι ζωτικής σημασίας. Η NASA, δανείζοντας το όνομά της σε μελέτες UAP, συμβάλλει ήδη στη μείωση του στίγματος που συνδέεται με την αναφορά. Πέρα από αυτό, συνιστούμε στη NASA να διερευνήσει τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης ή της απόκτησης ενός συστήματος crowdsourcing, όπως οι εφαρμογές ανοικτού κώδικα για smartphone, για τη συλλογή δεδομένων απεικόνισης και άλλων δεδομένων από αισθητήρες smartphone από πολλούς παρατηρητές πολίτες, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη συστηματικότερη συλλογή δημόσιων αναφορών UAP.

Τέλος, συνιστούμε να αξιοποιηθεί καλύτερα το σύστημα αναφοράς ασφάλειας της αεροπορίας (ASRS) για τις αναφορές UAP εμπορικών πιλότων, παρέχοντας μια κρίσιμη βάση δεδομένων για την προσπάθεια της κυβέρνησης να κατανοήσει την UAP. Θα πρέπει επίσης να αξιοποιηθεί η μακρά ιστορία συνεργασίας του οργανισμού με την FAA για τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προηγμένες τεχνικές ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο σε μελλοντικές γενιές συστημάτων διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας (ATM).

Εν κατακλείδι, η NASA είναι σε μοναδική θέση να συμβάλει σε μια ισχυρή και συστηματική προσέγγιση για τη μελέτη της UAP, προωθώντας την αποστολή της για την προώθηση της επιστημονικής γνώσης, της τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης και της εξερεύνησης. Κατά την εξέταση των ανωτέρω συστάσεων, και σύμφωνα με τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού, η NASA θα πρέπει να αξιοποιήσει τις βασικές ικανότητες και την εμπειρογνωμοσύνη της για να καθορίσει αν θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ή υποστηρικτικό ρόλο στην υλοποίηση μιας συγκεκριμένης σύστασης. Η τοποθέτηση του ρόλου της NASA θα πρέπει επιπλέον να εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσέγγισης του συνόλου της κυβέρνησης για την κατανόηση της UAP».Ειδήσεις σήμερα:

Στην Αθήνα η σορός της 32χρονης που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό - Είχε παντρευτεί πρόσφατα στο Παρίσι

Ανακοινώσεις της NASA: «Κάπου στο σύμπαν πρέπει να υπάρχει εξωγήινη ζωή, μυστήριο και πιθανή απειλή τα UFO»

Τι είναι η αλλαντίαση εξαιτίας της οποίας πέθανε η 32χρονη Ελληνίδα στο Μπορντό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης