Τι είπαν οι επιστήμονες στη δημόσια συνεδρίαση της NASA για τα UFO

Τι είπαν οι επιστήμονες στη δημόσια συνεδρίαση της NASA για τα UFO

Η επιτροπή που μελετά εκατοντάδες ανεξήγητα φαινόμενα συνεδρίασε δημόσια για πρώτη (και τελευταία) φορά, λίγες εβδομάδες πριν δημοσιοποιήσει την έκθεσή της

UAP
Χρειάζονται περισσότερα και καλύτερα δεδομένα, αλλά ακόμη και έτσι υπάρχουν ερωτήματα που δεν είναι εύκολο να απαντηθούν,  ήταν το συμπέρασμα από την παρέμβαση των επιστημόνων της NASA, που διοργάνωσαν την Τετάρτη την πρώτη και μοναδική δημόσια συνεδρίαση της ομάδας τους που συγκροτήθηκε πέρυσι.

Στόχος της ομάδας είναι να μελετήσει τα άγνωστα ιπτάμενα φαινόμενα (Unidentified Aaerial Phenomena, UAP  ή UFO) , τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, μαζί με τα ερωτήματα στην κοινή γνώμη και τους επιστήμονες.

Το ενδιαφέρον για αυτά τα «ανώμαλα φαινόμενα» έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια και έχει ξεφύγει από τη μυστικοπάθεια του παρελθόντος, αλλά και πέρα από την εικόνα του «ιπτάμενου δίσκου με τους εξωγήινους».  Εξάλλου η NASA είχε φροντίσει να το τονίσει ευθύς εξαρχής από τη συγκρότηση της επιτροπής της: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση.


Watch Live: NASA holds first public meeting on UFO study | CBS News


Η 16μελής ομάδα μελέτης, από επιστήμονες με ειδίκευση σε κλάδους όπως η φυσική και η αστροβιολογία, πρόκειται να δημοσιεύσει έκθεση που θα περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματα της εννεάμηνης έρευνας, αυτό όμως αναμένεται για αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Η έρευνα της ομάδας βασίστηκε αποκλειστικά σε μη διαβαθμισμένο υλικό.

Κλείσιμο
Η συνεδρίαση της Τετάρτης αντιπροσωπεύει τις «τελικές διαβουλεύσεις» της ομάδας πριν από την έκδοση της έκθεσης, επισημαίνει το CBS.

Η NASA ορίζει τα UAP ως «παρατηρήσεις γεγονότων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν από επιστημονική άποψη ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα».

Εκατοντάδες στρατιωτικοί και εμπορικοί πιλότοι έχουν αναφέρει ότι συνάντησαν ασυνήθιστα αντικείμενα που ταξίδευαν με μεγάλες ταχύτητες χωρίς να δείχνουν ότι έχουν καμία μέθοδο προώθησης, προκαλώντας σύγχυση στους επιστήμονες και τους στρατιωτικούς αναλυτές που προσπαθούν να εξηγήσουν την προέλευσή τους.

Στην παρέμβασή του ο Ντέιβιντ Σπέργκελ, αστροφυσικός και πρόεδρος της ομάδας, έδωσε μια πρόγευση από τα συμπεράσματα της ομάδας.

Όπως είπε η μελέτη τους υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθούν περισσότερα δεδομένα υψηλής ποιότητας σχετικά με τα UAPs από τον κυβερνητικό αλλά και τον εμπορικό τομέα.

Έκανε λόγο για «μη συστηματικές και κατακερματισμένες σε διάφορες υπηρεσίες» προσπάθειες συλλογής δεδομένων για τα UAPs. Εξήγησε ακόμη ότι «απαιτείται στοχευμένη συλλογή δεδομένων», καλή επιμέλεια και επαρκείς αναλύσεις. Ωστόσο ούτε και αυτό μπορεί να εγγυηθεί ότι θα δοθεί εξήγησε για όλα τα UAP.

Χρειάζονται, δηλαδή, δεδομένα από μη απόρρητες πλατφόρμες. Το παράδειγμα που έδωσαν μέλη της επιτροπής ήταν εύγλωττο: Εάν ένα μαχητικό φωτογραφίσει το  Άγαλμα της Ελευθερίας, η φωτογραφία θα είναι απόρρητη όχι για αυτό που εικονίζει, αλλά γιατί δεν πρέπει να αποκαλυφθεί η ικανότητα της κάμερας του αεροσκάφους.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ίδρυσε από την πλευρά του δικό του γραφείο έρευνας σχετικά με τα UAP. Ο επικεφαλής αυτού του γραφείου, Σον Κερκπάτρικ, είπε στη συνεδρίαση της Τετάρτης ότι η πλειονότητα των αναφορών που εξέτασε η ειδική ομάδα έχει «βαρετές εξηγήσεις» παρά το ότι πολλές από αυτές τις περιπτώσεις παραμένουν στην πράξη ανεξιχνίαστες λόγω της έλλειψης δεδομένων.

Το γραφείο έρευνας έχει λάβει συνολικά περίπου 800 αναφορές – πριν από ένα μήνα είχε κάνει λόγο για 650 αναφορές. Αλλά από αυτές μόνο το 2% με 5% των περιπτώσεων είναι «ανώμαλες». Να σημειωθεί πάντως ότι η έρευνα των ενόπλων δυνάμεων είναι διαφορετική  από αυτή της NASA.

Τα μέλη όμως της επιτροπής έκαναν λόγο και για τη διαδικτυακή παρενόχληση που υφίσταντο από τη συγκρότηση της ομάδας εργασίας. Αυτή η παρενόχληση, είπε η Νίκολα Φοξ από τη NASA, «στιγματίζει όσους εργάζονται πάνω στα UAP και εμποδίζει την επιστημονική πρόοδο».



Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων προανήγγειλε η Τσαπανίδου - Δείτε βίντεο

Παραστατίδης: Θα ενισχύσουμε τους άμεσους φόρους, όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής κληρονομιάς γιατί είναι για τους έχοντες

Βίντεο που «παγώνει το αίμα»: Νεαρός πηδά στο νερό από σκάφος στις Μπαχάμες και χάνεται στα σκοτεινά νερά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης