Δημοσίευμα-«βόμβα»: Πωλούνται δεδομένα 1,5 δισ. χρηστών του Facebook σε... χάκερ!

Δημοσίευμα-«βόμβα»: Πωλούνται δεδομένα 1,5 δισ. χρηστών του Facebook σε... χάκερ!

Η είδηση κυκλοφόρησε την ώρα που η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε «πέσει» από το απόγευμα της Δευτέρας - Προς πώληση και τα domain Instagram, WhatsApp;

017_240125
Συναγερμός έχει σημάνει σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς πληροφορίες θέλουν τα προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook να είναι πλέον διάθεσιμα για πώληση σε φόρουμ χάκερ. Και όλα αυτά την ώρα που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τέθηκε εκτός λειτουργίας από το απόγευμα της Δευτέρας σε ολόκληρο τον κόσμο, για μπερίπου 6 ώρες. Όπως αναφέρει το Sputnik έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορές που κάνουν λόγο για πώληση των δεδομένων 1,5 δισ. χρηστών σε γνωστό φόρουμ χάκερ.

Μάλιστα ένας υποψήφιος αγοραστής φέρεται να ενδιαφέρεται για την αγορά των δεδομένων ενός εκατομμυρίου χρηστών, με το ποσό να φτάνει τα 7,5 εκατ. δολάρια. 

Σε ανάρτησή του ο πωλητής ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί μια μεγάλη εταιρεία στην οποία εργάζεται για να πάρει δεδομένα από το Facebook. Ακόμη σημειώνει πως η εταιρεία έχει πάνω από 18.000 πελάτες και λειτουργεί τουλάχιστον εδώ και τέσσερα χρόνια. Παράλληλα φαίνεται να επισημαίνει ότι «είμαστε νόμιμη εταιρεία».

Την ίδια ώρα έχει επιβεβαιωθεί ότι τόσο το Facebook όσο και το Instagram έχουν αποσυρθεί από το Σύστημα Ονοματοδοσίας Διαδικτύου (DNS),΄ενώ τα  ονόματα τομέα Facebook, Instagram και WhatsApp έχουν καταχωρηθεί προς πώληση.
Εργαζόμενοι λένε στους New York Times ότι δεν μπορούν να μπουν στο κτήριο, για να διορθώσουν το πρόβλημα!

Σε ένα κλίμα μπλακάουτ, με το Facebook να βιώνει το χειρότερο κρασάρισμα από το 2008, μια απίστευτη είδηση που μεταδίδει δημοσιογράφος των New York Times κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ τεχνολογίας του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης, Σίρα Φρένκελ, οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων της εταιρείας Facebook έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο των κεντρικών γραφείων για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Η δημοσιογράφος, η οποία προχώρησε σε ανάρτηση στο Twitter, επικοινώνησε με εργαζόμενο της Facebook μετά το μπλακ άουτ.  Mαζί με τον Μαικ Άιζακ, η Φρένκελ παρακολουθεί από την αρχή το πρόβλημα και ενημέρωνει διαρκώς το θέμα με νέες εξελίξεις. 
Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στη Facebook παρατήρησαν πως δεν λαμβάνουν email τα οποία έχουν αποστολείς εκτός της εταιρείας.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Με ψυχολογικά προβλήματα ο 58χρονος που «ανέβηκε» στον Άγνωστο Στρατιώτη - Τι είχε στο φορτηγάκι

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη - Αναλυτικά η πρόγνωση της εβδομάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης