Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας - Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας - Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown

«Ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για εκλογές είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου» είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς και χαρακτήρισε την παραφιλολογία άκυρη και άκαιρη - «Ψευτολεονταρισμοί από την αξιωματική αντιπολίτευση» - «Στην κενολογία εμείς απαντάμε με εργασία», τόνισε στους υπουργούς – Δείτε βίντεο

mitsotakis-ypourgiko-1
Κάθε συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες «έκοψε» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός, αφού μίλησε για την σημασία της ελληνογαλλικής συμφωνίας και την προμήθεια των φρεγατών Belh@rra και στην συνέχεια για την οικονομία επ αφορμής της κατάθεσης του Προϋπολογισμού, χαρακτήρισε την όποια συζήτηση για εκλογές, «άκυρη και άκαιρη».

Συγκεκριμένα μιλώντας για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης αλλά και «για τα κίνητρα για την ενίσχυση, τη συνένωση, τη μεγέθυνση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» έκανε λόγο για ατζέντα προοπτικής. Όπως είπε αυτή η ατζέντα «απαντά και στους ψευτολεονταρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών».

«Όπως έχω πει επανειλημμένα, αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας παράλληλα πως «τώρα κλείνει μία γόνιμη διετία εγκαινιάζοντας μία νέα, ακόμα πιο αισιόδοξη για όλους. Και αυτή μάλιστα θα έχει και έναν ευρύτερο ορίζοντα».

Κλείνοντας δε είπε πως «η σχετική παραφιλολογία (σ.σ. για εκλογές), λοιπόν, είναι και άκαιρη και άκυρη. Θα έλεγα ότι μερικές φορές είναι και διαβρωτική για τη δουλειά την οποία πρέπει να κάνουμε. Γι’ αυτό και σε όλη αυτή την κενολογία εμείς απαντάμε με εργασία».

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, απευθυνόμενος προς τους υπουργούς είπε πως ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για εκλογές είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Κλείσιμο
«Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους», τόνισε και σημείωσε πως με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022.

Δείτε βίντεο από την εισαγωγική τοποθέτηση:



Αναφορικά με την πανδημία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σύμφωνα με τις πληροφορίες στην συνεδρίαση πως ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. «Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ -κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα» είπε και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση lockdown».

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους.

Ειδήσεις σήμερα:

Πιερρακάκης: Όλα μαζί και όχι με τον μήνα τα 50 GB στους νέους 15-17 ετών που εμβολιάζονται

Με ψυχολογικά προβλήματα ο 58χρονος που «ανέβηκε» στον Άγνωστο Στρατιώτη - Τι είχε στο φορτηγάκι

3+1 νέα φάρμακα κοντά στη θεραπεία του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης