Tim Bergling - Google Doodle: Στον dj Avicii αφιερωμένο το doodle της Google - Σήμερα θα γινόταν 32 ετών

Tim Bergling - Google Doodle: Στον dj Avicii αφιερωμένο το doodle της Google - Σήμερα θα γινόταν 32 ετών

Στη σύντομη ζωή αλλά στο σπουδαίο μουσικό έργο που άφησε πίσω του ο Τιμ Μπέρλινγκ, γνωστός στη νεολαία ως Dj Avicii, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google - Ακούστε τη μουσική του

avicii
To σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στον Τιμ Μπέρλινγκ, τον δημοφιλή  dj Avicii που πρόλαβε, πριν αυτοκτονήσει, να αφήσει το στίγμα του στη μουσική, κατακτώντας δεκάδες βραβεία.

Σήμερα ο Τιμ Μπέρλινγκ, ο δημοφιλής dj Avicii θα γινόταν 32 ετών και η Google τιμά τη μνήμη του αφιερώνοντας  το σημερινό της Doodle της Google. Ο Σουηδός μουσικός αυτοκτόνησε τον Απρίλιο του 2018 όμως πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του στον χώρο της μουσικής.

Περίπου δέκα χρόνια πριν, το 2012, είχε δει το όνομά του να φιγουράρει στο νούμερο 3 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine.

Γεννημένος στη Σουηδία στις 8 Σεπτεμβρίου του 1989 ο Avicii έβαλε τέλος στη ζωή του τον Απρίλιο του 2018 στο Μουσκάτ του Ομάν αυτοκτονώντας -όπως αποδείχθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα- με ένα γυάλινο μπουκάλι.

 Το 2010, ο Avicii κυκλοφόρησε συνεργασία του με τον, επίσης Σουηδό, DJ, John Dahlbäck, με τίτλο «Don’t Hold Back.» Στη συνέχεια, συνεργάστηκε σε διάφορα projects με διεθνούς φήμης DJs, όπως ο Tiësto και ο Sebastian Ingrosso. Αν και τα κομμάτια του αποτελούνται από κυρίως ηλεκτρονικής σύνθεσης μουσική, η EMI κυκλοφόρησε μια έκδοση του «Bromance», με την παρουσία στίχου, υπό τον, νέο, τίτλο «Seek Bromance».

Avicii - Wake Me Up (Official Video)


Avicii greatest Hits Full Album 2021 - Best Songs Of Avicii 2021



Avicii - For A Better Day
Κλείσιμο


Διαβάστε τα πιο ενδιαφέρονταGoogle Doodles, πατώντας ΕΔΩ

Το «Seek Bromance«, έφτασε το top 20 σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας. Έφτιαξε, επίσης, remix του κλασικού single της Nadia Ali με τίτλο «Rapture« για τον δίσκο της Queen of Clubs Trilogy: Onyx Edition. Τον Οκτώβριο του 2010, ο Avicii υπέγραψε με την European A&R team στην EMI Music Publishing, μία από τις δισκογραφικές εταιρείες-μέλη του, άτυπου, «big four» των μεγαλύτερων.

Το 2011, η συνεργασία του στο κομμάτι «Sunshine», με τον David Guetta ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording.

Ο Avicii κατατάχθηκε στο No. 6 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine για το 2011, και κατατάχθηκε ακόμα ψηλότερα, συγκεκριμένα στο No. 3 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine για το 2012.

Ο κατά κόσμον Τιμ Μπέρλινγκ είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις το 2016, έχοντας επικαλεστεί λόγους υγείας. Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων οξεία παγκρεατίτιδα, η οποία οφειλόταν εν μέρει στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Δείτε  το σημερινό Google Doodle

djavicii-googledoodle


Tim Bergling's 32nd Birthday



Ειδήσεις σήμερα:

Καρδίτσα: «Πανδημία» εικονικών εμβολιασμών - «Μέχρι τέλους» η διερεύνηση της υπόθεσης

Συνάντηση Μητσοτάκη με Παραολυμπιονίκες: «Μας κάνετε περήφανους»

Τραγωδία στην Ινδονησία: 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς σε φυλακή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης