Κορωνοϊός-Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καταννοούμε τις αντιδράσεις, αλλά είναι μια πρωτοφανής κατάσταση»

Κορωνοϊός-Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καταννοούμε τις αντιδράσεις, αλλά είναι μια πρωτοφανής κατάσταση»

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 απάντησαν στις κατηγορίες των αθλητών που θεωρούν ότι παίζουν με την υγεία τους μη αναβάλλοντας τους Αγώνες λόγω του κορωνοϊού

olympic-flag__1_
Η χθεσινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ δεν έφερε καμία απολύτως απόφαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, προκαλώντας όμως τις οργισμένες αντιδράσεις κορυφαίων αθλητών με πρώτη και καλύτερη την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία δήλωσε: «Βάζουν την υγεία μας σε κίνδυνο».

Πάντως τόσο η ΔΟΕ όσο κι η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων προσπάθησαν να μαλακώσουν τις αντιδράσεις.

«Αυτή είναι μια εξαιρετική κατάσταση που απαιτεί εξαιρετικές λύσεις. Η ΔΟΕ δεσμεύεται να βρει τη λύση με τις λιγότερο αρνητικές επιπτώσεις στους αθλητές, προστατεύοντας παράλληλα την ακεραιότητα του ανταγωνισμού και την υγεία των αθλητών. Καμία λύση δεν θα είναι ιδανική σε αυτή την κατάσταση και γι 'αυτό υπολογίζουμε στην υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη των αθλητών», σχολίασε εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

Ωστόσο αυτές οι γενικόλογες τοποθετήσεις δεν ικανοποιούν τους αθλητές με την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο έπταθλο Κατερίνα Τζόνσον-Τόμπσον να απαντά: «Η ΔΟΕ και οι διοργανωτές χθες μας παρακίνησαν να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ίδια ώρα οι κυβερνήσεις μας επιβάλλουν αναγκαστική καραντίνα προκειμένου να μην επεκταθεί ο κορωνοϊός, τα γυμναστήρια είναι κλειστά, δεν μπορούμε να προπονηθούμε και κάποιοι επιμένουν ότι οι Αγώνες μπορούν να γίνουν κανονικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης