Ιστιοπλοΐα: Βασιλειάδης-Καπράλος στην οργανωτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος FINN

Ιστιοπλοΐα: Βασιλειάδης-Καπράλος στην οργανωτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος FINN

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FΙΝΝ αποτελεί και πρόκριση για τέσσερις χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο - Τι συζητήθηκε στην συνάντηση με την   Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Βασειλιαδης-Καπραλος
Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ως πρόεδρος και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος ως Α’ αντιπρόεδρος θα είναι δύο εκ των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος FΙΝΝ, το οποίο θα διεξαχθεί στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» το διάστημα 10-18 Μαΐου.

Σήμερα, ο υφυπουργός συναντήθηκε στο γραφείο του με το προεδρείο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΕΙΟ Αντώνη Δημητρακόπουλο, την αντιπρόεδρο Νίκη Αναστασίου και τον γενικό γραμματέα Απόστολο Παπαθανασίου προκειμένου να συζητηθούν οι πρώτες ενέργειες που πρέπει να γίνουν αφού ο χρόνος πιέζει.

Και αυτό γιατί την διοργάνωση ανέλαβε η Ελλάδα,  αντί της Ιταλίας λόγω καιρικών καταστροφών και ο όμιλος που είχε αναλάβει το Πανευρωπαϊκό υπέστη τεράστιες ζημιές.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας είχε ανατεθεί πριν δύο χρόνια στην Μαρσάλα της Σικελίας μετά από ψηφοφορία των αθλητών. Ο ναυτικός όμιλος της Μαρσάλα, όμως, υπέστη εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία που έπληξε πρόσφατα την ευρύτερη περιοχή. Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας θα μετατεθεί για την πόλη Γκαέτα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αιμίλιος Παπαθανασίου προέτρεψε την ΕΙΟ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αφού οι αθλητές είχαν ψηφίσει όμιλο κι όχι την Ιταλίας ως τόπο διεξαγωγής. Η διοίκηση της ομοσπονδίας ενημέρωσε τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος συμφώνησε να θέσει η Ελλάδα υποψηφιότητα για την διεξαγωγή του αγώνα. Στη διεκδίκηση μπήκαν η Ισπανία (Κορούνια) και η Γαλλία (Ιέρ).

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FΙΝΝ αποτελεί και πρόκριση για τέσσερις χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και γι’ αυτό αναμένεται εντυπωσιακή συμμετοχή. Τα σκάφη μπορεί να ξεπεράσουν τα 100!

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση του υφυπουργού με την ΕΙΟ ήταν:

- Ο χώρος στάθμευσης σκαφών και των τρέιλερ: Επιβάλλεται να τακτοποιηθεί άμεσα. Ιδανική λύση είναι η πλατεία Νερού.

-Χορηγοί: Έγινε εκτενής αναφορά για τους χορηγούς της διοργάνωσης για να μην επιβαρυνθεί οικονομικά η ΓΓΑ. Ο κ. Βασιλειάδης, μάλιστα, θα μεσολαβήσει στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ, ούτως ώστε να δημιουργηθεί διεθνές γραφείο Τύπου, Αποφασίστηκε η πρώτη συνέντευξη Τύπου να δοθεί αρχές Φεβρουαρίου.

Κλείσιμο
Η διεθνή κλάση πρόκρινε ως καλύτερη υποψηφιότητα την ελληνική λόγω του «Διεθνούς Κέντρου Ιστιοπλοΐας», το οποίο τους τρεις προηγούμενους μήνες φιλοξένησε τους κορυφαίους Finnίστες του κόσμου για προπονητικά καμπ και αγώνες. Σημαντικό ρόλο στη λήψη της απόφασης έπαιξαν τα κολακευτικά σχόλια των αθλητών και των προπονητών τους για τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που τους πρόσφερε το «Διεθνές Κέντρο» σε στεριά και θάλασσα, καθώς η ουσιαστική παρέμβαση του επί 5 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή μας Αιμίλιου Παπαθανασίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος FΙΝΝ αποτελείται από τους εξής:

Πρόεδρος Γεώργιος Βασιλειάδης, υφυπουργός αθλητισμού

Α΄ Αντιπρόεδρος Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος ΕΟΕ

Β΄ Αντιπρόεδρος Αντώνης Δημητρακόπουλος, πρόεδρος ΕΙΟ


Μέλη:
- Dr Χ. Μπάλατς, πρόεδρος της διεθνούς κλάσης FΙΝΝ
- Γεώργιος Ανδρεάδης, πρώην αντιπρόεδρος της ISAF
- Νίκη Αναστασίου, αντιπρόεδρος ΕΙΟ
- Απόστολος Παπαθανασίου, γενικός γραμματέας ΕΙΟ
- Ιωάννης Βασιλειάδης, ταμίας ΕΙΟ
- Αιμίλιος Παπαθανασίου, τεχνικός σύμβουλος (αμμισθί) του προέδρου της ΕΙΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης