Europa League, Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ 5-1: Την σκόρπισε, ενθουσίασε και ετοιμάζεται για το ντέρμπι

Europa League, Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ 5-1: Την σκόρπισε, ενθουσίασε και ετοιμάζεται για το ντέρμπι

Δείτε τα γκολ της βραδιάς - Μέσα σε μισή ώρα (από το 6' έως το 36') ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερα γκολ και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το ματς με την Ντουντελάνζ - Πλέον, θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League στα δύο ματς με Μπέτις και Μίλαν - Γκολ-«ζωγραφιά» από Λάζαρο

olympiacos_dudelanz_arthro_new
Ένας φοβερός και... τρομερός Ολυμπιακός που είχε τέσσερα από πέντε... ελληνικά γκολ απέναντι στην αδύναμη και ανήμπορη να αντιδράσει Ντουντελάνζ σκόρπισε στους... πέντε ανέμους τους Λουξεμβούργιους με 5-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη και αποθεώθηκε από τον κόσμο του. Σκόρερ δύο φορές ο Φορτούνης, εξαιρετικό ψαλιδάκι ο Λάζαρος ενώ τα άλλα δύο τέρματα έβαλαν οι Τοροσίδης αλλά και ο Χασάν σε φάση με σουτ του Φετφατζίδη όμως. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έπιασαν τους επτά πόντους στον όμιλό τους στο Europa και φυσικά παρέμειναν γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Αποχώρησαν τραυματίες οι Ναουέλ και Νάτχο.

Δείτε τα γκολ του Ολυμπιακού



Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr


ΜΕ ΛΑΖΑΡΟ ΚΑΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΒΑΣΙΚΟΥΣ
Ο Μαρτίνς έκανε μία μίνι... ανατροπή βάζοντας στο αρχικό σχήμα και τον Φορτούνη. Η διάταξη είχε ως εξής: Σα γκολκίπερ, δεξί μπακ ο Τοροσίδης και αριστερό ο Τσιμίκας και κέντρο άμυνας με Μιράντα και Σισέ. Στον άξονα οι Καμαρά, Νάτχο και Φορτούνης, άκρα με Ναουέλ και Ποντένσε και μπροστά ο Λάζαρος.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ
Η Ντουντελάνζ δεν είχε το 4-2-3-1 του Ολυμπιακού. Ο σχηματισμός της σε 4-4-2: Μπονεφουά κίπερ, τετράδα άμυνας με Γιορντάνοβ, Πρέμπε, Σνελ και Μελίσε. Κέντρο με Στολτς, Μπίσεβατς, Κρούσκα & Κουτουριέ και μπροστά ο Σινάνι με τον Τουρπέλ.

ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΜΕ ΤΑΚΟΥΝΑΚΙ ΣΤΟ 6Ο ΛΕΠΤΟ!
Μολις στο 2ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε με ένα φάουλ του Φορτούνη όπου ο Σισέ δεν μπήκε όμως τόσο καλά στην φάση για γκολ. Στο 6ο λεπτό χάθηκε μεγάλη φάση με τετ α τετ του Ποντένσε μετά από συνεργασία Νάτχο - Φορτούνη. Πολύ λίγο μετά ήρθε το γκολ. Μπαλιά του Ποντένσε που ανάγκασε τον Μπονεφουά να διώξει με έξοδο αλλά ο Καμαρά έστειλε με ένα σουτ την μπάλα στα πόδια του Τοροσίδη που με τακουνάκι σκόραρε ξανά κατά της Ντουντελάνζ. Ο έμπειρος άσος είχε βάλει γκολ και στο Λουξεμβούργο αλλά και στο Κύπελλο με την Παναχαϊκή.

Κλείσιμο
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ 2-0 ΣΤΟ 15' ΜΕΤΑ ΦΟΥΛ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ
Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε στο 1-0. Στο 15' μετά από σέντρα του Τσιμίκα και σε φάση που πίεσε και βγήκε πάνω στην μπάλα ο Ποντένσε ο Φορτούνης βγήκε δυνατά και με πολύ καλό πλασέ και λανθασμένη αντίδραση του Μπονεφουά έκανε το 2-0. Στο 16ο λεπτό ο Σισέ πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Φορτούνη που μπλόκαρε ο αντίπαλος κίπερ. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και κυρίαρχος από το ξεκίνημα του αγώνα. Στο 18' ένα σουτ του Λάζαρου βρήκε κόντρα και πήγε κόρνερ. Στο 21' ο Ναουέλ έκανε την κίνηση και έψαξε και το σουτ που έκανε και μπλόκαρε ο Μπονεφουά.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΚΟΛ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ 3-0 ΜΕ ΨΑΛΙΔΙ, ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΝΑΟΥΕΛ
Στο 26ο λεπτό ήρθε και το 3-0. Μετά από κλέψιμο στον χώρο του κέντρου ο Φορτούνης γύρισε την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο που με τρομερό γύρισμα του σώματός του και ψαλίδι βρήκε δίχτυα. Σε αυτό το σημείο ο Ναουέλ είχε χτυπήσει το πόδι του, βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου και έδειξε να πονάει αλλά μπήκε πάλι στο ματς.

ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ Ο ΝΑΟΥΕΛ, ΣΕΝΤΡΑ ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΝΟ2 Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
Στο 34ο λεπτό ο Ναουέλ έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμό στο πόδι του. Έδειχνε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει και την θέση του πήρε ο Φετφατζίδης. Ο νεαρός άσος είχε μεγάλο πάθος και ήθελε να μείνει στο ματς αλλά ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε. Στο 36ο λεπτό ο Ποντένσε έκανε μία εξαιρετική ενέργεια. Άδειασε τον αντίπαλό του και σημάδεψε το κεφάλι του Φορτούνη, ο οποίος έκανε από κοντά το 4-0 και σημείωσε το 2ο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Νωρίτερα είχαν χάσει ευκαιρίες Φετφατζίδης και Νάτχο.

ΞΑΝΑ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ο ΣΝΕΛ ΠΑΤΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΝΑΤΧΟ
Ο Ολυμπιακός συνέχισε το... κρεσέντο του και στο β' μέρος. Στο 47' ο Ποντένσε είχε ένα σουτ άουτ από θέση βολής. Λίγο μετά ο Σνελ πάτησε άσχημα χαμηλά στον αστράγαλο τον Νάτχο με τον Ισραηλινό να σηκώνεται αλλά να κουτσαίνει μετά. Στο 53' ο Νάτχο είχε ένα σουτ λίγο έξω. Ένα καλό σουτ που είχε φάλτσο. Με την είσοδο του Τουρέ στο 61' αντί του Νάτχο που κούτσαινε μετά το χτύπημά του ο Ολυμπιακός είχε και άλλες φάσεις με Ποντένσε και Καμαρά.

ΜΕΙΩΣΕ ΣΤΟ 69' Η ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ ΣΕ 4-1, ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΟΥ 5-1 Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΧΑΣΑΝ
Στο 69ο λεπτό η Ντουντελάνζ βρήκε γκολ με τον Σινάνι. Έκανε μία πολύ ωραία ενέργεια, απέφυγε τον Μιράντα και σούταρε μπροστά από δύο αμυντικούς για το 4-1. Στο 71' ο Φετφατζίδης είχε το σουτ που κατέληξε στα δίχτυα. Μετά από μία πολύ καλή ενέργεια του Ποντένσε και γύρισμα του Τσιμίκα ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ που φάνηκε να βρίσκει και κάπου και να καταλήγει γκολ για το 5-1. Αρχικά χρεώθηκε ως σκόρερ ο Έλληνας άσος αλλά στην συνέχεια αποδόθηκε στον Χασάν που φάνηκε να είναι ο τελευταίος που βρήκε την πορεία της μπάλας προτού μπει γκολ. Στο 89' ο Λάζαρος είχε μία πολύ καλή ενέργεια και ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Στις καθυστερήσεις και ο Ποντένσε είχε ένα σουτ που έβγαλε δύσκολα ο κίπερ Μπονεφουά.

MVP: Φορτούνης και Νάτχο και κυρίως ο πρώτος. Εξαιρετική δημιουργική και μεσοεπιθετική δουλειά και από τους δύο και συνεργασίες που αξίζει τον κόπο να βλέπεις. Ο 'Φορτού' έχει κάνει το 2-0, είναι και στο γκολ για το 3-0 και σκόραρε για το 4-0. Από κοντά τους και ο Λάζαρος μόνο και μόνο για την γκολάρα του στο 3-0 με ψαλίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Η παλιά... καραβάνα Βασίλης Τοροσίδης. Ο έμπειρος μπακ για άλλο ένα παιχνίδι με τη Ντουντελάνζ άνοιξε το σκορ και εβαλε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το τρίτο του τέρμα. Θετικό πρόσημο και ο Καμαρά που είναι στην φάση του 1-0 με δυνατό σουτ που πιάνει και φυσικά σχεδόν όλοι οι παίκτες των Πειραιωτών. Εδώ θα μπορούσε να μπει και ο Ποντένσε, παίκτης που ήταν και μέσα στις φάσεις των γκολ των Τοροσίδη και Φορτούνη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπονεφουά και αμυντική γραμμή της Ντουντελάνζ. Σε κακή μέρα όλοι τους.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση του Μπονεφουά στο 2-0 που έγινε από το σουτ του Φορτούνη. Έχει ευθύνη στο τέρμα που δέχεται.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε σοβαρά προβλήματα η διαιτησία. Ίσως ορισμένα θέματα σε ζητήματα καρτών για μαρκαρίσματα των παικτών της Ντουντελάνζ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σούπερ ο Ολυμπιακός που αντιμετώπισε πολύ σοβαρά το παιχνίδι με τη Ντουντελάνζ και για μεγάλο μέρος του αγώνα την... εξαφάνισε και την διέσυρε. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησαν μία γεμάτη και πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσαν να είχαν και άλλα γκολ για να πάρει ακόμα πιο μεγάλες διαστάσεις το σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Τοροσίδης, Νάτχο (61' λ.τρ. Τουρέ), Καμαρά, Φορτούνης (56' Χασάν), Ποντένσε, Ναουέλ (34' λ.τρ Φετφατζίδης) και Λάζαρος.
ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ: Μπονεφουά, Γιορντάνοβ, Πρέμπε, Σνελ, Μελίσε, Στολτς (85' Στρουμπφ), Μπίσεβατς, Κρούσκα (60' Γένσεν), Κουτουριέ, Σινάνι και Τουρπέλ (74' Πέρες).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης