Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 1-0: Ο ένας σώθηκε, ο άλλος μία από τα ίδια

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 1-0: Ο ένας σώθηκε, ο άλλος μία από τα ίδια

Ο Απόλλωνας είχε το μεγάλο κίνητρο. Με γκολ του Αλμπάνη στα 30 δευτερόλεπτα (!!!) επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού και εξασφάλισε την παραμονή - Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» που δίκαια φωνάζουν για πέναλτι στο φινάλε, βλέπουν την 2η θέση να... χάνεται!

4439385
Ο Απόλλων πάτησε «γκάζι» στην αρχή του ματς, άνοιξε το σκορ κι ο Ολυμπιακός, που πήγαινε με το... πόδι στο φρένο, δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς. Έτσι, η δεύτερη θέση έκανε «φτερά» στην Ριζούπολη.

Από την άλλη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα είναι και του χρόνου στη Super League, μιας και, πέρα από τη νίκη της, η Κέρκυρα ηττήθηκε από τον Αστέρα.

Ετσι ξεκίνησαν:

Ο Χουάντερσον έκατσε κάτω από τα δοκάρια, με τους Κοντοέ, Κύργια, Ζησόπουλο και Στάθη στην άμυνα. Τσουκαλάς, Χουάρες ήταν στον άξονα και οι Ναδάλες, Αλμπάνης ήταν στα άκρα του Ελμπάζ, που είχε από πίσω του τον Κονέ.

Για τον Ολυμπιακό, ο Προτό βρέθηκε στο τέρμα, οι Κούτρης, Ομάρ στα άκρα, Ενγκελς - Νικολάου στα στόπερ, Ρομαό το κεντρικό χαφ, Ταχτσίδης στο πλευρό του, Μάριν-Μιραλάς στα «φτερά» κι ο Φορτούνης πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

ΑΛ-ΜΠΑ(Μ)-ΝΗΣ!

Με το... καλημέρα, ο Ολυμπιακός είδε την εστία του να παραβιάζεται. Έγινε ένα λάθος στην άμυνα των πρωταθλητών, Τσουκαλάς και Ελμπάζ άλλαξαν την μπάλα κι ο Αλμπάνης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, απ' όπου και βρήκε στόχο με όμορφο πλασέ, μόλις 29'' μετά τη σέντρα.

Οι φιλοξενούμενοι, έψαξαν την «απάντηση», χωρίς όμως να καταφέρουν να απαντήσουν. Στο 9' ο Φορτούνης βρήκε τον Κούτρη, ο οποίος είχε μια σύγκρουση με τον Χουάντερσον, φάση στην οποία ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού αποχώρησε με δεμένο χέρι, αφήνοντας τη θέση του στον Χατζισαφί.

Στο 15' ο Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα όμως να φεύγει πάνω από την αριστερή πλευρά του Χουάντερσον.

Κλείσιμο
Στο 22' το δεξί σουτ του Φορτούνη πέρασε πάνω από την αριστερή πλευρά του Χουάντερσον. Ενα λεπτό αργότερα ο Μάριν βρήκε στον Φορτούνη, με την κεφαλιά του να περνάει εκτός εστία. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε για τους «ερυθρόλευκους» πάλι με πρωταγωνιστή τον Έλληνα μέσο, ο οποίος από το ημικύκλιο της περιοχής, είδε την προσπάθειά του να φεύγει άουτ, ενώ η μπάλα έξυσε και τη συμβολή των δοκαριών της αριστερής πλευράς του Χουάντερσον.

Κάπου εκεί, ο Κονέ άφησε τη θέση του στον Σιατραβάνη, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε - χωρίς ουσία - να κάνει το 1-1. Ο Ένγκελς στο 37' πήρε την κεφαλιά από πλάγια, με τον Βραζιλιάνο πορτιέρε να μπλοκάρει. Ο Απόλλων δύο λεπτά αργότερα «απάντησε» στη φάση με την κεφαλιά του Ελμπάζ να περνάει άουτ, ενώ στο 43' ο Προτό απομάκρυνε με το χέρι την εκτέλεση του Ναδάλες.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ανσαριφάρντ να μην βρίσκει καλά την μπάλα απέναντι από τον Χουάντερσον και τον Ολυμπιακό να έχει σαφές πρόβλημα στο «τελείωμα» των φάσεων, αλλά και στην ανάπτυξη.

Μπήκε... φουριόζος

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το ματς. Ο Απόλλων απλά αμυνόταν, θέλοντας να κρατήσει το 1-0.

Στο 47', ο Μάριν έκανε τη σέντρα κι ο Χουάντερσον από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Ανσαριφάρντ.

Ο Ολυμπιακός ανέβαζε την πίεση του, στο 53' ο Ενγκελς από το κόρνερ του Φορτούνη δεν βρήκε στόχο και στο 56' ο Ιρανός φορ από πλάγια θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα εντός εστίας.

Φρεσκάδα με τα νιάτα, αλλά χωρίς ουσία

Στο 59', ο Κόντης θέλησε να δώσει... φρεσκάδα στην ομάδα του βάζοντας τους Ανδρούτσο και Βρουσάι στο ματς, αντί των Μιραλάς και Ρομαό.

Στο 62' ο Νικολάου είδε την μπάλα να πηγαίνει πάνω του από την απομάκρυνση του Ζησόπουλου αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν χωρίς ουσία, με τους Βρουσάι και Ανδρούτσο να προσπαθούν να δώσουν «φρεσκάδα» στην ομάδα τους.

Στο 84' ο Απόλλων είχε τεράστια στιγμή για το 2-0, αλλά ο Σιατραβάνης έστειλε την μπάλα άουτ από τα δεξιά.

Τίποτα δεν άλλαξε ωστόσο. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να γίνει στο τέλος, όταν στο 91' ο Νικολάου είδε τον Κοντοέ να σταματάει την μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον Μάριν και κόρνερ. Ο Ολυμπιακός «φώναξε» και στο 90' για ανατροπή του Ανδρούτσου από τον Στάθη.

MVP: Ποιος άλλος; Ο Χρήστος Αλμπάνης σε ακόμη ένα ματς που σκοράρει, δίνοντας στην ομάδα του μια τεράστια νίκη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Χουάντερσον από τον Απόλλωνα, όποτε χρειάστηκε κράτησε το 1-0, ο Φορτούνης από την άλλη έδειχνε μόνος του, παίρνοντας σχεδόν όλες τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του στα πόδια του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μιραλάς-Μάριν, δηλαδή τα δύο «βαριά χαρτιά» του Ολυμπιακού δεν τράβηξαν καθόλου. Γι' αυτό κι ο Βέλγος έγινε αλλαγή.

Η ΓΚΑΦΑ: Η συνολική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στο 1-0 ήταν για... γέλια.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μέχρι τη φάση στο τέλος, όπου ο Ολυμπιακός φωνάζει δικαίως για πέναλτι, ήταν καλός και μέσα στις φάσεις. Εκεί όμως δεν πήρε σωστή απόφαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε για ακόμη μια φορά να βρει ουσία στην επίθεση απέναντι στον πολύ καλό Χουάντερσον και στην καλή αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα. Ο Απόλλων από την άλλη είδε το ματς του βγαίνει και να εξασφαλίζει την παραμονή του στη Super League με εμφατικό τρόπο.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας (73' λ.τ. Μπαρτολίνι), Ζησόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χουάρες (68' Μενδρινός), Κονέ (23' λ.τ. Σιατραβάνης), Αλμπάνης, Ελμπάζ.
Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης (14' λ.τ. Χατζισαφί), Ρομαό (59' Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Μάριν, Μιραλάς (59' Βρουσάι), Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης