Βόλεϊ: Έτοιμοι να γράψουν ιστορία και οι άνδρες του Ολυμπιακού

Βόλεϊ: Έτοιμοι να γράψουν ιστορία και οι άνδρες του Ολυμπιακού

Το τρίτο τους Ευρωπαϊκό τρόπαιο θέλουν να πανηγυρίσουν οι ερυθρόλευκοι που υποδέχονται αύριο το βράδυ στο κατάμεστο ΣΕΦ την ιταλική Ραβέννα στον 2ο τελικό του Challenge Cup

OSFO-Ravenna
Η αντίστροφη μέτρηση για τον επαναληπτικό τελικό του Challenge Cup ανδρών μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ραβέννα (3-1 οι Ιταλοί στο πρώτο ματς) άρχισε με την επίσημη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στο ΣΕΦ.

Δίπλα στον Φερνάντο Μουνιόθ στην αίθουσα Τύπου στο ΣΕΦ βρισκόταν ο Κώστας Χριστοφιδέλης, ο συνδετικός κρίκος των δύο προηγούμενων ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού (1996 Κύπελλο Κυπελλούχων, 2005 Τοπ Τιμς Καπ) που είχαν κατακτηθεί στο φαληρικό στάδιο… Κι η επιλογή αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς η σημαία των ερυθρόλευκων ίσως δεν θα φανταζόταν ένα καλύτερο φινάλε σ’ αυτή την εκπληκτική καριέρα με ένα τρίτο ευρωπαϊκό (αν και ο ίδιος όταν ρωτήθηκε άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα).

Πάντως τόσο ο Ισπανός τεχνικός όσο κι ο πολύπειρος ακραίος τόνισαν όταν ναι μεν ο Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και να κατακτήσει τον τίτλο (πρέπει να κερδίσει με 3-0 ή 3-1 και κατόπιν να επικρατήσει στο «χρυσό σετ» στους 15 πόντους), αλλά η Ραβέννα δεν είναι εύκολος αντίπαλος.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προέκυψε και ένταση όταν μετά από ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου προς τον Φάμπιο Σόλι (προπονητής Ραβέννα), Σεμπαστιάν Ορντούνα (αθλητής Ραβέννα) για το αν υπάρχει φόβος στην ιταλική ομάδα και γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε και δεύτερος παρατηρητής από την CEV.

Σε εκείνο το σημείο έκανε παρέμβαση ο γενικός διευθυντής (και πρώην προπονητής τόσο της Ραβέννα, όσο και της Εθνικής ομάδας γυναικών της Ιταλίας) Μάρκο Μπονίτα, ο οποίος έδωσε… κατευθύνσεις στους εκπροσώπους της ομάδας για το τι θα πουν… Κι όντως Σόλι και Ορντούνα μιλώντας διπλωματικά τόνισαν ότι αυτοί ασχολούνται μόνο με τα αγωνιστικά, ωστόσο το όλο σκηνικό προκάλεσε την αντίδραση του Φερνάντο Μουνιόθ με τον Ισπανό εκνευρισμένο από την άγνοια που δήλωναν οι Ιταλοί για την παρουσία του δεύτερου παρατηρητή να φέρεται να λέει προς τον Μπονίτα κι ο δεύτερος παρατηρητής προφανώς ήρθε από μόνος του…

Κι αυτή η σκηνή ήταν που οδήγησε τον προπονητή του Ολυμπιακού στο να στείλει τα γενικότερα μηνύματα του καθώς όπως είπε στην αρχική του τοποθέτηση: «Ευχαριστώ τον σύλλογο που μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε έναν τελικό σε ένα εκπληκτικό γήπεδο όπως το ΣΕΦ το οποίο πιθανότατα θα είναι γεμάτο από τον κόσμο μας. Θέλω να πω μια σκέψη μου για να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό, έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Ένα σύλλογο που κάθε χρόνο διοργανώνει αγώνες για το ποδοσφαιρικό τσάμπιονς λιγκ, για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ, συμμετέχει σε φάιναλ φορ σε πολλά αθλήματα, τα τμήματα του παίζουν στην Ευρώπη και οφείλουμε να πούμε πως παράπονα και ενστάσεις δεν υπάρχει ούτε μία. Ευχαριστώ σε όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού και τους ανθρώπους του που έφτιαξαν αυτό το τέλειο event για εμάς, τον αντίπαλο και τον κόσμο μας». Πιο ξεκάθαρο μήνυμα από αυτό ούτε ίσως η διοίκηση των ερυθρόλευκων δεν θα μπορούσε να δώσει…



Από κει και πέρα σε ερώτηση για το τι διαφορετικό περιμένει να δει συγκριτικά με το πρώτο ματς τόνισε: «Στον πρώτο αγώνα είχαμε κάνει αβίαστα λάθη και χάσαμε κάποιους πόντους και δεν πρέπει να τα επαναλάβουμε. Πρέπει τακτικά να πάμε σε ένα ανώτερο επίπεδο, οι παίκτες ατομικά πρέπει να παίξουν ακόμα καλύτερα και τακτικά να συγκρατήσουμε τη Ραβέννα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε…»

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Κώστας Χριστοφιδέλης αφού καλωσόρισε τους Ιταλούς είπε αρχικά: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό γήπεδο, είμαστε χαρούμενοι γιατί θα παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και ξέρουμε ποσό ένθερμο είναι. Στα του παιχνιδιού, είμαστε έτοιμοι. Δε μείναμε ευχαριστημένοι από τον πρώτο αγώνα, θέλαμε και μπορούσαμε το κάτι παραπάνω. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι αύριο στα κρίσιμα για να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε και θα γραφτεί αυτή η επιτυχία με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου».



Ο Καβαλιώτης ακραίος ρωτήθηκε για το αν υπάρχει διαφορά στο να παίζεις στο Ρέντη με το ΣΕΦ κι η απάντηση του ήταν αφοπλιστική.
«Τεράστια διαφορά. Είναι διαφορετικό να σε υποστηρίζουν 2.000 από 12.000: Το ΣΕΦ ταιριάζει για να παίζεις βόλεϊ. Επειδή έχω παίξει στο παρελθόν στο ΣΕΦ και θα ο κόσμος θα μας βοηθήσει στα μέγιστα για να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Τέλος όταν ρωτήθηκε για το αν αυτό είναι το τελευταίο του Ευρωπαϊκό παιχνίδι (με τον Μουνιόθ να λέει ότι μπορεί να παίξει άλλα δέκα χρόνια) ο έμπειρος άσος τόνισε: «Θέλω να ζήσω την στιγμή. Μακάρι όλοι οι αθλητές να μπορούσαν να ζήσουν τέτοιες στιγμές. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα. Αν φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου τότε θα ξέρω και θα απαντήσω».

Σόλι: «Ότι κάναμε στο πρώτο παιχνίδι δεν μετράει»
Από την πλευρά της Ραβέννα, Σόλι και Ορντούνα προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και αμφότεροι στάθηκαν στην παρουσία του κόσμου.

«Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνεται να αγωνιστούμε σ τον τελικό στο ΣΕΦ, ένα εξαιρετικό στάδιο και είμαι σίγουρος ότι η ατμόσφαιρα που θα ζήσουμε την Τετάρτη θα είναι ξεχωριστή», είπε ο Ιταλός τεχνικός και ερωτηθείς για το πόσες πιθανότητες έχει η ομάδα του μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα τόνισε: «Αυτό που κάναμε στο 1ο ματς είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα για εμάς. Το δεύτερο ματς όμως είναι 50-50 γιατί η ατμόσφαιρα και φυσικά το γήπεδο θα ειναι υπέρ του ολυμπιακού. Ότι κάναμε είναι παρελθόν και πρέπει να παλέψουμε στο αυριανό παιχνίδι».

Κατόπιν ακολούθησε η επίμαχη ερώτηση για τον δεύτερο παρατηρητή και την ατμόσφαιρα με τον Σόλι να δηλώνει: «Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι για το τι θα γίνει στο γήπεδο και μονό αυτό. Ξέρουμε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή, είναι έντονος ο κόσμος άλλα εμείς ως ομάδα σκαφτόμαστε μονό πως θα παίξουμε βόλεϊ και τίποτα άλλο».

Τέλος ο Σαντιάγκο Ορντούνα σημείωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε άδω. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια εκπληκτική ατμόσφαιρα σε ένα τέτοιο γήπεδο και ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει την υποστήριξη του κόσμου του που είναι πολύ ενθουσιώδης. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης