Χάος στην Τούμπα: «Ντου» του οπλοφόρου Σαββίδη, διακοπή και ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ

Χάος στην Τούμπα: «Ντου» του οπλοφόρου Σαββίδη, διακοπή και ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ

Δύο ώρες μετά τη διακοπή ο διαιτητής Κομίνης άλλαξε την απόφασή του να ακυρώσει ως οφσάιντ γκολ του Βαρέλα στο 90' - Στο φύλλο αγώνα αναγράφεται το όπλο του Σαββίδη και οι απειλές Μίχελς

Φουσκωτοί, πιστόλια, απειλές, εκβιασμοί και ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που έχει τραβήξει τα πάνδεινα, να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, την χρονιά μάλιστα της... εξυγίανσης!

Ένα ντέρμπι που εν πολλοίς θα έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή, ναι μεν ξεκίνησε, όμως δεν έμελε να τελειώσει ποτέ, τουλάχιστον στον αγωνιστικό χώρο. 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να διεκδικήσουν την πρώτη θέση που κατά πάσα πιθανότητα θα καθόριζε και το ποιος θα έπαιρνε το πρωτάθλημα μετά τις μεταμεσονύκτιες δικαστικές αποφάσεις που αθώωναν τον ΠΑΟΚ για όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό, αλλά παράλληλα τον αθώωναν!

Το γκολ με κεφαλιά του Βαρέλα στο 90' ήταν η αφορμή για να γίνει ο αγωνιστικός χώρος Άγρια Δύση. Η ακύρωση του γκολ εξαιτίας του Μαουρίτσιο που ήταν σε θέση οφσάιντ και ο διαιτητής Κομίνης έκρινε ότι επηρέαζε τη φάση, προκάλεσε την έκρηξη του Ιβάν Σαββίδη που μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί και οι παίκτες της ΑΕΚ να φύγουν για τα αποδυτήρια, όπως έκαναν και οι διαιτητές. Οι εικόνες του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μπαίνει στο γήπεδο με το όπλο έκαναν, μάλιστα, τον γύρο του κόσμου.

Το στοπ-καρέ της επίμαχης φάσης με το γκολ του Βαρέλα


Το βίντεο από το γκολ του ΠΑΟΚ που αρχικά ακυρώθηκε και μετά κατακυρώθηκε

Στα αποδυτήρια παίχτηκε το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ να καταγγέλλει πιέσεις προς τον Κομίνη από ανθρώπους του ΠΑΟΚ να κατακυρώσει το γκολ, κάτι που τελικά πέτυχαν με τον διαιτητή της αναμέτρησης να ανακαλεί την αρχική του απόφαση.

Ο Γιώργος Κομίνης ανέφερε στην τελική απόφασή του ότι προχώρησε στη διακοπή του αγώνα λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Δύο ώρες αργότερα ζήτησε από τις δύο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, όμως από την Ένωση τόνιζαν πως δεν ήταν δυνατό να παίξουν ποδόσφαιρο με τις συνθήκες που επικρατούσαν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπάλα με όπλα δεν παίζουμε». 

Ο Κομίνης, ύστερα από μία ώρα κατάθεσης στην Αθλητική Βία αποχώρησε μαζί με τους βοηθούς του συνοδεία αστυνομίας από την Τούμπα μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ περίμεναν, ώστε να ενημερωθούν τι έγραψε στο φύλλο αγώνα, στο οποία σύμφωνα με τη «Νοva» αναφέρει:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: "Έχεις τελειώσει".

"Μετά απ' όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα". 

4) "Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ".Η εισβολή του «οπλοφόρου» Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο σε συνδυασμό με τις καταγγελίες της ΑΕΚ περί απειλών τόσο προς τον διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργο Κομίνη, όσο και προς τον τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ Βασίλη Δημητριάδη προκάλεσαν την αντίδραση της Αστυνομίας.

Περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα άνδρες του τμήματος καταπολέμησης Αθλητικής Βίας βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας προκειμένου να πάρουν καταθέσεις τόσο από τον Κομίνη, όσο κι από τον Δημητριάδη.

Οι φωτογραφίες του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο
Η ΑΕΚ στέλνει τον φάκελο στην UEFA και τη FIFA

Η Κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ετοιμάζει φάκελο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για όσα έγιναν στην Τούμπα, για τα όπλα και τους μπράβους του Σαββίδη, όπως και για τις επιθέσεις του σε ανθρώπους της ΑΕΚ (Δημητριάδης), και θα τον στείλει όχι μόνο στην ΕΠΟ αλλά και σε UEFA και FIFA, όπως και στο υπουργείο Δικαιοσύνης! Γενικά στην Ενωση είναι αποφασισμένοι, επαναλαμβάνουμε, να το πάνε μέχρι τέλους το θέμα γιατί εδώ φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε εισβολές με όπλα στον αγωνιστικό χώρο!

Ο κανονισμός προβλέπει μέχρι και υποβιβασμό για απειλές και εκφοβισμό μέσα στο γήπεδο
Στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

"Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. 

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας".Ο ΠΑΟΚ καταγγέλλει «απειλές προς τα στελέχη του»
Αρκετή ώρα μετά την οριστική διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή Κομίνη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας προετοιμάζει το έδαφος για τις επόμενες κινήσεις της προαναγγέλοντας κινήσεις για την προστασία της ομάδας, καθώς γίνεται καταγγελία για απειλές προς τα στελέχη της!!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικεφάλου του Βορρά: 
"Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την διακοπή της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών".

Πιθανή η διακοπή του πρωταθλήματος σύμφωνα με τον Βασιλειάδη

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με γραπτή του δήλωση πήρε θέση για τα απαράδεκτα γεγονότα που οδήγησαν στην οριστική διακοπή του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ο κ. Βασιλειάδης αναφέρεται με δηκτικό τρόπο στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έχοντας σε περίοπτη θέση το όπλο του και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις", ενώ σήμερα Δευτέρα θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο αλλά και με τα στελέχη της UEFA που έχουν την εποπτεία του ελληνικού ποδοσφαίρου προκειμένου να παρθούν αποφάσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βασιλειάδη:

"Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις".

Η σημερινή ημέρα πάντως αναμένεται να αποκαλύψει το τι ακριβώς σκέφτεται να πράξει η Κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι σχεδόν σίγουρη η αναβολή της επόμενης αγωνιστικής, απόφαση που επί της ουσίας θα σημάνει ότι δεν θα έχουμε πρωτάθλημα για 20 ημέρες καθώς ακολουθεί η διακοπή για τα φιλικά της Εθνικής ομάδας (κι ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της επ αόριστον αναβολής του πρωταθλήματος).


Σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό
Νεύρα, ένταση και φουλ πάθος και από τις δύο πλευρές είχε το ματς από το πρώτο δευτερόλεπτο στην Τούμπα. Σε κάθε μονομαχία η κατάσταση μύριζε μπαρούτι και αυτό δεν βοήθησε στον ρυθμό. Πάντως, η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη ψυχραιμία στο παιχνίδι της και έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 14ο λεπτό όταν ο Αραούχο έστειλε την μπάλα άουτ με γυριστό κάνοντας… τον Λυμπερόπουλο και τους ανθρώπους της Ένωσης στον πάγκο να τραβάνε τα μαλλιά τους. Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε αρκετά ζόρικα στις πρώτες πάσες, αφού το πρέσινγκ των κιτρινόμαυρων έφθειρε τους χαφ του Λουτσέσκου που γύριζαν αρκετά πίσω για να φτιάξουν παιχνίδι. 

Μετά την συμπλήρωση μισής ώρας, ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να πατήσει γκάζι και μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή της ΑΕΚ. Η Ένωση, παρά την πίεση της Τούμπας, συμπεριφέρθηκε σωστά στα μετόπισθεν, έκλεισε άψογα τους διαδρόμους που έψαχναν οι Τζάλμα και Λημνιός και με εξαίρεση ένα σουτ του Κάνιας που κόντραρε (32’) δεν έδωσε δικαιώματα ούτε στις στημένες φάσεις. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι ήρθαν και πάλι αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ανάπτυξης, αφού οι κιτρινόμαυροι πίεσαν ψηλά, όμως δεν κατάφεραν να κλέψουν κάποια μπαλιά και να φτιάξουν κατάσταση αιφνιδιασμού. Μοιραία το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με πολύ… ξύλο και τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0 να διατηρείται. 

Με τον ΠΑΟΚ να επιχειρεί να μπει δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» με τον Τζάλμα να εκμεταλλεύεται ένα μπέρδεμα ανάμεσα σε Βράνιες-Μπακάκη έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 52’, όμως ο Λαμπρόπουλος με εξαιρετική προβολή έστειλε την μπάλα κόρνερ. Με τους παίκτες να χάνουν με το πέρασμα των λεπτών δυνάμεις από τις συνεχείς μονομαχίες το παιχνίδι είχε περισσότερους ελεύθερους χώρους. Στο ίδιο λεπτό (63’) με εξαιρετική αλλαγή στο transition απείλησαν και οι δύο ομάδες. Πρώτα η ΑΕΚ, με τον Γκάλο να σερβίρει στον Μπακασέτα που με σουτ-βολέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη από πλάγια θέση και στη συνέχεια της φάσης ο ΠΑΟΚ έβγαλε με τον Μακ τον Πρίγιοβιτς σε θέση βολής αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα απ’ την εστία του Μπάρκα. 

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τον ΠΑΟΚ εγκλωβισμένο στον χώρο του κέντρου, ενώ ο Μακ δεν μπόρεσε να δώσει βοήθειες από τα άκρα. Οι κιτρινόμαυροι βλέποντας την κούραση στα μετόπισθεν των γηπεδούχων έψαξαν τις αντεπιθέσεις και έχασαν μεγάλη ευκαιρία ξανά με τον Μπακασέτα στο 73’ όταν ο Λάζαρος του έσπασε την μπάλα αλλά με σουτ από πλάγια θέση την έστειλε δίπλα απ’ την εστία. Με τον Μπίσεσβαρ να προστίθεται στον άξονα για να «φρεσκάρει» την κατάσταση, οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους όμως «θόλωναν» κάθε φορά που πλησίαζαν την περιοχή του Μπάρκα. Το ματς έγινε ροντέο στο 90’! Ο Βαρέλα πήρε κεφαλιά ύστερα από στημένη φάση, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, όμως οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Οι παίκτες της ΑΕΚ έπεσαν πάνω στον βοηθό Ποντίκη που έπειτα από συνεννόηση με τον Κομίνη δεν μέτρησαν το τέρμα για οφσάιντ του εκτεθειμένου Μαουρίσιο, που έκριναν πως έκανε συμμετοχή στη φάση. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έγιναν έξαλλοι, ο Ιβάν Σαββίδης-που οπλοφορούσε- μπούκαρε μαζί με τους άνδρες ασφαλείας του στον αγωνιστικό χώρο και ο ρέφερι πήρε τους βοηθούς και πήγε στα αποδυτήρια. 

ΣΧΟΛΙΑ (299)

μίλησε το

τεμπέλικο monkey με τα μαύρα λεφτά

andreas

rte paidia den einai ofsiat kaliptete apo ton alexsiiiii kkkkkkk

Τα γεγονότα μιλούν ξεκάθαρα !

Βρε αφελείς , η ΠΑΕ προφανώς γνώριζε (Αλήθεια πώς ? ) από την Παρασκευή ποια θα ήταν η απόφαση της Αθλητικής Αρχής, ότι οι βαθμοί θα επέστρεφαν στην ομάδα και ότι θα αγωνιστεί με οπαδούς την Κυριακή , γι' αυτό φρόντισε να τυπωθούν έγκαιρα τα εισιτήρια , προκειμένου να εισρεύσει το χρήμα στο ταμείο , (αλλιώς πώς τα κατάφερε με την εφορία τουλάχιστον κλειστή το Σ/Κ) !! Τί δεν καταλαβαίνετε βρε κορόιδα που νομίζετε ότι ο τύπος αγαπάει την χώρα μας , που κοντεύει να αγοράσει τη μισή Β. Ελλάδα ?? Επιχείρηση έχει και παίζει και το πολιτικό του παιχνιδάκι για να οικονομάει ..... Απλά ήθελε και ένα τρόπαιο, πάση θυσία, για να ασκήσει ακόμα περισσότερη επιρροή εκεί που ήθελε ,δεν του βγήκε και δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί , εκθέτοντας τελικά σοβαρότατα την Ελλάδα διεθνώς αλλά και τους αρμόδιους κυβερνώντες , που τρέχουν τώρα και δεν φτάνουν !!! Αντε μπράβο .... Εγινε κατανοητό ή να το πάμε πάλι από την αρχή ???

Ψωμιαδης

Μια κοπέλα βροντούσε την πόρτα του ξενοδοχείου μου όλη τη νύχτα. Τελικά την άφησα να βγει έξω.

Καλά ρε παιδιά

Μόνο 1 - 0 ; Αν ο Ιβαν τον είχε απειλήσει στα αποδυτήρια με "Κολομβιανή γραβάτα" ο διαιτητής θα κατοχύρωνε τον αγώνα με 10 - 0 τουλάχιστον !!!

Εδώ φάγανε ακόμα και τον Γκρίνσγουόλντ

Το Αθηνοκεντρικό κέντρο δεν καταλάβανε ακόμα καλά τι είναι ,όποιοι και να έρθουν στην Ελλάδα να μπλέξουν. Αν το ξέρανε πάλι δεν θα έμπλεκαν. Ή ακόμα θα ήτανε ποιο ήρεμοι αν μπλέκανε. Εδώ φάγανε και τον Γκρίνσγουόλντ , προσωπικό φίλο, συμπολεμιστή , Αμερικανού Προέδρου. Την εποχή που ο Αμερικανός πρόεδρος τους αμόλαγε χρήματα με το τσουβάλι. Αν ξέρανε θα ήταν ποιο ήρεμοι όσοι μπλέκανε ή μπλέξουν.

οκ

Ξεκαθαρο οφσαιντ. Ο διαιτητής καλά έκανε και ακύρωσε το γκολ.

Τελικά...

... ο μπράβος, ποιός είναι? ο ψηλός η κοντός? (βλέπε φωτογραφία).

ΣΟ ΣΙΜΠΛΕ

ΚΟΝΤΟΣ ΨΗΛΟΣ ΧΟΝΤΡΟΣ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ

@

o χοντρός με την λουκουμοσκονη στο μούσι

Αμπαλλοι ΒορειοΕλλαδιτες

Να καταργησουμε το οφσαιντ για να παιζετε εσεις οι Ουγκ μπουλουκι ολοι πανω στη γραμμη του τερματος. Αν σας βολευει να βαζετε γκολ να ενημερωσουμε την ΟΥΕΦΑ οτι εμεις εξελιξαμε το ποδοσφαιρο. Επιπλεον να ενημερωσουμε οτι φερνουμε το μπασκετικο Ταιμ Αουτ στο ποδοσφαιρο και ο προεδρος με το περιστροφο μπορει να σταματαει τον αγωνα οποτε θελει. Κατι μεταξυ ταιμ αουτ και γουεστερν δηλαδη. Αμφιβαλλω αν εχει παιξει ποτε μπαλλα ο τυπικος Μπαοκτζης οπαδος.

Ggggg

Ερώτηση σε σας του οπαδούς Αν βρισκόταν αν δεν κινιωταν ο παίκτης που ήταν οφσάιντ ο αμυντικός και ο τερματοφύλακα θα είχαν μεγαλύτερη ευχέρεια κίνησης ναι η όχι και μόνο αυτό δηλώνει τι ήταν το γκολ Πάνω από όλα όμως και παίκτες και προπονητές πρέπει τελικά να μάθουν και να σέβονται τους κανονισμούς

;

Η παρουσία του επιθετικού του ΠΑΟΚ που ειναι οφσάιντ δίπλα και πίσω απο τον τερματοφύλακα σαφώς και επηρεάζει τις κινήσεις του τερματοφύλακα. Αλλά ακόμα και να παραδεχτούμε ότι όχι δεν επηρεάζει τη φάση τότε το γεγονός και μόνο ότι ο παίχτης ανά πηδάει για να μην τον βρει η μπάλα ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ τη φάση. Εάν δεν αν απηχούσε η μπάλα θα έβρισκε πάνω του. Δεν μπορούν να τα εχουν ολα οι ΠΑΟΚτσήδες, δεν επηρεάζει τη φάση η παρουσία του παίχτη οταν μας συμφέρει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

FIXED_MATCH

Εκτός από την πατρότητα του ποδοσφαίρου και το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου η Αγγλία έχει να παρουσιάσει και την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση «στημένου» ποδοσφαιρικού αγώνα, η οποία σημειώθηκε το 1915 στο αγγλικό πρωτάθλημα, με δράστες δύο από τις κορυφαίες ομάδες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ

DERBY

Το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Αγγλία λαμβάνει χώρα σήμερα (18:30, CosmoteSport 1) στο «Όλντ Τράφορντ» όπου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ συγκρούονται για στην 9η αγωνιστική της Premier League με φόντο τον τίτλο, το γόητρο και την... επιβίωση