Η FIBA απέστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα

Η FIBA απέστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα

Τιμωρία της ΑΕΚ, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος για τιμωρία της Εθνικής - Τι ισχυρίζεται Ισραηλινός δημοσιογράφος μετά την αποβολή της Σλοβενίας από τη FIBA

Η FIBA απέστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα
Πόλεμος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ εν όψει! Η FIBA έστειλε επιστολές σε ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, οι εθνικές λίγκες των οποίων επέλεξαν να συνταχθούν με την Ευρωλίγκα και το Eurocup, αποβάλλοντάς τους από το Ευρωμπάσκετ του 2017 αν δεν συμμορφωθούν άμεσα! 

«Η ομοσπονδία σας έχει χάσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εθνικές διοργανώσεις ανδρών που οργανώνονται από τη FIBA, όπως το Ευρωμπάσκετ του 2017. Σε περίπτωση που η ομοσπονδία σάς έχει αποδείξει πως τα προαναφερθέντα δεν είναι αληθή, καλείται να υποβάλει την διαφωνία της στην FIBA μέχρι την Τετάρτη, 20 Απριλίου», αναφέρει επιστολή που εστάλη στη σλοβενική ομοσπονδία, ενώ ανάλογες επιστολές εστάλησαν στις ομοσπονδίες κι άλλων χωρών, με πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται γι’ αυτές της Ισπανίας, της Ρωσίας, της Κροατίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας, της Βοσνίας, της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου. 

Πρόκειται για κίνηση που μάλλον αναμενόταν από πλευράς FIBA από τη στιγμή που η ισπανική ACB, η Αδριατική Λίγκα, η VTB League και άλλες λίγκες συμφώνησαν οι ομάδες τους να παίζουν στην Ευρωλίγκα και το Eurocup αντί στις νεοσύστατες διοργανώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας. 
Κλείσιμο





Λίγο αργότερα,  ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Ντέιβιντ Πικ, με ανάρτησή του στο Twitter, υποστηρίζει πως με βάση τι πηγές του, το ίδιο έχει συμβεί και με αρκετές ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων αναφέρει και την Ελλάδα.

«Η FIBA τιμώρησε με αποβολή τις παρακάτω ομοσπονδίες από το Eurobasket 2017: Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Ρωσία, Ισπανία, Λιθουανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, FYROM, Βοσνία, Σλοβενία, Πολωνία», τονίζει.



Την ίδια πληροφόρηση μετέφεραν και η ιταλική ιστοσελίδα Sportando, όπως και η ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo».



Τι σημαίνει αυτό; Η FIBA βάζει μπροστά την απειλή της και αποκλείει όλες τις εθνικές ομάδες των παραπάνω Ομοσπονδιών απ' όλες τις διοργανώσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι εθνικές δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε καμία μεγάλη διοργάνωση.

Επιστολή και στην ΕΟΚ
Ο εκτελεστικός διευθυντής Ευρώπης της FIBA Καμίλ Νόβακ... εμφανίστηκε δια επιστολής και στα γραφεία της ΕΟΚ.

Στη συγκεκριμένη επιστολή ανακοινώνεται ότι οι σκέψεις για κυρώσεις και αποβολές ομοσπονδιών των οποίων οι ομάδες συμφωνούν με την Ευρωλίγκα αποτελούν πλέον επίσημη απόφαση, επισημαίνεται ακόμα ότι η ΑΕΚ συμφώνησε για τουλάχιστον τρία χρόνια με τη Euroleague, επισυνάπτοντας και την σχετική επίσημη ανακοίνωση και καταλήγει: "Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε μέχρι την Τετάρτη 20 Απριλίου να μας υποβάλετε τις θέσεις σας για τα ανωτέρω".

Τι σημαίνει αυτό; Η FIBA καλεί την ΕΟΚ να ενημερώσει αν η ΑΕΚ υποστεί κυρώσεις, αποβολή από τις εγχώριες διοργανώσεις επί της ουσίας, αλλιώς θα υπάρξει κίνδυνος για την Εθνική ομάδα! Πλέον αναμένεται το επόμενο βήμα, που αφορά τη στάση της Ομοσπονδίας, η οποία πρέπει να αποστείλει το σχετικό έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης