Ζωντανός για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα - Δείτε τα γκολ

Ζωντανός για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα - Δείτε τα γκολ

Στο -1 από την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ - Τάισον και Ζίβκοβιτς τα γκολ - Δοκάρι ο Ολυμπιακός στο 90+3 με τον Όρτα - Μόνο μαθηματικές ελπίδες για τίτλο οι ερυθρόλευκοι

paok-m
Ψυχωμένος και αποφασισμένος, ο ΠΑΟΚ πήρε μία νίκη-χρυσάφι (2-0) στο εξ αναβολής ντέρμπι με τον κουρασμένο Ολυμπιακό, που κρατάει ολοζώντανο το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» θα τα παίξουν «όλα για όλα» στα επόμενα δύο ντέρμπι που ακολουθούν με Παναθηναϊκό (Τετάρτη) και Άρη (Κυριακή) περιμένοντας να δουν τι θα γίνει στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές 


Χωρίς εκπλήξεις ο ΠΑΟΚ, με αλλαγές ο Ολυμπιακός
Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος επιβράβευσε τον Ζόαν Σάστρε για το γκολ της νίκης και την εμφάνιση του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ξεκινώντας με τον Ισπανό στο δεξιό άκρο της άμυνας. Οι άλλοι τρεις ήταν οι Κεντζιόρα, Κουλιεράκης (στο κέντρο) και Μπάμπα στα αριστερά.

Κλείσιμο
6219119
6219139
6219155
6219170
6219249
6219262
6219274
6219286


Το δίδυμο Μείτε - Σβαμπ ανέλαβε δράση στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έμεινε στον πάγκο, λόγω των ενοχλήσεων στη μέση, ούτως ή άλλως ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς θα ξεκινούσε στο δεξιό άκρο της επίθεσης και στα αριστερά ο Τάισον, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να έχει πάλι έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Αντίθετα αλλαγές είχε η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακός. Ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να κατεβάσει τους «ερυθρόλευκους» στο εξ' αναβολής ντέρμπι της Τούμπας με Τζολάκη στο τέρμα, άμυνα με Κίνι, Κάρμο, Ρέτσο και Ροντινέι και στο κέντρο με Ορτα, Εσε και Τσικίνιο. Στη γραμμή κρούσης ήταν οι Ζέλσον Μαρτίνς, Μασούρας και Ναβάρο.

6218842
6218913
6218964
6219003
6219030_2
6219080


Δυνατό ξεκίνημα και από τους δύο
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο χορτάρι της κατάμεστης Τούμπας γνωρίζοντας ότι η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που δεν βολεύει καμία από τις δύο. H πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι καταγράφηκε στο 9ο λεπτό με την προσπάθεια του Ζέλσον Μαρτίνς από τα αριστερά και την κεφαλιά του Μασούρα να καταλήγει πάνω από το δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ. Η απάντηση ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τον Μπράντον να βρίσκει τον Κωνσταντέλια, ο οποίος αποφάσισε να ντριπλάρει, αντί να εκτελέσει τον Τζολάκη, με τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ να γλιστράει και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να τον σταματάει.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά με Τάισον
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του. Έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του, με τον Μπάμπα να κάνει εκπληκτικά πράγματα και βρήκε στο 27ο λεπτό το γκολ που έψαξε με πολλούς τρόπους. Μια επίθεση δομημένη, με τον Σάστρε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να κάνει την κίνηση-κλειδί με το γύρισμα της μπάλας στον αμαρκάριστο Τάισον, που με σουτ την «κάρφωσε» στα δίχτυα για το 1-0 βάζοντας «φωτιά» στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το έκανε με ανορθόδοξο τρόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στο α' μέρος τέσσερα σουτ προς την εστία, αλλά κανένα δεν ήταν καλό για να απειλήσει τον Κοτάρσκι.

Άλλος Ολυμπιακός με Ποντένσε - Ελ Καμπί στο β' μέρος
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε ότι έπρεπε να αλλάξει πράγματα, κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας του, γι' αυτό και με το ξεκίνημα του β' μέρους έριξε στο ματς Ποντένσε και Ελ Καμπί, αντί των Μασούρα και Ναβάρο που δεν μπόρεσαν να φανούν στο πρώτο 45λεπτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, η μπάλα κυκλοφορούσε καλύτερα με τον Ποντένσε στο γήπεδο, η είσοδος του Σαμάτα, αντί του Μπράντον Τόμας, ήταν η απάντηση του Λουτσέσκου στη σκακιέρα των δύο προπονητών.

Δεύτερο «χτύπημα» με Ζίβκοβιτς και... τέλος!
Ο ΠΑΟΚ χτύπησε τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά στο 65ο λεπτό. Η κάθετη του Γιάννη Κωνσταντέλια, που πέρασε εντυπωσιακά τον Κίνι, «έκοψε στη μέση» την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Ζίβκοβιτς μόνος απέναντι στον Τζολάκη με ψυχραιμία την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 2-0. Γκολ-ποίημα για τους «ασπρόμαυρους», που είχαν αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη και το κυριότερο δεν επέτρεπαν στους ερυθρόλευκους» να τους απειλήσουν.

Η μοναδική απειλή ήρθε με τη βολίδα του Όρτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι.

MVP: Ο Τάισον εκτός από το γκολ ήταν καθοριστικός σ' ολόκληρη τη διάρκεια του ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Παιχνιδάρα από Μπάμπα και Κουλιεράκη που «έσβησε» τον Ελ Καμπί.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κίνι έχει ευθύνη και στις δύο φάσεις των γκολ του ΠΑΟΚ, όμως στο δεύτερο γκολ ακόμα... ψάχνει τον Κωνσταντέλια.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γάλλος Βιλί Ντελαζό μοίρασε πολλές κίτρινες κάρτες στην προσπάθεια του να κρατήσει το ματς, ειδικά στο β' μέρος, όπου πήγε να ξεφύγει με μεγάλη ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα τρίποντο - χρυσάφι που κρατάει ολοζώντανο το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι της Τούμπας δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο τον Ολυμπιακό να τον απειλήσει. Σωστά διαβασμένος, προσηλωμένος στο πλάνο του, βρήκε τον τρόπο να πετύχει δύο γκολ και να πάρει μια πολύτιμη νίκη. Και τώρα «όλα για όλα» με Παναθηναϊκό (την Τετάρτη) και τον Άρη (Κυριακή)!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (80' Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς (75' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (75' Μουργκ), Τάισον, Τόμας (59' Σαμάτα).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (68' Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσο, Ροντινέι, Ορτα, Εσε, Τσικίνιο (74' Ζοάο Καρβάλιο), Ζέλσον Μαρτίνς (68' Φορτούνης), Μασούρας (46' Ποντένσε), Ναβάρο (46' Ελ Καμπί).

Πηγή: www.gazzetta.gr 




Ειδήσεις σήμερα:

Αλβανικές πονηριές Ράμα στην Αθήνα - Τι γύρευε ο «απρόσκλητος μουσαφίρης» στο Γαλάτσι

Στον γάμο του εφοπλιστή Αντώνη Ξυλά η κοσμική Αθήνα, παρών και ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υποχωρεί η ένταση της γεωμαγνητικής καταιγίδας – Η τεράστια ηλιακή κηλίδα που προκάλεσε τα προβλήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης