Λευτέρης Πετρούνιας: Έγραψε ιστορία - Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους, δείτε βίντεο

Λευτέρης Πετρούνιας: Έγραψε ιστορία - Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους, δείτε βίντεο

Με 15.000 βαθμούς ο Πετρούνιας κέρδισε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Ρίμινι

petrounias-m
Ιστορία έγραψε στο Ρίμινι ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ο 33χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων και μύθος για το αγώνισμα σε όλο τον κόσμο κέρδισε στην ιταλική πόλη το 7ο χρυσό μετάλλιο του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0u9k9fy4l7t)


Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0u9o7qxvam1)


Ο Έλληνας εκτέλεσε τελευταίος το πρόγραμμά του στον τελικό των κρίκων μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, συγκέντρωσε 15,000 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 8,700) και επανήλθε θριαμβευτικά στην ευρωπαϊκή κορυφή!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0u9r0ke9ku9)


Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ με 14,900 βαθμούς, υπερισχύοντας στην ισοβαθμία με τον περσινό νικητή, τον αιγυπτιακής καταγωγής Τούρκο Άντεμ Ασίλ, ο οποίος πήρε επίσης 14,900 βαθμούς αλλά έμεινε 3ος επειδή είχε χαμηλότερο επιμέρους βαθμό εκτέλεσης.

000_34QD4D7


Ο 33χρονος «άρχοντας των κρίκων», που ήταν ο κορυφαίος όλων και στον προκριματικό της Τετάρτης (24/04) με 14,966 βαθμούς, είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος σπεσιαλίστας όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αφήνοντας πίσω του τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος είχε κερδίσει έξι τίτλους στον πλάγιο ίππο μεταξύ 2005 και 2012.

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας


Πριν από τον φετινό, έβδομο ευρωπαϊκό τίτλο του Πετρούνια, είχαν προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο στο ντεμπούτο του στον θεσμό, το 2011 στο Βερολίνο, κατόπιν έξι συνεχόμενες νίκες το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στη Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ, το 2018 στη Γλασκόβη, το 2021 στη Βασιλεία και το 2022 στο Μόναχο, καθώς και ένα ακόμη χάλκινο πέρσι στην Ατττάλεια.

Παράλληλα, έφτασε σε άθροισμα τα δώδεκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, συνυπολογίζοντας τους θριάμβους του σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».

000_34QD4CR



Η κατάταξη του τελικού
Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15,000
Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14,900
Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14,900
Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14,800
Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14,800
Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μεγάλη Βρετανία) 14,700
Σαλβατόρε Μαρέσκα (Ιταλία) 14,566
Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14,500

Τα μετάλλια του Πετρούνια
2011 Βερολίνο Χάλκινο
2015 Μονπελιέ Χρυσό
2016 Βέρνη Χρυσό
2017 Κλουζ-Ναπόκα Χρυσό
2018 Γλασκώβη Χρυσό
2021 Βασιλεία Χρυσό
2022 Μόναχο Χρυσό
2023 Αττάλεια Χάλκινο
2024 Ρίμινι Χρυσό

Δημήτρης Ράφτης: «Υποκλίνομαι στα κότσια του Λευτέρη!»

Η επιστροφή του Λευτέρη Πετρούνια στην κορυφή της Ευρώπης, την οποία κατέκτησε για συνολικά έβδομη φορά, και μάλιστα τρεις μήνες πριν από την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, είχε ξεχωριστή σημασία, όπως τόνισε στο επίσημο σάιτ της ομοσπονδίας ο προπονητής του «άρχοντα των κρίκων», Δημήτρης Ράφτης.

«Ήταν πολύ καλοί σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι του Λευτέρη και αγχωθήκαμε, αλλά στο τέλος έδειξε ότι μπορεί να αντέχει τέτοιες πιέσεις. Το έχει κάνει πολλές φορές, αλλά πάντοτε νιώθουμε σαν να ξεκινάμε από την αρχή. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο που κουβαλάει και υποκλίνομαι στα κότσια του!», δήλωσε ο κ. Ράφτης και συνέχισε:
«Παρότι δεν μας άρεσε που αγωνιζόταν τελευταίος απ’ όλους, τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν καλύτερα έτσι, επειδή είχε εικόνα των υπόλοιπων αθλητών. Όταν ήρθε η σειρά του, γνώριζε ότι έπρεπε να κάνει μία πάρα πολύ καλή εκτέλεση για να κερδίσει, επειδή πλην του Ιταλού, οι υπόλοιποι έξι φιναλίστ ήταν εξαιρετικοί και πήραν υψηλές βαθμολογίες»

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ρίμινι ήταν ο μοναδικός επίσημος αγώνας του Πετρούνια πριν από το Παρίσι και ο θρίαμβός του αποκτά προστιθέμενη αξία ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης:

«Έχει μεγάλη αξία αυτή η νίκη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί ήταν άπαντες παρόντες σ’ αυτή τη διοργάνωση, εκτός από τους δύο Κινέζους, που όποιοι κι αν είναι θα πρόκειται για πολύ δυνατούς αντιπάλους. Δεν έχουμε προγραμματισμένο άλλον επίσημο αγώνα για το επόμενο διάστημα, παρά μόνο μία φιλική συνάντηση στο Βέλγιο στα τέλη Ιουνίου, με τα ίδια όργανα και τις αγωνιστικές συνθήκες που θα βρούμε στους Ολυμπιακούς. Με δεδομένο ότι μέχρι το Παρίσι θα βελτιωθούμε λίγο ακόμα, έχοντας εστιάσει στο τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα, θεωρώ ότι με τα κότσια που έχει ο Λευτέρης θα τα καταφέρει. Για άλλη μια φορά».

Ο Δημήτρης Ράφτης αναφέρθηκε και στην Εθνική Ανδρών, που έδειξε αισθητή βελτίωση και κατέλαβε τη 15η θέση με πολύ καλή παρουσία.

«Η Εθνική Ανδρών ήταν εξαιρετική. Χωρίς καμία υποστήριξη και προετοιμασία, πήρε πολύ καλή συνολική βαθμολογία, με πάνω από 13 βαθμούς ως μέσο όρο, παρότι κάναμε και λάθη. Είχα πει και πριν τον αγώνα ότι η ομάδα θα πήγαινε πολύ καλά, επειδή τα παιδιά δεν αισθάνονταν πίεση και είχαν προπονηθεί πολύ δυνατά», είπε και συμπλήρωσε:
«Αν μας δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όλοι μαζί, θα πάμε αρκετά καλύτερα. Αν μας προσφέρουν λίγη παραπάνω υποστήριξη, μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα. Όπως λέει και το τραγούδι του Πορτοκάλογλου, “τα παιδιά στην κερκίδα είναι η μόνη σου ελπίδα” και εμείς τα παιδιά μας τα έχουμε παρατημένα στην κερκίδα. Πρέπει όλοι να πασχίσουν να δώσουν κάτι σ’ αυτά τα παιδιά και δεν μιλάω για χρήματα, αλλά μιλάω για υποστήριξη, για μια αγκαλιά. Αν την έχουν, θα κάνουν τα πάντα χωρίς να ζητάνε τίποτα για τον εαυτό τους».


Eιδήσεις σήμερα:

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ για το «Αττικόν»: Διεθνώς καταξιωμένοι οι γιατροί, παρέχουν το ίδιο επίπεδο φροντίδας σε όλους τους ασθενείς

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Κακώς λέει για «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» - Δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός


Αλαλούμ στην Ελληνική Λύση: Η δήλωση Ιερώνυμου μας βρίσκει σύμφωνους, λέει ο Βελόπουλος - Νομίζαμε ότι ήταν ο Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε ο Χήτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης