Σε ματς θρίλερ η Ρεάλ απέκλεισε την πρωταθλήτρια Σίτι, 4-3 στα πέναλτι - Με Μπάγερν στα ημιτελικά - Δείτε τα γκολ

Σε ματς θρίλερ η Ρεάλ απέκλεισε την πρωταθλήτρια Σίτι, 4-3 στα πέναλτι - Με Μπάγερν στα ημιτελικά - Δείτε τα γκολ

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν στον προημιτελικό του Champions League στο Μάντσεστερ με τον Ροντρίγκο στο 12' - Iσοφάρισε στο 75' ο Ντε Μπρόινε και το 1-1 έμεινε και στην παράταση 

MixCollage-18-Apr-2024-01-21-AM-5172
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτά είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Champions League της περιόδου 2023-24 και από τα οποία θα προκύψουν οι ομάδες του μεγάλου τελικού του Γουέμπλεϊ. 

Η 14φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης αν και δεν ήταν καλύτερη απέκλεισε την περσινή πρωταθλήτρια Σίτι μέσα στο σπίτι της στο Μάντσεστερ αφού την κέρδισε 4-3 στα πέναλτι! 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0mqda7pnkr5)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0mq1493etg9)


Η Ρεάλ προηγήθηκε με τον Ροντρίγκο στο 12', η Σίτι ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ντε Μπρόινε στο 75' και παρά τις κλασσικές της ευκαιρίες η ομάδα του Γκουρδιόλα δεν απέφυγε την παράταση και τα πέναλτι. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0mp2t9p6yl5)


Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0moa4yc5zmp)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0mmzr68r6vt)


Στην ρωσική ρουλέτα ο Έντερσον απέκρουσε το πρώτο πέναλτι της Ρεάλ που χτύπησε ο Λούκα Μόντριτς, κράτησε το 1-0, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0mqmjujfwc1)


Ο Λούνιν, ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης θα ντυθεί ήρωας. Απέκρουσε δύο πέναλτι! Ο Έντερσον, ο αντίπαλος τερματοφύλακας, πήρε θέση για να εκτελέσει το 5ο πέναλτι της Σίτι και τα κατάφερε (3-3). 

Ο Ρούντριγκερ όμως ευστόχησε και έγραψε το 4-3! 

Ο αγώνας 

Η Ρεάλ μπήκε στο ματς με εμφανή διάθεση να «χτυπήσει» στην κόντρα και πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο 12ο λεπτό, όταν με πέντε πάσες βγήκε στην αντεπίθεση κι απ' τη χαμηλή σέντρα του Βινίσιους προς τον Ροντρίγο, ο τελευταίος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον.

Από εκεί και πέρα, η Σίτι κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο, αλλά δεν έβρισκε τις λύσεις απέναντι στην άριστα οργανωμένη άμυνα της «βασίλισσας». Στο 17' από φάση διαρκείας ο Χάαλαντ σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Λούνιν (στη μοναδική φάση που έκανε αισθητή την παρουσία του στον αγώνα ο Νορβηγός), ενώ στη συνέχεια ο Μπερνάρντο Σίλβα ολομόναχος πλάσαρε άουτ.

Ο Λούνιν είχε διαρκώς «απαντήσεις» με μεγάλες αποκρούσεις στις προσπάθειες των Ντε Μπρόινε (27'), Γκρίλις (36', 47', 70'), Φόντεν (53'), όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο 76' όταν από κακό διώξιμο του Ρούντιγκερ ο Ντε Μπρόινε δεν αστόχησε απ' τα πέντε μέτρα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στην παράταση τα δεδομένα δεν άλλαξαν. Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε να έχει την κατοχή (64%) και να πιέζει, έχοντας 34 τελικές έναντι 8 της Ρεάλ, όμως οι «μερένχες» (που έχασαν με τραυματισμούς τους Βινίσιους και Καρβαχάλ) κράτησαν με... νύχια και με δόντια το 1-1, προκειμένου να στείλουν τον αγώνα στα πέναλτι.

Εκεί «μίλησε» δύο φορές ο Λούνιν που έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στις εκτελέσεις των Μπερνάρντο Σίλβα και Κόβατσιτς, με τον Ρούντιγκερ να ευστοχεί στο τελευταία πέναλτι των Μαδριλένων και να τους οδηγει στους «4».

Η σειρά των πέναλτι:


Άλβαρεζ 1-0

Μόντριτς απέκρουσε ο Έντερσον

Μπερνάρντο Σίλβα απέκρουσε ο Λούνιν

Μπέλινγχαμ 1-1

Κόβατσιτς απέκρουσε ο Λούνιν

Βάθκεθ 1-2

Φόντεν 2-2

Νάτσο 2-3

Έντερσον 3-3

Ρούντιγκερ 3-4

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακάντζι (112’ Στόουνς), Γκβάρντιολ – Ρόδρι – Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (112’ Κόβατσιτς), Φόντεν, Γκρίλις (72’ Ντοκού) – Χάαλαντ (91’ Άλβαρες).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ (110’ λ. τρ. Έντερ Μιλιτάο), Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Βαλβέρδε, Κρόος (79’ Μόντριτς), Καμαβινγκά – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (84’ Μπραΐμ Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (103’ λ. τρ. Λούκας Βάθκεθ).



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα - Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή», δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού αντιντόπινγκ Γρ. Λέων

Ερντογ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης