Champions League: Τα... αστέρια μπαίνουν στην τελική τους ευθεία με «τιτανομαχίες» σε Μαδρίτη και Λονδίνο

Champions League: Τα... αστέρια μπαίνουν στην τελική τους ευθεία με «τιτανομαχίες» σε Μαδρίτη και Λονδίνο

Οι πρώτοι προημιτελικοί του Champions League απέχουν λίγες ώρες και οι ματσάρες Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου υπόσχονται να καθηλώσουν

ucl-triti
Η κληρωτίδα του Champions League είχε κέφια στη Νιόν και έφτιαξε προημιτελικά που θα μπορούσαν να θυμίζουν... τελικούς.

Ειδικά στο ένα εκ των δύο «μονοπατιών» προς το μεγάλο ματς του «Γουέμπλεϊ» την 1η Ιουνίου, φρόντισε να στοιβάξει τα πιο δυνατά ονόματα του θεσμού και να δημιουργήσει ζευγάρια που υπόσχονται να γεννήσουν θέαμα και μοναδικές στιγμές.

Και κάπως έτσι, η σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση μπαίνει στην τελική της ευθεία κάνοντας μπάσιμο το βράδυ της Τρίτης (09/04) με δύο ματσάρες. Μια στην Ισπανία ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι και άλλη μια... δώρο στο Λονδίνο ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μπάγερν Μονάχου.

Η «εκδίκηση» της Ρεάλ και το «στοίχημα» της Μάντσεστερ Σίτι

Η UEFA χαρακτήρισε το Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι ως ένα «modern classic» του Champions League. Και κάπως έτσι είναι, αφού οι δύο τους έχουν συναντηθεί στα αστέρια τρεις φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κι αυτό θα είναι το τρίτο διαδοχικό τους ραντεβού στα νοκ-άουτ.

Κλείσιμο
Πέρυσι, η Σίτι έβαλε πλώρη προς την κούπα με εκείνη την εκκωφαντική τεσσάρα στον δεύτερο ημιτελικό του «Έτιχαντ», γεγονός που σίγουρα έχει γεμίσει... πείσμα την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Η Βασίλισσα θα ψάξει τη δική της εκδίκηση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με σκοπό να φτάσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Άλλωστε, μπορεί να βρίσκεται σε μια μεταβατική σεζόν, αλλά είναι η Ρεάλ και πάντα μπορεί να κάτσει στον θρόνο της. Η απόσταση ασφαλείας που έχει στην 1η θέση του πρωταθλήματος της δίνει την άνεση να επικεντρωθεί στην Ευρώπη και, παρ'ότι δεν είναι πάνοπλη, είναι γεμάτη ποιότητα, ειδικά μεσοεπιθετικά. Ο Αντσελότι θα έχει τους Μπέλινγκχαμ, Βινίσιους και Ροντρίγκο στην αρχική του ενδεκάδα, αλλά δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κουρτουά, Αλάμπα και Μιλιτάο και μένει να αποφασίσει αν δίπλα στον Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας θα συνοδεύσει ο Τσουαμενί ή ο Νάτσο.

Κι αν η Βασίλισσα διψάει για εκδίκηση κόντρα στη Σίτι, τότε οι Πολίτες διψούν να αποδείξουν πως μπορούν να ακολουθήσουν τα περυσινά τους στάνταρ και να φτάσουν, έστω κοντά στο back to back, και την κατάκτηση του τροπαίου. Ίσως να δείχνουν πιο τρωτοί από όσο την περασμένη σεζόν, ωστόσο παραμένουν «ολοζώντανοι» σε τρεις διοργανώσεις. Έχουν τον τρόπο να νικάνε, έχουν τον Ντε Μπρόινε και τον Φόντεν σε φοβερή κατάσταση και το όνειρο του back to back. Κι αν κάποιος έχει δείξει πως ξέρει πώς να διαχειριστεί το ρόστερ του σε πολλές διοργανώσεις, αυτός είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ακόμα κι αν για το ματς στη Μαδρίτη δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον Άκε, ούτε τον Γουόκερ και με αμφίβολο τον Γκβάρντιολ.

Ο ενθουσιασμός της Άρσεναλ και τα ρέστα της Μπάγερν

Και από την άλλη, υπάρχει και η ομάδα που προσπαθεί να πάρει το στέμμα της Αγγλίας από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο λόγος φυσικά για την Άρσεναλ, η οποία θα υποδεχθεί στο «Έμιρεϊτς» την Μπάγερν Μονάχου.

Δύο αντίπαλοι που δείχνουν να βρίσκονται σε πλήρως διαφορετικά φεγγάρια. Γεμάτοι αισιοδοξία για δόξα οι Gunners, γεμάτοι αρνητικότητα για μια πολύ δύσκολη σεζόν οι Βαυαροί.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είναι πιθανότατα η πιο φορμαρισμένη ομάδα του 2024. Η Άρσεναλ «πετάει», σκορπίζει τρόμο με τη στιβαρή της άμυνα και τα... ατίθασα νιάτα της επίθεσής της. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, αφού οι Λονδρέζοι δείχνουν στο χορτάρι πως ανήκουν πλέον στην ελίτ. Θα πρέπει βέβαια να το αποδείξουν και στην πιο «λαμπερή» σκηνή, αυτή του Champions League, από την οποία απείχαν για χρόνια. Όλα τα φόντα για μια καλή πορεία είναι εκεί, ο Αρτέτα δεν έχει ούτε μια απουσία, αλλά στα... αστέρια, η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Ειδικά, όταν απέναντί σου έχεις ένα... πληγωμένο θηρίο σαν την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί έχουν χάσει το πρωτάθλημα, είναι εκτός Κυπέλλου. Το Champions League είναι ό,τι τους απομένει. Μια ευκαιρία για λύτρωση σε μια σεζόν-εφιάλτη. Είναι σαφές πως έτσι ακριβώς το βλέπουν και ο Τόμας Τούχελ και οι παίκτες του, πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν και πολλά να κερδίσουν. Η πίεση είναι σαφώς μικρότερη από ό,τι συνήθως, οι προσδοκίες πολύ λιγότερες και σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη ποιότητά της, καθιστούν την Μπάγερν κάτι παραπάνω από επικίνδυνη για την Άρσεναλ.

Το αν ο ενθουσιασμός, θα υπερκεράσει την εμπειρία και την άγνοια κινδύνου, μένει να φανεί στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών στο Λονδίνο.

Το πρόγραμμα των «8» του Champions League

Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου 09/04 - 22:00
Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 09/04 - 22:00

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 10/04 - 22:00
Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 10/04 - 22:00

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης