Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0: Πρόκριση με... προπόνηση και ραντεβού με Παναθηναϊκό - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0: Πρόκριση με... προπόνηση και ραντεβού με Παναθηναϊκό - Δείτε τα γκολ

Ο ΠΑΟΚ μετά το 4-0 στις Σέρρες φιλοδώρησε με πέντε γκολ τον Πανσερραϊκό και προκρίθηκε πανηγυρικά στους 4 του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό

Tzimas
Ο ΠΑΟΚ σ’ ένα ακόμα παιχνίδι πάτησε το γκάζι, πέτυχε πέντε γκολ και η «ασπρόμαυρη» μηχανή έφτασε, αισίως, τα 96 τέρματα έως τώρα στη σεζόν!

Ο «Δικέφαλος» δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει για δεύτερη φορά του Πανσερραϊκού και με συνολικό σκορ 9-0 να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για 35η φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyt77hrbrlu9)


Με πολλές αλλαγές οι δύο ομάδες
Πολλές αλλαγές, πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα με την οποία υποδέχθηκε ο ΠΑΟΚ τον Πανσερραϊκό στο γήπεδο της Τούμπας, με το σκορ του πρώτου αγώνα (0-4) να δίνει την ευκαιρία στον Ραζβάν Λουτσέσκου να δοκιμάσει κάποια πράγματα στο χορτάρι και να δώσει ανάσες σε κάποιους ποδοσφαιριστές.

O Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» δεν υπολόγιζε στον τραυματία Βιεϊρίνια, στον ανέτοιμο Σαμάτα και στον Έκονγκ, ο οποίος συνεχίζει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ενώ εκτός αποστολής είχαν μείνει οι Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Μεϊτέ και Ντεσπόντοφ.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης είδαμε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Νάσμπεργκ-Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας, τον Ράφα Σοάρες στο αριστερό άκρο, το δίδυμο Τσιγγάρα – Σβαμπ στον άξονα, τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να επιστρέφει στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Κωνσταντέλια να είναι στην απέναντι πλευρά, με τον Μάρκος Αντόνιο σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Στέφανο Τζίμα στην κορυφή της επίθεσης.


Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που… επέζησε από την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν ο Γιόαν Σάστρε, με τον Γιόνι Ότο να μετράει μόλις μια προπόνηση με τη νέα ομάδα του.

Κλείσιμο
Με εννιά αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Βόλο και χωρίς τους τραυματίες Διαμαντή, Χατζηστραβό, τον Ουεντραόγκο που συμμετείχε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά και τον Θυμιάνη που πήρε ανάσες, κατέβασε ο Πάμπλο Γκαρσία την ομάδα του Πανσερραϊκού στο χορτάρι της Τούμπας.

Στο ρελαντί έφτασε στο 2-0 με Τζίμα και Αντρίγια
Το ματς ξεκίνησε με την… γκάφα του Νάσμπεργκ που έβαλε σε μπελάδες την άμυνα του ΠΑΟΚ, ευτυχώς, για τους «ασπρόμαυρους» ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς με σπουδαία διπλή απόκρουση αρνήθηκε το γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες του Σοφιανού για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Όμως, γρήγορα αποκαταστάθηκε η τάξη στο χορτάρι της Τούμπας. Με την συμπλήρωση 20 λεπτών ο Στέφανος Τζίμας χρειάστηκε μόλις μία επαφή από την ασίστ του Σάστρε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να βάλει μπροστά τον «Δικέφαλο» στο σκορ (1-0) με τον 18χρονο επιθετικό να επιβεβαιώνει αυτό που ξέρουμε όλοι μας: Είναι «killer»!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyt5dn2bqz8x)


Ο ΠΑΟΚ απόψε είδε τέσσερα δικά του παιδιά να ξεκινούν σε ενδεκάδα προημιτελικού κυπέλλου (Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Τζίμας) και δικαιολογημένα οι άνθρωποι του καμάρωναν, όπως έκαναν και νωρίτερα με την ανάρτηση για την κλήση 13 ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες του στην εθνική ομάδα των Παίδων!

Οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον γνωστό αγαπημένο τρόπο τους στο ανοικτό γήπεδο, έφυγαν στην κόντρα, ο Μάρκος Αντόνιο πήρε μαζί του την άμυνα του Πανσερραϊκού και ο Αντρίγια με ωραίο σουτ έκανε το 2-0 στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης, που εξελίχθηκε σε μια καλή προπόνηση για τους παίκτες του Λουτσέσκου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyt5rfmxjgmh)


Τρία γκολ σαν σε... προπόνηση!
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό (με τον Ζίβκοβιτς να νικάει αρχικά τον Άλεξιτς και στην συνέχεια ο Μασκανάκη να αστοχεί) και μια «αναγκαστική» αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Γιόαν Σάστρε, που έπαιζε ασταμάτητα ενενηντάλεπτα τον τελευταίο μήνα, αντικαταστάθηκε από τον Ράχμαν Μπάμπα, ο οποίος κλήθηκε να αγωνιστεί για πρώτη φορά ως δεξί μπακ.

Ο Κωνσταντέλιας από τη μία πλευρά μαζί με τον Τζίμα και ο Άλεξιτς με τον Σοφιανό από την άλλη ήταν οι πιο κεφάτοι και πιο κινητικοί ποδοσφαιριστές στο χορτάρι και αυτοί που είχαν κάποιες καλές στιγμές στο β’ μέρος.

Το 3-0 ήρθε στο 82ο λεπτό και ήταν ξεκάθαρα μια πορτογαλική υπόθεση. Βλέπετε, προέκυψε από την συνεργασία Ράφα Σοάρες - Αντρέ Ρικάρντο, με τους δύο συμπατριώτες να συνεργάζονται για το πρώτο γκολ του νεαρού Πορτογάλου μεσοεπιθετικού με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyt6ugsk70zt)


Τρία λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα και ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το 4-0...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyt6zwc2q4j5)


...και το πιο όμορφο γκολ από -ποιον άλλον;- τον Κωνσταντέλια ήταν το κερασάκι στην τούρτα της άνετης επικράτησης με 5-0 και της πρόκρισης του ΠΑΟΚ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyt74hvcjhdl)


MVP: Ο Στέφανος Τζίμας απέδειξε ότι εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε έναν σπουδαίο επιθετικό με πλούσια προσόντα και εκτελεστική ικανότητα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν κεφάτος, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, ενώ ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς όποτε χρειάστηκε, ειδικά στη φάση του 6ου λεπτού, ήταν εκεί και κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όχι ακριβώς, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν το βλέπουμε και συχνά, αφήστε που υπήρχε και μια σχετική ανισορροπία από την παρουσία τεσσάρων αριστεροπόδαρων ποδοσφαιριστών (Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες και Μπάμπα) στη γραμμή άμυνας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Η ΓΚΑΦΑ: Αυτό που έκανε στο ξεκίνημα του αγώνα ο Νάσμπεργκ (και πάλι) στην προσπάθειά του να βγάλει την μπάλα από την άμυνα δείχνει αδυναμία και έβαλε χωρίς λόγο σε μπελάδες την ομάδα του.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Καβαλιώτης Παναγιώτης Τσιάρας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και πέρασε ένα ήσυχο βράδυ στην Τούμπα.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Εννιά σερί παρουσίες στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και 35 συνολικά για τον ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος» αποδεικνύεται η πιο συνεπής ομάδας στο θεσμό με εννιά σερί παρουσίες στους «4» της διοργάνωσης, απ’ όπου προκρίθηκε έξι φορές στον τελικό και μένει να δούμε τι θα γίνει φέτος απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο πέρσι συνάντησε στα προημιτελικά και τον απέκλεισε με μια νίκη και μια ισοπαλία.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς (86’ Ταλιχμανίδης), Σάστρε (46’ Μπάμπα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ (62’ Ρικάρντο), Α. Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τζίμας (75’ Μπράντον).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (62’ Στάικος), Σοφιανός (77’ Γούλερι), Μούργος (62’ Τομάς), Μασκανάκης (61’ Ουάρντα), Άλεξιτς (72’ Μπετανκόρ).

Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Οι τέσσερις λογαριασμοί που ελέγχονται, το ποσό άνω του 1 εκατ. και η ξανθιά γυναίκα

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση αυθαιρεσιών σε κοινόχρηστους χώρους και πιλοτές

Ολλανδία: Ευθανασία αποφάσισε 28χρονη που υπέφερε από χρόνια κόπωση - Το τελευταίο δραματικό μήνυμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης