Τζίτζι Ρίβα: Πέθανε ο θρυλικός γκολτζής της Ιταλίας - Ο θρίαμβος του 1968 στο Euro, ο τελικός του 1970 και ο Ολυμπιακός

Τζίτζι Ρίβα: Πέθανε ο θρυλικός γκολτζής της Ιταλίας - Ο θρίαμβος του 1968 στο Euro, ο τελικός του 1970 και ο Ολυμπιακός

Ο Τζίτζι Ρίβα «έφυγε» από ανακοπή καρδιάς στα 79 του χρόνια - Είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ιταλίας και ο ήρωας της Κάλιαρι

riva
Θρήνος στο ιταλικό ποδόσφαιρο αφού "έφυγε" από τη ζωή στα 79 του από ανακοπή καρδιάς σε νοσοκομείο στο Κάλιαρι, ο Τζίτζι Ρίβα. 

Ο θρυλικός Ιταλός γκολτζής με 35 γκολ είναι ακόμη και σήμερα ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας του και συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη Κάλιαρι της δεκαετίας του '70. 


Κλείσιμο

Ήταν μέλος της Εθνικής Ιταλίας όταν εκείνη κέρδισε το Euro 1968 σκοράροντας μάλιστα ένα γκολ στον 2ο τελικό με τη Γιουγκοσλαβία. 

Gigi Riva, Rombo di Tuono [Best Goals]


Δύο χρόνια αργότερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό σκόραρε στον επικό ημιτελικό με την Εθνική Γερμανίας εκεί όπου η Εθνική Ιταλίας προκρίθηκε με 4-3 στον τελικό. 



Στον αγώνα για την κούπα ήταν βασικός απέναντι στη Βραζιλία του Πελέ αλλά η ομάδα του έχασε με 4-1. Ήταν πρώτος σκόρερ στη Serie A το 1967, το 1969 και το 1970. 

Το 1970 μάλιστα οδήγησε την Κάλιαρι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας! Η ομάδα της καρδιάς του απέσυρε μετά από χρόνια τη φανέλα με το Νο11, την οποία φορούσε για μια ζωή ενώ τον έκανε και επίτιμο πρόεδρο.

Με την Κάλιαρι είχε 207 γκολ σε 374 συμμετοχές (13 χρόνια). 

Τη σεζόν 1972 η Κάλιαρι με αρχηγό τον Τζίτζι Ρίβα κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η ομάδα του Πειραιά τότε πέτυχε μια από τις σπουδαιότερες προκρίσεις της ιστορίας της στα Κύπελλα Ευρώπης. 

2680398


Στο πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά κέρδισε 2-1 και στο δεύτερο στη Σαρδηνία επικράτησε 1-0 και προκρίθηκε. Ο Τζίτζι Ρίβα αγωνίστηκε στο Καραϊσκάκη. 

Για τον Ολυμπιακό και στα δύο ματς είχε σκοράρει ο Νίκος Γιούτσος. 

1972-09-14 ΟΣΦΠ-ΚΑΛΙΑΡΙ=2-1 Κ.ΟΥΕΦΑ


Ασχολήθηκε και με την προπονητική και μάλιστα το 1988 ανέλαβε την Εθνική Ιταλίας. Ξεχώριζε για τις κεφαλιές του και για το απίστευτο αριστερό του πόδι. 





Ειδήσεις σήμερα

Αυξάνεται το επίδομα γέννησης από 2.000 σε 2.400 ευρώ

Η ζωή του Γιώργου Λαμπάτου άλλαξε μέσα σε πέντε μέρες - Του παραχώρησε σπίτι η οικογένεια του Γιώργου Βασιλείου

Κάτι συνέβη πριν 15 χρόνια, λέει ο δικηγόρος της 38χρονης στη Χαλκίδα - Είχε σχεδιάσει τη δολοφονία, απαντά η πλευρά του θύματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης