La Liga: Η Τζιρόνα νίκησε με 4-3 την Ατλέτικο και έπιασε στην κορυφή τη Ρεάλ - Δείτε τα γκολ

La Liga: Η Τζιρόνα νίκησε με 4-3 την Ατλέτικο και έπιασε στην κορυφή τη Ρεάλ - Δείτε τα γκολ

Σε απολαυστική ματσάρα με επτά γκολ, η ομάδα του Μίτσελ λύγισε την αυτή του Ντιέγκο Σιμεόνε και ξεφεύγει από Ροχιμπλάνκος και Μπαρτσελόνα -Χατ τρικ ο Μοράτα

MixCollage-04-Jan-2024-01-31-AM-3407
Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στην Ισπανία, αλλά πρωταθλήτρια στις καρδιές των ουδέτερων φιλάθλων, ό,τι και να γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι η Τζιρόνα.

Η απίθανη ομάδα του Μίτσελ, μετά την Μπαρτσελόνα, νίκησε και την Ατλέτικο Μαδρίτης (4-3), φτάνοντας σε μια δραματική νίκη με γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη στο οποίο έπιασε ξανά στην κορυφή της La Liga την Ρεάλ (υστερεί σε συνολική διαφορά τερμάτων), ούσα πλέον στο +10 από Ροχιμπλάνκος και Μπλαουγκράνα, οι τελευταίοι με ματς λιγότερο.

Resumen de Girona FC vs Atlético de Madrid (4-3)


Πανδαισία με πέντε γκολ!
Κλείσιμο
Τρελό, απολαυστικό το πρώτο 45λεπτο, με πέντε γκολ και ένα ακυρωθέν, πολύ καλό ρυθμό εκατέρωθεν και υψηλού επιπέδου μπάλας και από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να νικούν στα σημεία (3-2).

Αφού άγγιξε το γκολ στα τριάντα δευτερόλεπτα με τον Αρτέμ Ντόβμπικ, η Τζιρόνα κατάφερε να προηγηθεί στα 102 δευτερόλεπτα, στο πιο γρήγορο της ιστορίας της στην πρώτη κατηγορία, με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή του Βάλερι Φερνάντεθ.

Η Ατλέτικο, αφού ζορίστηκε για να συνέλθει από την ασφυκτική πίεση των Καταλανών, κατάφερε να απαντήσει γρήγορα (14’), με τον Αντουάν Γκριεζμάν να βρίσκει με κεφαλιά – πάσα τον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος κατέβασε άψογα την μπάλα και, με διαγώνια προβολή, νίκησε τον Πάουλο Γκατσανίγκα.

Το ματς ισορρόπησε, οι δύο ομάδες έγιναν πιο προσεκτικές, μέχρι να ξαναπάρει… μπρος η ποδοσφαιρική μηχανή του Μίτσελ για να σημειώσει δύο γκολ αναπάντητα γκολ μέσα σε 16 λεπτά. Αρχικά (23’), ο Σαβίνιο πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Γιάν Όμπλακ σε σουτ του Ιβάν Μαρτίν, ο οποίος είχε κλέψει την μπάλα από τον απρόσεκτο Κόκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Και, στη συνέχεια (39’), ο Ντάνι Μπλιντ με κοντινή προβολή ύστερα από κομπίνα σε κόρνερ και ασίστ του Ντόβμπικ, έδινε πολύ σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους, χωρίς όμως οι φιλοξενούμενοι να έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, πολύ δραστήρια στην επίθεση αλλά με προβλήματα στην άμυνα, μπήκε και πάλι στο παιχνίδι με πλασέ του Μοράτα ύστερα από κάθετη πάσα του Ροντρίγκο ντε Πολ (44’), με τον Ισπανό επιθετικό να σημειώνει και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις, το οποίο ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ, με τον Μοράτα να… προλαβαίνει να χάσει άλλη μια ευκαιρία πριν από την ανάπαυλα.

Παρθενικό «ερυθρόλευκο» χατ – τρικ για τον Μοράτα...
Η Ατλέτικο συνέχισε να επιτίθεται και στο δεύτερο μέρος. Έχασε τρεις ευκαιρίες με Γκριεζμάν (2) – Μοράτα (1), με το δίδυμο να συνδυάζεται ιδανικά στο 54’ και τον Ισπανό, ύστερα από ασίστ του Γάλλου, να σημειώνει το πρώτο χατ – τρικ του με την Ατλέτικο, τελειώνοντας την φάση με άψογο πλασέ.

Αυτό ήταν το τέταρτο χατ – τρικ συνολικά για τον Μοράτα, ο οποίος είχε σημειώσει ένα με την Ρεάλ Μαδρίτης (κόντρα στην Λεγανές, τον Απρίλιο του 2017), ένα με την Τσέλσι (κόντρα στην Στόουκ Σίτι, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους) και ένα με την Εθνική Ισπανίας (κόντρα στην Γεωργία, τον περασμένο Σεπτέμβριο).

...γκολάρα νίκης του Ιβάν Μαρτίν στο 90’+1’!
Παρά το σοκ της ισοφάρισης, η Τζιρόνα βρήκε το σθένος για να ψάξει το 4-3, το οποίο άγγιξε με διαγώνιο σουτ του Ντόβμπικ που έβγαλε ο Όμπλακ, ο οποίος με διπλή προσπάθεια απέτρεψε το γκολ του Γιάν Κόουτο, αλλά και του Αλέις Γκαρθία.

Στα τελευταία λεπτά, η κούραση έδειχνε να λυγίζει τους γηπεδούχους, με την Ατλέτικο να πιστεύει στην ολική ανατροπή, χωρίς πάντως να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Γκατσανίγκα. Και, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η ισοπαλία έμοιαζε αναπόφευκτη, ο Ιβάν Μαρτίν με ωραία ατομική προσπάθεια, κέρδισε τις κόντρες και με πολύ ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή αιφνιδίασε τον Όμπλακ και χάρισε μια τεράστια νίκη στους Καταλανούς.

Η Ρεάλ είναι το φαβορί για τον τίτλο, Ατλέτικο και Μπάρτσα δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, αλλά η Τζιρόνα είναι η ομάδα – αποκάλυψη της σεζόν και μοιάζει ικανή για να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά της όνειρα...


Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της La Liga:

Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο 0-2
Σοσιεδάδ-Αλαβές 1-1
Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 3-1
Γρανάδα-Κάντιθ 2-0
Θέλτα-Μπέτις 2-1
Ρεάλ Μαδρίτης-Μαγιόρκα 1-0
Τζιρόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-3
Οσασούνα-Αλμερία 4/01
Σεβίλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο 4/01
Λας Πάλμας-Μπαρτσελόνα 4/01

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 48
Τζιρόνα 48
Ατλέτικο Μαδρίτης 38
Μπαρτσελόνα 38 -18αγ
Αθλέτικ Μπιλμπάο 35 -18αγ
Σοσιεδάδ 32
Μπέτις 28
Χετάφε 26
Βαλένθια 26
Λας Πάλμας 25 -18αγ
Ράγιο Βαγεκάνο 23
Οσασούνα 19 -18αγ
Βιγιαρεάλ 19
Μαγιόρκα 18
Αλαβές 17
Σεβίλη 16 -18αγ
Θέλτα 16
Κάντιθ 15
Γρανάδα 11
Αλμερία 5 -18αγ

Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Ένα βήμα πριν την… κόλαση - Χεζμπολάχ και Ιράν απειλούν το Ισραήλ για μάχη μέχρις εσχάτων

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με την εξαφάνιση 41χρονης εγκύου - Τα τελευταία μηνύματα και οι εκκλήσεις των δικών της

Ζβι Ζαμίρ: Ποιος ήταν ο εκδικητής για τον «Μαύρο Σεπτέμβρη», που πέθανε στα 98 του - Είχε προειδοποιήσει για τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης