Euro Cup, Άρης-Λιετκαμπέλις 69-60: Σε τροχιά πρόκρισης

Euro Cup, Άρης-Λιετκαμπέλις 69-60: Σε τροχιά πρόκρισης

Σπουδαία άμυνα από τον Άρη - Παίζει στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα

aris_111
Έχοντας σταγόνες στη δεξαμενή ενέργειάς του, ο Άρης επικράτησε της Λιετκαμπέλις στο Nick Galis Hall με 69-60, παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης στα Play In του Eurocup αλλά δεν κατάφερε να πετύχει και τον στόχο του +11 που θα του έδινε και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.



Ο Ρόνι Χάρελ ήταν ο παίκτης κλειδί για τον Άρη μαζί με τους Τολιόπουλο, ΝτεΣόουζα σε μια νίκη την οποία είχαν ανάγκη οι «κίτρινοι» και την πέτυχαν μπροστά σε περίπου 4.500 φίλους τους. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θα προτιμούσε κι αυτό το +11 απέναντι στους Λιθουανούς αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και με ελάχιστα αποθέματα ενέργειας πήρε αυτό που ήθελε και διατηρεί τον έλεγχο της κατάστασης σε ότι αφορά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Κλείσιμο


Ο αγώνας

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο καθώς ο μεν Άρης βρήκε πόντους μέσα από το μακρινό σουτ (3/6) και κυρίως από τον Ρομπέρτο Γκάλινατ, η δε Λιετκαμπέλις είχε τη δυνατότητα δεύτερων επιθέσεων μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 18-16 καθώς ο Άρης των τελευταίων τριών λεπτών βελτίωσε μεν την αμυντική συμπεριφορά του, δεν του βγήκαν όμως οι συνεργασίες στην επίθεση.

Με βάση την άμυνα και παίκτη-κλειδί και στις δύο πλευρές του παρκέ τον Ρόνι Χάρελ (9π., 3κλεψ.), ο Άρης πήρε τα η ηνία του αγώνα στη δεύτερη περίοδο (24-16, 13’) και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερη διαφορά με το τέλος αυτής. Υστέρησε στη λεπτομέρεια, σε δύο-τρεις φάσεις στις οποίες δεν είχε καθαρό μυαλό όπως για παράδειγμα στα τελευταία 2:30 αγωνιστικά λεπτά του δεκαλέπτου ότι το αγωνιστικό ανέβασμα του Βασίλη Τολιόπουλου (30-20) του έδωσε πόντους. Δεν βρήκε εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό παρότι ανάγκασε τους Λιθουανούς σε 11 λάθη, συν μια-δύο στιγμές επιπόλαιης διαχείρισης transition παιχνίδι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 35-24.

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δεύτερου μέρους ο Άρης δεν διαφύλαξε αυτό που με κόπο απέκτησε (37-34) καθώς χάθηκαν οι αμυντικές προσαρμογές και το μυαλό του ήταν μπερδεμένο στην επίθεση. Το ξέσπασμα του Χάρελ οδήγησε σ’ ένα μικρό σερί (4-0) αλλά η Λιετκαμπέλις επέστρεψε (41-40, 27’). Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος της περιόδου καθώς ο Άρης είχε μεν το προβάδισμα (47-44) αλλά μετά τους 24 πόντους στους οποίους είχε περιορίσει τη Λιετκαμπέλις σ’ ένα ημίχρονο, δέχθηκε 20 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Σίλβιο ΝτεΣόουζα αφυπνίστηκε στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και συνέχισε με τέσσερις διαδοχικούς πόντους (51-44). Εκεί οι Λιθουανοί βρήκαν δύο μακρινά σουτ καθώς ο Άρης συνέχισε να… σπάει τα καλάθια έξω από τα 6.75. Στα μισά της περιόδου, η Λιετκαμπέλις πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (53-54). Ο Άρης μπήκε στα τελευταία τρία λεπτά με το μικρό προβάδισμα των τριών πόντων (60-57) για να ακολουθήσει ένα καλάθι του Χάρελ ενισχύοντας το πλεονέκτημα της ελληνικής ομάδας.

Ένα λάθος του Τολιόπουλου έδωσε τη δυνατότητα στους Λιθουανούς να βρουν καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο (62-59, 38’). Εκεί ο Άρης έβγαλε μια άμυνα για να ακολουθήσουν δύο εύστοχες βολές του Τολιόπουλου και το +5 (64-59, 39’). Εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι και στην εξίσωση μπήκε το +11 (για να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας) ασχέτως του ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή αυτό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο. Δεν το κατάφερε αλλά πήρε τη νίκη που τον κράτησε σε τροχιά πρόκρισης στα Play In.


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Προφανώς ο τρόπος διαχείρισης του τελευταίου πενταλέπτου. Ο Άρης έπαιξε άμυνα, άφησε κατά μέρος τα τρίποντα, πήγε σε παιχνίδι επαφής και στη γραμμή των βολών κι έκανε επιμέρους σκορ 16-6 σε αυτό το διάστημα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ρόνι Χάρελ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Τολιόπουλος και ΝτεΣόουζα έδωσαν λύσεις στις κρίσιμες στιγμές.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Σιρβίντις κάνει εξαιρετική χρονιά και το επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Λελεβίτσιους έκανε το… λάθος του αγώνα με τις βολές που έδωσε στον Τολιόπουλο στο 62-59. Ο Όρελικ «σκότωσε» τον Άρη από μακρινή απόσταση αλλά υπέπεσε σε έξι λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 23 λάθη της Λιετκαμπέλις και τα 10/35 τρίποντα του Άρη ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο είχε 6/14

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Άρης θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τρίτη (19/12) την Τουρκ Τέλεκομ στην Άγκυρα και η Λιετκαμπέλις θα υποδεχθεί την Ουλμ

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 35-24, 47-44, 69-60.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Έχω την αίσθηση ότι γνωρίζει τον καθοδηγητή αλλά δεν το λέει γιατί φοβάται, λέει ο δικηγόρος του 18χρονου

Απίστευτο περιστατικό bullying σε δημοτικό του Βόλου: Ανήλικος έγδυσε και έπαιξε τρίλιζα στα οπίσθια 7χρονου!

Η Ισραηλινή στρατιώτης που έζησε από θαύμα: Δέχτηκε 12 σφαίρες, προσποιήθηκε τη νεκρή και περίμενε 4 ώρες τη χαριστική βολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης