Ρέντης: Έχω την αίσθηση ότι γνωρίζει τον καθοδηγητή αλλά δεν το λέει γιατί φοβάται, λέει ο δικηγόρος του 18χρονου

Ρέντης: Έχω την αίσθηση ότι γνωρίζει τον καθοδηγητή αλλά δεν το λέει γιατί φοβάται, λέει ο δικηγόρος του 18χρονου

Δεν ήταν ευθεία η βολή, η φωτοβολίδα εξοστρακίστηκε υποστήριξε ο Απόστολος Λύτρας

18xronos_dikastiria_telos_arthro
Την αίσθηση ότι ο 18χρονος που έχει συλληφθεί για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη με ναυτική φωτοβολίδα γνωρίζει τον καθοδηγητή, το πρόσωπο, δηλαδή, που του έδωσε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν το λέει γιατί φοβάται μετέφερε το πρωί της Τρίτης ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας.

Παράλληλα ο κ. Λύτρας υποστήριξε ότι δεν ήταν ευθεία η βολή της ναυτικής φωτοβολίδας αλλά «η φωτοβολίδα χτύπησε μπροστά του επειδή δεν ήξερε να τη ρίξει. Έχει εξοστρακιστεί. Είναι τελείως διαφορετικό το ότι σημαδεύω έναν αστυνομικό από το ότι βρίσκει η φωτοβολίδα στο έδαφος και μετά πάει στον αστυνομικό. Το λέω σαν νομικό ισχυρισμό για άλλους λόγους που δεν συσχετίζονται με την πράξη καθαυτή».

Όπως διευκρίνισε ο νεαρός «συνεχίζει να λέει είναι ότι ο ίδιος πέταξε τη φωτοβολίδα προς το μέρος του αστυνομικού«» αλλά και ότι «δεν πέταξε μόνο αυτός. Πετάχτηκε άλλη μία φωτοβολίδα ταυτόχρονα, το οποίο το λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Αυτό είναι που έχει φανεί ως αλλαγή, ενώ δεν υπάρχει καμία αλλαγή».

»Η πολιτεία πρέπει να τον προστατεύσει να μιλήσει και το θέμα της πολιτείας είναι να καταλάβει ότι ένας 18χρονος για ποιον λόγο μπαίνει σε αυτήν τη διαδικασία, τι είναι αυτό που φοβάται. Ένα παιδί 18 χρόνων που δεν έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν, που δεν είχε ποτέ ακμάια εμπλοκή, πώς ξαφνικά γίνεται, έτσι όπως λέτε και εσείς, δολοφόνος» πρόσθεσε στο MEGA ο κ. Λύτρας

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxm4sd1v5vb5)


Ερωτηθείς, τέλος, για την πράξη του νεαρού να σβήσει κάθε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από την επιστροφή του στο σπίτι του το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Λύτρας ισχυρίστηκε ότι αυτή δεν ήταν ενέργεια «ξεφορτώματος στοιχείων» διότι γνώριζε ότι η διαγραφή λογαριασμών δεν οδηγεί στην αμετάκλητη εξαφάνιση ψηφιακών ιχνών, αλλά ενέργεια που αποσκοπούσε στο να εξαφανιστεί από τον κοινωνικό κύκλο του χουλιγκανισμού, μετά από απόφαση να μην ξανασυμμετάσχει σε αυτόν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxm4ai3lfqwp)

Ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στις μεταβιβάσεις ακινήτων: Σε μία μέρα με ΑΙ από 1η Ιανουαρίου

Φωτογραφία: Τα σκυλιά που σκότωσαν τη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη - Τη δάγκωσαν πάνω από 50 φορές

«Λουκέτο» στο τουρκικό πρωτάθλημα μετά την γροθιά του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού στον διαιτητή του αγώνα με τη Ρίζεσπορ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης