Europa League, Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός 3-2: Έχασε και κοιτάζει το Conference - Δείτε τα γκολ

Europa League, Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός 3-2: Έχασε και κοιτάζει το Conference - Δείτε τα γκολ

Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε 3-0 στο 48' αλλά ο Παναθηναϊκός μείωσε με Παλάσιος (67') και Ιωαννίδη (81') και είχε ευκαιρίες για το 3-3 - Θα παίξει με την Μακάμπι για την 3η θέση και το Conference League

pao_vigiarelal
Άργησε να ξυπνήσει ο Παναθηναϊκός κι όταν τα κατάφερε λίγο να έλειψε να πετύχει μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της ιστορίας του, ωστόσο δεν τα καταφέρε και πλέον ο στόχος του είναι η τρίτη θέση στον όμιλο και η συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας στο Conference League.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxci6s5t4oe1)


Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Αράο με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρντ η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Αϊτόρ, δεξιός ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Κλείσιμο
Στην αντίπερα όχθη ο Μαρθελίνο ξεκίνησε την Βιγιαρεάλ με τον Ρέινα στην υπεράσπιση της εστίας. Μορένο στο αριστερό άκρο της άμυνας, Φόιτ στο δεξί και Αλμπιόλ με Κουένκα στο κέντρο των μετόπισθεν. Κομεσάνια, Παρέχο οι κεντρικοί μέσοι. Στα άκρα ο Ακομάχ με τον Tριγκέρος, Μπαένα και Μοράλες στην επίθεση.

Πλήρωσε ακριβά την ανασταλτική... τρικυμία εντός πενταλέπτου
Μέσα σε πέντε λεπτά, μέσα σε δύο κάκιστες ομαδικές ανασταλτικές συμπεριφορές, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετάξει στα σκουπίδια ένα καλό ημίωρο στο ''Κεράμικα'' και να πάει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 2-0. Η Βιγιαρεάλ δεν συγχωρεί, αυτό το επίπεδο δεν συγχωρεί και οι Ισπανοί με δύο φάσεις, πέτυχαν ισάριθμα τέρματα και έριξαν στο καναβάτσο το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο πεντάλεπτο, το Τριφύλλι είχε καλή εικόνα, έφτανε έξω από την περιοχή αλλά δεν έβρισκε ποιότητα στις συνεργασίες και τις τελικές αποφάσεις. Η μοναδική απειλή ήρθε στο 10' με τον Ρέινα να διώχνει το μακρινό σουτ του Ρούμπεν. Οι γηπεδούχοι δεν πατούσαν καλά, οι ''πράσινοι'' ήταν ανώτεροι αλλά στο 29' η Βιγιαρεάλ άνοιξε το σκορ.

Ο Ακομάχ πέρασε σαν σταματημένο τον Μλαντένοβιτς από δεξιά, ο Σένκεφελντ έχασε τον Μπαένα και ο Ισπανός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο τετ α τετ με τον Μπρινιόλι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxcfsc54y3tt)


Πέντε λεπτά αργότερα η κατάρρευση ολοκληρώθηκε. Ο Μοράλες από αριστερά γύρισε στον Κομεσάνα, εκείνος... άδειασε τον Αϊτόρ και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Μπρινιόλι για το 2-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxcg00jubc7t)


Όπως έχει ξανασυμβεί σε αρκετές ανάλογες περιπτώσεις φέτος, ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε αντίδραση μέχρι την ανάπαυλα, όντας εντελώς ακίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα.

Από τα όρια της συντριβής, μία επαφή μακριά από επικό come back!
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό. Ο Αράο ''πούλησε'' την μπάλα έξω από την περιοχή, εκείνη έφτασε στον Μοράλες, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 3-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxcgjw8s9bdd)


Οι ''πράσινοι'' έφτασαν στα όρια της συντριβής αλλά κατάφεραν να βρουν ψυχολογικά αποθέματα και να γυρίσουν στην διεκδίκηση της ισοπαλίας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxcgza1cwiz5)


Ο Παλάσιος στο 66' μετά την εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη στο δοκάρι νίκησε τον Ρέινα και ο Ιωαννίδης στο 81' μετά από υπέροχη μπαλιά του Βιλένα, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 3-2.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxch8izfkht5)


Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετέτρεψε μία τελειωμένη υπόθεση σε... ντέρμπι αλλά στο 94' ο Γκάμπια πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ιωαννίδη για το 3-3.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxchiahywha9)


Παρά την μεγάλη προσπάθεια, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Μπρινιόλι να έχει τέσσερις επεμβάσεις(σε μία φάση έκανε τρεις) και να κρατά μέχρι τέλους την ομάδα του στο... κόλπο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxchehf5tai9)


Με αυτό το 3-2 ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League και το ματς με την Μακάμπι Χάιφα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων είναι ένας... τελικός για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League.

MAN OF THE MATCH: Μοράλες. Ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ δημιούργησε το δεύτερο γκολ, πέτυχε το τρίτο και έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι στην κορυφή της επίθεσης του ''κίτρινιου υποβρυχίου''.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φώτης Ιωαννίδης. Μπήκε από τον πάγκο και ζωντάνεψε τον Παναθηναϊκό και ας έχασε το πέναλτι. Πέτυχε ένα υπέροχο γκολ για να μειώσει σε 3-2 και ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το πεντάλεπτο του Παναθηναϊκού από το 29' μέχρι το 34' όπου τον έφερε με την πλάτη στον τοίχο. Aνεπίτρεπτη εικόνα για ματς σε αυτό το επίπεδο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Αράο στο 47' έκανε ένα πούλημα από αυτά που απαγορεύονται έξω από την περιοχή και δώρισε το τρίτο γκολ στην Βιγιαρεάλ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: O Kρούζλιακ χρειάστηκε την βοήθεια του VAR για να υποδείξει το πεντακάθαρο πέναλτι του Μπαένα πάνω στον Αϊτόρ ενώ υπάρχει ακόμη ένα μαρκάρισμα του Κομπεσάνα πάνω στον Ιωαννίδη εντός περιοχής. Κατά τα άλλα δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος. Σωστά ακυρώθηκε γκολ του Αϊτόρ για οφ-σάιντ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε απόψε στην Ισπανία με 3-2 από την Βιγιαρεάλ και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League. Το Τριφύλλι αντέδρασε μετά το 3-0 των Ισπανών, έφτασε κοντά σε ένα σπουδαίο comeback αλλά δεν τα κατάφερε. Πλέον είναι τελικός για την τρίτη θέση το παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα στη τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Η βαθμολογία
1.Ρεν 12
2.Βιγιαρεάλ 9
3.Παναθηναϊκός 4
4.Μακάμπι Χάιφα 1

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολική ψήφος: Βήμα-βήμα η διαδικασία - Αρχές του 2024 θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο

Βασίλης Βασιλικός: Η καθοριστική γνωριμία με τον Ανδρέα το '69, το «Ζ» και η Αριστερά - H τελευταία εξομολόγησή του στον Δανίκα

Ρωσία: Ο Πούτιν προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν πάνω από οκτώ παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης