Λιονέλ Μέσι: Ξεκίνησε η δημοπρασία για τις 6 φανέλες του από το Μουντιάλ με πρώτη προσφορά τα 5,2 εκατ. δολάρια

Λιονέλ Μέσι: Ξεκίνησε η δημοπρασία για τις 6 φανέλες του από το Μουντιάλ με πρώτη προσφορά τα 5,2 εκατ. δολάρια

Ο Λιονέλ Μέσι κυνηγά να... σπάσει το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος είχε πουλήσει φανέλα του αντί του ποσού των 10,1 εκατ. δολαρίων

mesi_11
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Εθνική Αργεντινής ξεκίνησε δημοπρασία για 6 από τις φανέλες που φορούσε ο Λιονέλ Μέσι στο Κατάρ. 

Η δημοπρασία γίνεται από τον οίκο Sotheby's και θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου. 

Τις φανέλες αυτές φορούσε ο Μέσι  στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων του ομίλου με τη Σαουδική Αραβία και το Μεξικό στους ομίλους, στη συνέχεια  στα νοκ άουτ με Αυστραλία, Ολλανδία, Κροατία και στον τελικό με τη Γαλλία.




Ήδη όπως ανακοίνωσε ο οίκος υπάρχει προσφορά 5,2 εκατ. δολαρίων. Μεγάλος στόχος είναι να σπάσει το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν. Τον Σεπτέμβριο του 2022   η φανέλα που φορούσε ο Αμερικανός στον 1ο αγώνα της σειράς των τελικών του NBA πουλήθηκε για 10,1 εκατ. δολάρια. 

Κλείσιμο
Η ακριβότερη φανέλα που έχει πουληθεί στο ποδόσφαιρο είναι αυτή του Ντιέγκο Μαραντόνα, στον προημιτελικό του 1986, στον οποίο η Αργεντινή επικράτησε επί της Αγγλίας με 2-1.

Η φανέλα του Μαραντόνα, ο οποίος είχε πετύχει ένα αμφιλεγόμενο γκολ που, σύμφωνα με τον ίδιο όφειλε πολλά στο «χέρι του Θεού», πωλήθηκε τον Μάιο του 2022 στο Λονδίνο, για το ποσό των 9,3 εκατ. δολαρίων.

Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί στο πρόγραμμα UNICAS, το οποίο διευθύνεται από το νοσοκομείο παίδων Sant Joan de Déu της Βαρκελώνης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λίο Μέσι, για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες. 



Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολική ψήφος: Βήμα-βήμα η διαδικασία - Αρχές του 2024 θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο

Βασίλης Βασιλικός: Η καθοριστική γνωριμία με τον Ανδρέα το '69, το «Ζ» και η Αριστερά - H τελευταία εξομολόγησή του στον Δανίκα

Ρωσία: Ο Πούτιν προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν πάνω από οκτώ παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης