Λιονέλ Μέσι: Σε δημοπρασία οι φανέλες του από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Έξι φανέλες που φόρεσε ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής στο Κατάρ βγαίνουν σε δημοπρασία με στόχο να σπάσουν ένα ακόμη ρεκόρ

messi_mundial_trophie
Το όνομα του Λιονέλ Μέσι είναι καταδικασμένο να πρωταγωνιστεί σε μια αέναη μάχη με τα ρεκόρ. Αγωνιστικά και εμπορικά...

Πριν λίγες εβδομάδες κατέκτησε την 8η χρυσή μπάλα της καριέρας του, επίδοση που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να απειλήσει τα επόμενα χρόνια κάποιος ποδοσφαιριστής.

Ωστόσο ο άσος της Ίντερ Μαϊάμι και της Εθνικής Αργεντινής ετοιμάζεται να καταρρίψει ακόμη ένα ρεκόρ που δεν έχει σχέση με τις αγωνιστικές του επιδόσεις. Ένα ρεκόρ το οποίο κατέχει από τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Μάικλ Τζόρνταν όταν η φανέλα που φορούσε στον 1ο αγώνα της σειράς των τελικών του NBA πουλήθηκε για 10.05 εκατομμύρια ευρώ.

Γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για ένα αθλητικό αναμνηστικό (sporting memorabilia) που φορέθηκε από έναν αθλητή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Τρεις μήνες αργότερα ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε την Αργεντινή για τρίτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή του κόσμου καθώς επικράτησε της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όπως ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's έξι από τις φανέλες που φορούσε ο «Πούλγκα» στους αγώνες του Κατάρ βγαίνουν σε δημοπρασία.



Η δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου με τους ανθρώπους του οίκου να εκτιμούν ότι τα χρήματα που θα δοθούν θα ξεπερνούν τα 11.5 εκατ. ευρώ (10 εκατ. λίρες).

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ιστορία του αθλητισμού, άρρηκτα συνδεδεμένο με το σπουδαίο ταξίδι του Μέσι και εδραιώνοντας σταθερά τη θέση του ως ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Και η πώληση των έξι φανελών του αποτελεί μνημειώδη περίσταση στην ιστορία των δημοπρασιών», ανέφερε ο Μπραμ Γουόχτερ, επικεφαλής των σύγχρονων συλλεκτικών αντικειμένων του Sotheby's.

Κλείσιμο
Τις συγκεκριμένες φανέλες ο Μέσι τις φόρεσε στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων του ομίλου με τη Σαουδική Αραβία και το Μεξικό στους ομίλους και στη συνέχεια στα νοκ άουτ με Αυστραλία, Ολλανδία, Κροατία και στον τελικό με τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, «μέρος των εσόδων από την πώληση θα διατεθεί στο έργο UNICAS, με επικεφαλής το Νοσοκομείο Παίδων Sant Joan de Déu (SJD) στη Βαρκελώνη με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λιονέλ Μέσι, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες.

Ειδήσεις σήμερα

«Το τελευταίο δάκρυ ήταν χαράς και ικανοποίησης» - Δικαιωμένη η 31χρονη που κατήγγειλε τον Παναγιωτόπουλο για revenge porn

O Κασσελάκης σπρώχνει στην έξοδο την ομάδα Αχτσιόγλου, αποδομεί τον Τσίπρα και... μαλώνει Πολάκη

Μαρινάκης: «Όχι» σε τσουβάλιασμα των ελεύθερων επαγγελματιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης