Basket League, Άρης-Καρδίτσα 69-61: Κερδίζει και στην κακή του μέρα

Basket League, Άρης-Καρδίτσα 69-61: Κερδίζει και στην κακή του μέρα

Ο Άρης ένιωσε μεγάλο κίνδυνο απέναντι στην Καρδίτσα στο Nick Galis Hall αλλά η... εγγύηση που λέγεται Βασίλης Τολιόπουλος αλλά και η ικανότητά του στην άμυνα τον οδήγησαν στη νίκη με 69-61

aris

Η Καρδίτσα έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά δέκα πόντων καθώς ο Άρης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν είχε ενέργεια, συνεργασίες και φαντασία στο παιχνίδι.

Εκεί χρειάστηκε έναν παίκτη να τον κουβαλήσει και ο Βασίλης Τολιόπουλος το έκανε με ευχαρίστηση με διαδοχικά μακρινά σουτ. Στη δε τελευταία περίοδο... μίλησε η άμυνα της ομάδας του Καστρίτη καθώς περιόρισε την Καρδίτσα στους 11 πόντους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwf7s8wkqqhd)



Ο Άρης του πρώτου ημιχρόνου ήταν σαν να… ήταν σε άλλο γήπεδο. Με διψήφιο αριθμό λαθών, δίχως ενέργεια και επικοινωνία, ήταν κακός εν αντιθέσει με την Καρδίτσα η οποία παρήγαγε στο παρκέ αυτό που μπορούσε και προφανώς είχε σχεδιάσει, ελέγχοντας σε απόλυτο βαθμό τον ρυθμό του αγώνα. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν τρόπο να βάλουν την μπάλα στο καλάθι (12-13, 8’), ούτε κατάφεραν να βρουν ρυθμό μέσα από την άμυνά τους, καλά-καλά δεν αξιοποίησαν και τις φάσεις στο transition παιχνίδι (15-15, 10’).

Η αντίδραση δεν ήρθε ούτε στη δεύτερη περίοδο, η μάλλον ήρθε από την Καρδίτσα. Οι Θεσσαλοί είχαν το μακρινό σουτ αλλά και ρυθμό στην επίθεση δε συνέβη το ίδιο με τον Άρη. Τα τρίποντα του Κλάσεν βελτίωσαν ακόμη περισσότερο τη θέση τους (22-27, 15’) ή μάλλον τους έδωσαν ψυχολογία, τη στιγμή που οι «κίτρινοι» ήταν άστοχοι και από τη γραμμή των βολών. Εκεί ήρθαν και τα διαδοχικά λάθη από τους γηπεδούχους τα οποία δεν εξασφάλισαν για την Καρδίτσα μόνο τους εύκολους πόντους αλλά ακόμη και διψήφια διαφορά (27-37, 18:30) με παίκτη κλειδί τον Σμιθ. Με την ίδια διαφορά ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο (29-39) στο τέλος του οποίου ο Άρης είχε μόλις έξι τελικές πάσες έναντι δέκα λαθών.

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με πέντε διαδοχικά άστοχα σουτ τριών πόντων (31-39, 23') σ' ένα διάστημα κατά το οποίο ούτε η Καρδίτσα είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση. Τα μακρινά σουτ του Βασίλη Τολιόπουλου σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα έδωσαν οξυγόνο στον Άρη ο οποίος μείωσε στα μισά της περιόδου (39-41). Ο Έλληνας γκαρντ έβαλε ακόμη πέντε πόντους κι έδωσε στον Άρη το προβάδισμα (47-46, 27:30). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με απόλυτη ισορροπία (50-50).

Δίχως τον Τολιόπουλο ο Άρης είχε τρομακτική δυσκολία στην επίθεση εν αντιθέσει με την Καρδίτσα η οποία, διαβάζοντας την άμυνα του Άρη, έβγαλε δύο εξαιρετικές συνεργασίες στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου και πήρε πίσω το προβάδισμα (50-54, 33') με πρωταγωνιστή τον Μίτσελ Σμιθ. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν με το σταγονόμετρο (54-56, 35') επιδεικνύοντας δυσκολία στη διαχείριση της πίεσης του αγώνα καθώς ο μεν Άρης δεν μπορούσε να σκοράρει από κοντινή απόσταση, η δε Καρδίτσα έχασε ελεύθερα μακρινά σουτ. Μπαίνοντας στα τελευταία 150 δευτερόλεπτα του αγώνα δεν άλλαξε κάτι (56-56) καθώς ο Άρης πέταξε στα σκουπίδια τρεις διαδοχικές επιθέσεις για το προβάδισμα. Μετά από δέκα χαμένες προσπάθειες, ο Ισμαέλ Σανόγκο βρήκε την πρώτη εύστοχή του δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (58-57, 38'), για να ακολουθήσει ένα λέι απ από τον Τολιόπουλο (60-57).


Η Καρδίτσα έχασε κρίσιμες βολές με σημαντικότερες αυτές του Σάιμπερτ σ' αυτό το σημείο. Βγάζοντας μια άμυνα, ο Άρης μπήκε στο τελευταίο λεπτό με το +3 και την μπάλα στα χέρια του και με τη δυνατότητα διεύρυνσης της διαφοράς αλλά ο Γκάλινατ έβαλε τη μία από τις δύο βολές. Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Σμιθ κράτησε την Καρδίτσα στο παιχνίδι η οποία υποχρεωτικά προσπάθησε να σταματήσει τον χρόνο, αλλά υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ. Κι έτσι ο Γκάλινατ πήγε ξανά στη γραμμή των βολών, τούτη τη φορά έβαλε και τις δύο (63-59). Ο Σανόγκο έβαλε κι αυτός ένα ζευγάρι βολών

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης έβγαλε μεγάλες άμυνες κι έτσι κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Καρδίτσα σημείωσε μόλις πέντε πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο!

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ποιος άλλος; Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν σ' ένα ακόμη παιχνίδι ο παίκτης που κράτησε τον Άρη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Σόουζα παραμένει μακριά από αυτό που είχε φανταστεί ο Άρης όταν τον απέκτησε, το ίδιο ισχύει για τον Καρ ενώ ο Κατσίβελης δεν έχει βρει ρυθμό. Η Καρδίτσα συνεχίζει να εισπράττει λίγα πράγματα από τους Έλληνες προεξέχοντος του Καμπερίδη, ενώ ο Μπουχάναν ήταν επιρρεπής στο λάθος.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα βρίσκεται κάποιος, αλλά ο Χάρελ ήταν πιο ουσιαστικός σε σχέση με τους υπόλοιπους. Στο τέλος μέτρησαν και οι βολές του Γκάλινατ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Μίτσελ Σμιθ έκανε τρομερό παιχνίδι με 18 πόντους και εννιά ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Καρδίτσα αστόχησε σε έξι βολές, οι πέντε στην τελευταία περίοδο! Ο δε Άρης σ' ένα ακόμη παιχνίδι είχε περισσότερα λάθη από ασίστ και σούταρε με χαμηλότατο ποσοστό (27%) στο μακρινό σουτ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Άρης θα ταξιδέψει στην Πολωνία για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Σλασκ πριν υποδεχθεί την ΑΕΚ ενώ η Καρδίτσα θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι στην Αθήνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 29-39, 50-50, 69-61.

Ειδήσεις σήμερα:

CNN: Οι ΗΠΑ πίεσαν το Ισραήλ να καθυστερήσει την εισβολή στη Γάζα με στόχο την απελευθέρωση κι άλλων ομήρων

Κυψέλη: Τους σταμάτησαν για έλεγχο και είχαν μαζί τους ένα καλάσνικοφ με 3 γεμιστήρες και 140 φυσίγγια

Ισραηλινός στρατός: Χτυπήσαμε κατά λάθος αιγυπτιακή θέση, λυπούμαστε για το περιστατικό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης