Τζάρι - Τσιτσιπάς 2-0: Ανέτοιμος ο Στέφανος, αποχαιρέτησε πρόωρα το Πεκίνο - Δείτε βίντεο

Τζάρι - Τσιτσιπάς 2-0: Ανέτοιμος ο Στέφανος, αποχαιρέτησε πρόωρα το Πεκίνο - Δείτε βίντεο

Στη Σαγκάη το μυαλό του Έλληνα τενίστα πλέον - Ένα κρίσιμο 1000αρι τουρνουά που θα κρίνει την πρόκρισή του στο ATP Finals 

tsitsipas_
Φανερά ανέτοιμος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε πρόωρα το Πεκίνο.

Ο Στέφανος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και στο παιχνίδι με τον Νίκολας Τζάρι δεν βρήκε σταθερό ρυθμό, με αποτέλεσμα να έρθουν και... νεύρα και τελικα να χάσει με 2-0 σετ (6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 31 λεπτά) και να σκέφτεται από τώρα τη Σαγκάη, σε ένα 1000αρι τουρνουά πολύ κρίσιμο, αφού η πρόκριση στο ATP Finals θα κριθεί εκεί για τον Ελληνα τενίστα.

Ο Στέφανος είχε έξι άσους, καλύτερα ποσοστά στο σερβίς (85% κερδισμένους πόντους στο πρώτο) και μόλις 8 αβίαστα λάθη, αλλά οι κακές επιστροφές του (το return rating ήταν 147-59) και οι 27 winners του Χιλιανού, ήταν αυτά που έκριναν το ματς.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvvavbwg2u8h)
 

Εκανε τη ζημιά ο Τζάρι και πήρε το πρώτο σετ

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με love game το ματς και αμέσως μετά βρέθηκε με break point το οποίο ο Τζάρι έσβησε, για να ισοφαρίσει σε 1-1, από μία χαμένη επιστροφή του Στέφανου. Ο Τσιτσιπάς όμως, με δύο άσους και άλλα δύο εξαιρετικά πρώτα σερβίς που δεν είχαν απάντηση από τον Χιλιανό, έφτασε στο 2-1.

Αμφότεροι μετά το change κράτησαν το σερβίς τους, με τον Τσιτσιπά να σερβίρει καλά και να προβλέπει και σωστά τα χτυπήματα του αντιπάλου του, για να πάρει προβάδισμα με 3-2.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το σετ πάει ολοταχώς για tie break, στο 4-4 ο Τζάρι αιφνιδίασε τον Ελληνα τενίστα. Στο 30-30 έβγαλε έναν σπουδαίο winner και αμέσως μετά μια επιστροφή πάνω στο σώμα του Στέφανου, για να πάρει προβάδισμα με 5-4 και να πάει να σερβίρει για το σετ!
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvva8w05s0j5)
Κλείσιμο
 

Στο 30-30 ο Στέφανος με ένα χαμένο slice τον έστειλε σε set point και ο Χιλιανός έκανε το 1-0. Αν και σέρβιρε καλά και είχε μόνο δύο αβίαστα σε όλο το σετ, ο Στέφανος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Λάθη και νεύρα από τον Τσιτσιπά, έστειλαν στους «16» τον Τζάρι

Οπως και στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με love game το δεύτερο, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Χιλιανός. Στο 2-2 ο Τζάρι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και έκανε το break με τον Στέφανο να ξεσπά στην ρακέτα του.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvv9x8xlc5w9)
 

Στο 4-2 κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να μειώσει σε 4-3 και βρήκε για δεύτερη φορά στο ματς ένα break point, το οποίο όμως δεν αξιοποίησε. Δύο φαρμακερά σερβίς έφεραν σε αβαντάζ τον Χιλιανό, που τελικά έφτασε στο 5-3 και έστειλε τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να μείνει στο ματς.

Εκεί ο Τζάρι βρέθηκε με διπλό match point, αλλά ο Στέφανος κατάφερε να το σβήσει και μείωσε σε 5-4. Δεν υπήρξε όμως ανάλογη συνέχεια και ο Χιλιανός έκλεισε θέση στον επόμενο γύρο.


Ειδήσεις σήμερα:

«Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν το έχει βιώσει αυτό» - Η Σουηδία βγάζει στρατό στους δρόμους για τις συμμορίες μεταναστών

Στη «φάκα» κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης με κέρδη 25 εκατ. ευρώ

Νέο βίντεο Κασσελάκη με ξενάγηση στο γραφείο του στη Βουλή - Άρχισε την παραγωγή νόμων... μέσω TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης