UEFA: Επιστρέφουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο οι αναπτυξιακές εθνικές ομάδες της Ρωσίας

UEFA: Επιστρέφουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο οι αναπτυξιακές εθνικές ομάδες της Ρωσίας

H Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε την επαναφορά των ρωσικών αναπτυξιακών ομάδων αγοριών, κοριτσιών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τον αποκλεισμό που είχε επιβληθεί λόγω της εισβολής στη Ρωσία

Ceferin
Για πρώτη φορά μετά το «ban» έπειτα από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 εθνικές ομάδες της Ρωσίας θα συμμετάσχουν σε διοργανώσεις της UEFA. H Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά την συνεδρίαση στη Λεμεσό ανακοίνωσε πως οι ρωσικές ομάδες ανήλικων, κορασίδων και αγοριών, θα γίνουν εκ νέου δεκτές στις διοργανώσεις της κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν.

«Η UEFA ήταν ο πρώτος αθλητικός οργανισμός που αντέδρασε στον πόλεμο στην Ουκρανία και ανέλαβε αποφασιστικά μέτρα τον Φεβρουάριο του 2022 - ανέστειλε όλες τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις της, αφαιρώντας διοργανώσεις που είχαν προγραμματιστεί στη Ρωσία, όπως ο τελικός του UEFA Champions League στην Αγία Πετρούπολη και το UEFA Super Cup στο Καζάν, και ακυρώνοντας το συμβόλαιο χορηγίας της με την Gazprom.

Ωστόσο, η UEFA γνωρίζει επίσης ότι τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται για ενέργειες των οποίων η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους ενήλικες και είναι πεπεισμένη ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να στέλνει μηνύματα ειρήνης και ελπίδας. Για αυτούς τους λόγους, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι οι ρωσικές ομάδες ανήλικων παικτών θα γίνουν εκ νέου δεκτές στις διοργανώσεις της κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν», αναφέρει η UEFA.

Κλείσιμο


Από την πλευρά του ο Αλεξάντερ Τσέφερν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ανέφερε επί του θέματος: «Η συνεχιζόμενη αναστολή της UEFA κατά των ρωσικών ομάδων ενηλίκων αντανακλά τη δέσμευσή της να λάβει θέση κατά της βίας και της επιθετικότητας. Η UEFA είναι αποφασισμένη ότι αυτή η θέση θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος και να αποκατασταθεί η ειρήνη. Αλλά αποκλείοντας τα παιδιά από τους αγώνες μας, όχι μόνο αποτυγχάνουμε να αναγνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε ένα θεμελιώδες δικαίωμα για την ολιστική ανάπτυξή τους, αλλά κάνουμε άμεσα διακρίσεις εναντίον τους. Παρέχοντας ευκαιρίες να παίξουν και να ανταγωνιστούν με τους συνομηλίκους τους από όλη την Ευρώπη, επενδύουμε σε αυτό που ελπίζουμε να είναι μια πιο φωτεινή και πιο ικανή μελλοντική γενιά και ένα καλύτερο αύριο».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα εργοστάσια θα τσακώνονται ποιος θα πάει να δουλέψει την Κυριακή

Πού «χτυπά» η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες - Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ

Γκρίνια Ραγκούση, Λάμπρου και Καλπάκη για τις... αντικαταστάσεις από τηλεόρασης του Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης